Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV Empty
BerichtOnderwerp: Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV   Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV Icon_minitimema 30 jun 2014 - 20:10

Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV

Leiden - maandag 30 juni 2014, 16:46
Ivo van Spronsen


Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV 06_jkt10 KITLV in Jakarta (Foto: KITLV in Jakarta)

De Leidse Universiteit krijgt per 1 juli een bijzondere collectie van het Koninklijk Instituut van Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) overgedragen. Het KITLV gaat namelijk verder als onderzoeksinstituut van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW).

De universiteit krijgt het beheer over de Indonesië- en Caribencollecties. Deze bestaat uit circa 1 miljoen - merendeels postkoloniale - boeken en bijzondere collecties, waaronder 150.000 gedigitaliseerde historische foto’s. Tevens bevat de collectie vele kaarten, prenten en unieke archieven uit Indonesië, Suriname en de Antillen. Hiermee wordt een unieke collectie gemakkelijker toegankelijk voor studenten en onderzoekers.

De Universiteit Leiden neemt op 1 juli 2014 ook de KITLV-vestiging in Jakarta over, waar op grote schaal papieren en digitale informatie over het moderne Indonesië wordt verzameld en ontsloten. KITLV-Jakarta verhuist deze zomer naar het Nederlandse ambassadeterrein in Jakarta. De vestiging gaat verder als onderzoeksinstituut van de KNAW en blijft deelnemen aan het vernieuwingsprogramma van de geesteswetenschappelijke instituten van de Akademie.


Sleutelstad.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV Empty
BerichtOnderwerp: Re: Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV   Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV Icon_minitimeza 19 jul 2014 - 13:48Indonesië- en Caribencollectie van KITLV-KNAW naar Universiteit Leiden
14 juli 2014

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft per 1 juli 2014 het beheer van de omvangrijke collecties Indonesië en Cariben van haar Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV-KNAW) overgedragen aan de Universiteit Leiden.

De overeenkomsten daartoe werden op 30 juni getekend door de KNAW, de Universiteit Leiden en de Vereniging KITLV, juridisch eigenaar van de collectie. Het KITLV gaat verder als onderzoeksinstituut van de KNAW en zal in de toekomst nauw samenwerken met de universiteit. Ongeveer de helft van de collectiemedewerkers van het KITLV-KNAW maakt de overstap naar de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

De collectie omvat circa 1 miljoen - merendeels postkoloniale - boeken en bijzondere collecties, waaronder 150.000 gedigitaliseerde historische foto’s. Daarnaast bevat de collectie vele kaarten, prenten en unieke archieven uit Indonesië, Suriname en de Antillen. De collectie is een aanvulling op de in 2013 overgenomen erfgoed- en kaartencollecties van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en de eigen collecties van de UBL.

De Universiteit Leiden nam per 1 juli ook de KITLV-vestiging in Jakarta over, waar op grote schaal papieren en digitale informatie over het moderne Indonesië wordt verzameld en ontsloten. KITLV-Jakarta verhuist deze zomer naar het Nederlandse ambassadeterrein in Jakarta. De vestiging gaat verder als onderzoeksinstituut van de KNAW en blijft deelnemen aan het vernieuwingsprogramma van de geesteswetenschappelijke instituten van de Akademie. In Leiden zal het instituut een rol spelen bij de verdere uitbouw van de Universiteit Leiden als zwaartepunt voor onderzoek en onderwijs op het gebied van Zuidoost -Azië en de Cariben. Met het aantrekken van nieuwe promovendi zullen de KNAW en de Universiteit Leiden gezamenlijk investeren in versterking van de KITLV-onderzoeksgroep.

Gebruiksinstructies voor de overgenomen collecties zijn te vinden op de website van de UBL.


informatieprofessional.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» KITLV digitaliseert collectie boeken over Indonesië
» Indisch Herinneringscentrum krijgt bijzondere leerstoel
» Leidse Penisplant staat op punt om te bloeien
» Leidse jurist Campfens: Eerlijk zijn over roofkunst
» Thom Hoffman aan de slag op Universiteit

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Geschiedenis-
Ga naar: