Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 'De jeugdige leeftijd van veel Indonesiërs is een opportuniteit'

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

'De jeugdige leeftijd van veel Indonesiërs is een opportuniteit' Empty
BerichtOnderwerp: 'De jeugdige leeftijd van veel Indonesiërs is een opportuniteit'   'De jeugdige leeftijd van veel Indonesiërs is een opportuniteit' Icon_minitimema 4 mei 2015 - 15:46


'De jeugdige leeftijd van veel Indonesiërs is een opportuniteit'

In Indonesië leeft een vierde van de bevolking onder de armoedegrens. 'Investeer in het eigen volk', zegt directeur van het VN-Bevolkingsfonds Babatunde Osotimehin. 'De grote groep jongeren is een opportuniteit voor het land.'

Sandra Siagian (IPS) . 4 mei 2015


De bevolking in Indonesië is jong. De helft is tussen 15 en 24 jaar oud en 66 procent van de Indonesiërs heeft de leeftijd om een baan uit te oefenen.

Ontwikkelingsprojecten zijn een heikele zaak in Indonesië, 's werelds grootste eilandstaat. In het land leven 250 miljoen mensen verspreid over een archipel van meer dan 17.500 eilanden. Er worden meer dan 300 verschillende talen gesproken.

Het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) berekende dat het aantal inwoners tegen 2030 zal stijgen naar 293 miljoen.

Vandaag leeft een vierde van de Indonesiërs, 65 miljoen mensen in totaal, onder de armoedegrens.

Bijkomende moeilijkheid is dat 62 procent van hen in landelijk gebied woont, afgesloten van ziekenhuizen en scholen, en vaak zonder perspectief op een baan buiten de landbouw.

De regering staat daarom voor belangrijke keuzes waar het de beperkte fondsen best kan investeren: onderwijs of gezondheid, banen of infrastructuur.

Helft jongeren.

De bevolking in Indonesië is jong. De helft is tussen 15 en 24 jaar oud en 66 procent van de Indonesiërs heeft de leeftijd om een baan uit te oefenen. 157 miljoen mensen in totaal zijn dat, dat is het hoogste aantal ooit.

Tezelfdertijd is de werkloosheid in het land het hoogste onder jongeren.

Dit gegeven zet de regering onder druk om in te zetten op banen, en het biedt ook een voordeel voor het land om de voordelen van haar demografisch dividend te plukken. Door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) wordt dit omschreven als een periode waarin de populatie van arbeidsgeschikte mensen in relatie tot de gehele bevolking middelen vrijmaakt voor private en publieke investeringen in menselijk kapitaal.

'De jeugdige leeftijd van veel Indonesiërs is een opportuniteit' Sw8cwn
Twee jonge kinderen aan het slapen boven een open riool in Jakarta. Vandaag leeft een vierde van de Indonesiërs onder de armoedegrens.
Ross Pollack (CC BY-NC-SA 2.0)

Investeren in mensen

Ook op het Wereldeconomisch Forum dat vorige maand plaatsvond in de Indonesische hoofdstad Jakarta, werd door experts opgeroepen om in te zetten op dat demografisch dividend door te investeren in het eigen volk.

'Mensen moeten het centrum zijn van ontwikkeling', sprak de directeur van UNFPA, de voormalige Nigeriaanse minister van Volksgezondheid Babatunde Osotimehin.

'Indonesië kan voordeel halen uit zijn bevolkingsaantal, dat is een opportuniteit. We moeten Indonesië aansporen om in zijn volk te investeren.'

Voor Osotimehin betekent dat in eerste instantie een investering in onderwijs en in de creatie van banen.

Meisjes op de schoolbanken

Maar de bevolkingsgroei moet daarmee niet extra gestimuleerd worden. Ook de jonge leeftijd waarop meisjes vaak trouwen, moet volgens hem bekeken worden. 'Meisjes moeten op de schoolbanken zitten tot ze meerderjarig zijn. Ze moeten voor zichzelf keuzes kunnen maken en aan gezinsplanning kunnen doen om vooruit te komen, dat is enorm belangrijk.'

'In het verleden toonde Indonesië zich leider in familieplanning nadat in de jaren 1970 een nationaal programma hierrond was geïmplementeerd. Dat verdween van de radar na 2000 tijdens het democratiseringsproces van het land waarbij familiediensten gedecentraliseerd werden.

'Ik denk dat de huidige regering daar opnieuw meer aandacht aan zal besteden', zegt Osotimehin. 'Het is belangrijk maar gaat hand in hand met de creatie van banen. Elke Indonesiër moet kunnen voorzien in zijn eigen basisbehoeften.'

MO
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
'De jeugdige leeftijd van veel Indonesiërs is een opportuniteit'
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Veel te veel moslims blijven passief
» BN'ers op leeftijd voor MAX naar Indonesië
» Edenaar bereikt 100-jarige leeftijd
» De oudste inwoonster van Groningen is op 107-jarige leeftijd overleden
» Één der grootste keroncong grootheden overleden op 92-jarige leeftijd.

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: