Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Tien studiebeurzen voor Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Tien studiebeurzen voor Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Tien studiebeurzen voor Indonesië   Tien studiebeurzen voor Indonesië Icon_minitimema 18 jan 2016 - 22:31

Tien studiebeurzen voor Indonesië

Publicatiedatum: 18-01-2016 16:20

Via de Culturele Verdragen zijn voor het studiejaar 2016/2017 tien studiebeurzen beschikbaar voor Nederlandse studenten. Zij kunnen daarmee een jaar in Indonesië studeren, onderzoek doen of een taalcursus volgen. De aanmelding sluit 15 februari 2016.

De voorkeur gaat uit naar studenten uit de vakgebieden Indonesische talen, dans, muziek en kunst. Maar ook studenten uit andere disciplines kunnen een aanvraag indienen voor deze beurzen die uitsluitend bestemd zijn voor een studie binnen het zogenaamde Darmasiswa –programma; een non degree beurzenprogramma dat gevolgd kan worden aan 54 geselecteerde Indonesische hoger onderwijsinstituten.

Relatief onbekend
De maandelijkse toelage bedraagt omgerekend ongeveer 135 euro. Het ministerie van OCW stelt een reiskostenvergoeding beschikbaar van maximaal 1000 euro, afhankelijk van de bestemming. De beurzen worden gepromoot op de facebookpagina van Wil Weg en de website van Beursopener, maar zijn relatief onbekend bij studenten en onderwijsinstellingen.

Culturele Verdragen
Via de Culturele Verdragen kunnen Nederlandse studenten tijdens of na hun studie in het buitenland studeren, onderzoek doen of een taalcursus volgen met een beurs van een buitenlandse overheid. Overige landen waar beurzen beschikbaar zijn in het kader van een Cultureel Verdrag, zijn onder andere Japan en Rusland, maar ook Duitsland, Polen, Hongarije en Tsjechië.
Voor Israël en Zwitserland is de aanmelding inmiddels gesloten en heeft de afdeling Beurzen & Subsidies meerdere studenten kunnen voordragen, samen met de ambassades.
Meer informatie en de voorwaarden van de Darmasiswabeurzen zijn te vinden op https://www.wilweg.nl/financiering/beurzen/cultureel-verdragbeurzen/indonesie

Laatste wijziging: 18-01-2016 16:20
Nuffic
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Tien studiebeurzen voor Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: