Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Koninklijke onderscheiding voor Apeldoorner Ririhena

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Koninklijke onderscheiding voor Apeldoorner Ririhena Empty
BerichtOnderwerp: Koninklijke onderscheiding voor Apeldoorner Ririhena   Koninklijke onderscheiding voor Apeldoorner Ririhena Icon_minitimezo 29 mei 2016 - 16:20Koninklijke onderscheiding voor Apeldoorner Ririhena


Geplaatst op 28 mei 2016
Laatste update 28 mei, 18:55


HOUTEN - Simon Ririhena (67) uit Apeldoorn heeft zaterdagmiddag uit handen van de burgemeester de Jong van Houten de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld gekregen. Dit gebeurde tijdens de viering van het vijf-jarig jubileum van het Moluks Theologisch Seminarie in Houten.

Dr. Simon Ririhena is sinds 1 januari 2011 Rector van het Moluks Theologisch Seminarie. Vanaf 1990 is hij de stuwende kracht achter het Moluks Theologisch Beraad (MTB) dat in een aantal publicaties en bijeenkomsten een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontdekking en beleving van de Molukse identiteit. Tevens is Ririhena de motor achter de jaarlijkse zogenoemde Houtenconferenties; hiermee gaf hij het werk van het MTB een internationale dimensie en leverde hij een actieve bijdrage aan de academische, theologische interactie tussen de in Nederland verblijvende Molukkers en die op de Molukken in Indonesië.

Vanaf 1992 was Ririhena voorzitter van een door de PKN in het leven geroepen denktank. Het doel was om beleid te formuleren ten aanzien van de komst van honderden nieuwe migrantenkerken.

In 2009 werd hij benaderd door de Molukse kerk met de vraag of hij een Molukse opleiding kon opzetten om predikanten op het gewenste wetenschappelijke niveau te krijgen. Daar kwam het huidige Moluks Theologisch Seminarie uit voort.

Op 16 januari 2014 promoveerde Ririhena ten overstaan van de promotiecommissie van de Faculteit der Godgeleerdheid als doctor systematische theologie aan de VU in Amsterdam. Ook is hij auteur van een tiental (wetenschappelijke) publicaties.

Stentor
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Koninklijke onderscheiding voor Apeldoorner Ririhena
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: