Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Herdenking 15 augustus 2016

Ga naar beneden 
3 plaatsers
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimewo 8 jun 2016 - 16:37

Programma nationale herdenking

Thema
Het thema "Oost West Thuis Best?" gaat over het verlangen naar een thuis dat er door oorlogsgeweld niet meer is, over het gedwongen verlaten van huis en haard tijdens en na de oorlog in Nederlands Indië, over het wrange gevoel van ontheemding dat tot op de dag van vandaag door velen gevoeld wordt.

Ochtendprogramma World Forum Churchillplein 10, Den Haag

10.30 - 11.30 uur
Het programma in het World Forum is tot stand gekomen in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum.
Presentator: Ruben Dingemans
- Opening door Erry Stoové, voorzitter van de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945
- Voordracht door Yvonne Groeneveld onder begeleiding van Erwin van Ligten
- Lied door Fenna van der Goot
- Column door Esther Scheldwacht
- Lied door Fenna van der Goot

11.30 uur
Te voet naar het Indisch Monument.
Mogelijkheid tot vervoer per bus van het World Forum naar het Indisch Monument

Programma Herdenking bij het Indisch Monument Professor Teldersweg, Den Haag
U wordt verzocht om uiterlijk 12.00 uur uw plaats te hebben ingenomen
- Intreden van het vaandel Regiment Van Heutsz
- Luiden van de Indische Klok
- Aankomst minister-president met eerbewijs
- Uitvoering van In Remembrance door De Residentie Bach Ensembles
- Voordracht door Frans Leidelmeijer
- Uitvoering van The Captives’ Hymn door de Kapel der Koninklijke Luchtmacht
- Uitvoering van Het Indisch Onze Vader door De Residentie Bach Ensembles
- Kranslegging door de minister-president
- Luiden van de Indische Klok / taptoe / stilte / 1e en 6e couplet Wilhelmus
- Kransleggingen door de eerste generatie slachtoffers
- Uitvoering van Wolf’s Behind the Glass door Blaudzun
- Kransleggingen door autoriteiten
- Voordracht Iris Taal, leerlinge van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum
- Uitvoering van I sat under his Shadow door De Residentie Bach Ensembles
- Defilé langs het Indisch Monument

Middagprogramma in het World Forum Churchillplein 10, Den Haag
Het World Forum is op loopafstand van het Indisch Monument. U kunt ook gebruik maken van de gratis pendelbussen tussen het Indisch Monument en het World Forum.

13.30 – 17.00 uur
Lunch en koempoelan in het World Forum met muziek en diverse stands.

15.15 – 16.45 uur
Indische Salon in de zalen Europe 1 en 2
De Indische Salon staat in het teken van het thema “Oost west, thuis best?” waarbij we in het bijzonder stilstaan bij de landelijke fotocampagne Thuis in Beeld. In de aanloop naar 15 augustus zijn mensen van alle leeftijden gevraagd foto’s in te sturen met een verhaal dat bij het thema past. Met de campagne brengen we het ongrijpbare gevoel van ‘thuis’ in beeld. Voor de Indische Salon delen 3 inzenders hun foto’s en verhaal met het publiek. Pamela Pattynama maakt vervolgens een beeldanalyse van de foto’s. Moderator is Wim Manuhutu.

Vanaf 15.30 uur
Documentaire in het café
65 jaar Molukkers in Nederland

Wim Manuhutu is historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van Indonesië en actief in de erfgoedwereld.

Pamela Pattynama is bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis en schrijft over beeldvorming, herinneringen aan Indië en identiteit.

De hele dag staat de Wereld Express bij het World Forum. De Wereld Express is een reizende presentatie die gaat over thema's zoals herdenken en vooroordelen, tegen de achtergrond van de Indische geschiedenis. In de Wereld Express worden jongeren uitgedaagd om te ontdekken, te doen, na te denken, te discussiëren en te reflecteren. De Wereld Express is de hele dag gratis te bezoeken. De Wereld Express is gemaakt voor jongeren van 10 tot 14 jaar, maar is ook voor volwassenen boeiend.

indiëherdenking.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimedo 7 jul 2016 - 15:58

Herdenking gevallenen Oost-Azië
donderdag 7 juli 2016 11:35

Zwolle - De gemeente Zwolle herdenkt maandag 15 augustus alle militairen en burgers die omkwamen in Oost-Azië in de periode 1941-1962. Deze jaarlijkse plechtigheid vindt plaats van 19.15 tot 20.30 uur bij het Indië- en Nieuw-Guinea-monument in Park Eekhout aan de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle.


De herdenking werd 26 jaar geleden voor het eerst in Zwolle georganiseerd. Aanvankelijk bij het centrale oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark en sinds 2002 bij het ‘eigen’ Indië- en Nieuw Guinea-monument in Park Eekhout. Het Indië- en Nieuw-Guinea-monument werd opgericht ter nagedachtenis aan de burgers en militairen die de dood vonden door oorlog, bezetting, gevangenschap en terreur in Oost-Azië. Het gaat om slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tijdens de Japanse bezetting (1941-1945), maar ook om gevallenen tijdens de Bersiap-periode (1945-1949) en de kwestie Nieuw-Guinea (1949-1962). Voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden kwam er 71 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog.


Programma

De herdenking begint om 19.15 uur met een inleiding van ceremoniemeester Jeffrey Satoor de Rootas. Gastsprekers zijn dit jaar mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei en de heer Silfraire Delhaye, voorzitter Indisch Platform.Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle draagt traditiegetrouw een gedicht voor.

Daarna vindt de officiële kranslegging plaats. Burgemeester Henk Jan Meijer legt samen met loco-Commissaris van de Koning in Overijssel Bert Boerman, een krans namens het openbaar bestuur.

Daarna leggen vertegenwoordigers van de slachtoffers, militairen en veteranen kransen, evenals diverse organisaties en verenigingen.

Leerlingen van de Parkschool die het monument hebben geadopteerd, reiken de kransen aan. Koperensemble Excelsior en een Molukse muziekgroep verzorgen de muzikale begeleiding.

De plechtigheid duurt tot ongeveer 20.30 uur en wordt afgesloten met een defilé. Aansluitend is het mogelijk een kopje thee of koffie te drinken bij Theeschenkerij Park Eekhout.

Weblog Zwolle
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimezo 17 jul 2016 - 15:18Kent u het Arnhemse monument Sawah Belanda?

Onderwerpen: Indië-Herdenking en Indisch Monument Sawah Belanda
_20150815_220200
GEPLAATST DOOR: REDACTIE 14 JULI 2016


Aan de Velperweg 158, in park Sacré Coeur, achter Regina Pacis, is in 2006 een prachtig kunstwerk feestelijk geopend: de Sawah Belanda (‘Hollands rijstveld’). Dit is een Indisch monument dat door beeldend kunstenaar Joyce Bloem in samenwerking met haar zus, de Indische schrijfster Marion Bloem, werd gerealiseerd.

Het monument Sawah Belanda gedenkt de Nederlands-Indische mensen (ook wel Indo’s genoemd) die na de revolutietijd in (thans) Indonesië in groten getale gedwongen naar Nederland zijn gekomen. Het monument bestaat uit een grote vijver met aan de achterzijde, midden in het park, een sawah (natte rijstvelden in terrasvorm) met zeven granieten pagina’s die rondom het rijstveld-landschap ‘zweven’. Op de granieten platen staan flarden van verhalen: vertellingen uit de mond van Indische mensen zoals ze zijn opgetekend door Marion Bloem.

Een belangrijke activiteit vindt jaarlijks plaats op 15 augustus: de Indië-Herdenking. Dan herdenken we op ingetogen wijze het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië, dus ook in Nederlands-Indië, het huidige Indonesië. Op die datum worden bij Indië-Herdenkingen in meerdere plaatsen in Nederland de slachtoffers van de Japanse bezetting in Azië, zowel burgers als militairen, herdacht.

Op 27 augustus 2016 vieren we op grootse wijze het 10-jarig bestaan van onze Sawah Belanda. Dit wordt gevierd, in samenwerking met ‘De vrienden van Bronbeek’, met toespraken door de Burgemeester van Arnhem, Marion Bloem en de commandant van Bronbeek, diverse activiteiten voor jong en oud, een expositie, dans en muziek, en natuurlijk Indisch eten. Komt allen!

De komende tijd vindt u actuele informatie op onze website www.sawahbelanda.nl en op onze Facebookpagina monument Sawah Belanda.

Don Böckman, voorzitter stichting monument Sawah Belanda Arnhem

Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimema 18 jul 2016 - 18:04

Jaarlijkse herdenking bij Indië monument
Door Johan Bos op 18 juli 2016 om 15:47

IDe jaarlijkse herdenking bij het Indië monument in het Broersepark wordt zondag 14 augustus (19.15 uur) gehouden. Behalve de burgemeester en voorzitter Bouwens van de organiserende stichting, spreekt voorzitter Van Lith van de afdeling Amstelland van de Bond van Wapenbroeders. Een leerling van basisschool De Cirkel, adoptieschool van het monument, leest een gedicht voor en mevrouw Y. Noordam-Weygers komt uitleggen hoe ‘creatief denken en doen haar vrijheid’ werd, meldt de organisatie.

Er worden verder namens tal van organisaties kransen gelegd ter herdenking van de gevallenen tijdens de tweede wereldoorlog in het algemeen en die in Nederlands-Indië in het bijzonder.


Het einde van de Tweede Wereldoorlog kwam in Nederlands-Indië op 15 augustus 1945. Aan de vooravond daarvan vindt de jaarlijkse herdenking in Amstelveen plaats. Daarbij worden ook betrokken de duizenden militairen die door de Nederlandse regering naar Indië waren gezonden.

Amstelveen Blog
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimewo 20 jul 2016 - 6:58


Blaudzun zingt bij Indië-herdenking

19 Jul 2016, 22:52 Door Gerard van den IJssel

Herdenking 15 augustus 2016 Mx0kde

De Nederlandse zanger Blaudzun zal zingen bij de herdenkingsplechtigheid bij het Indisch Monument op 15 augustus. Met de jaarlijkse herdenking wordt stilgestaan bij de Japanse capitulatie in Zuidoost-Azië in 1945 waarmee een definitief einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.


Het programma start ´s ochtends in het World Forum met speeches en liederen. Om 12.00 uur is de officiële herdenking bij het Indisch Monument in aanwezigheid van onder meer minister-president Mark Rutte. Blaudzun zal daar na de kransleggingen voor de slachtoffers van de oorlog het nummer ‘Wolf’s Behind the Glass’ zingen. Na een defilé langs het Monument eindigt de dag met een middagprogramma in het World Forum.

Het thema van de herdenking is dit jaar ‘Oost West Thuis Best?’, oftewel het gevoel van ontheemding dat tot op de dag van vandaag door velen in de Indische gemeenschap wordt gevoeld.

Den Haag FM
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Boeroeng

Boeroeng


Aantal berichten : 931
Registratiedatum : 03-01-09

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimewo 20 jul 2016 - 12:51

Zou voorzitter Stoové weten dat Blaudzun een overgrootmoeder Stoové heeft ?
Terug naar boven Ga naar beneden
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimema 25 jul 2016 - 19:13

Indie Herdenking op 15 augustus in Stichtse Vecht

25 juli 2016
Door:
E. Querido-de Lange (namens Pauluskerk)

Op 15 augustus wordt landelijk het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië herdacht.
Ook dit jaar zal in de Pauluskerk te Breukelen een herdenkingsbijeenkomst worden georganiseerd.

Dit jaar is het thema ‘ontheemd’. Ontworteld zijn, zowel lijfelijk als geestelijk, is een van de vele wrange vruchten van de oorlog. Velen hebben hun vaderland verlaten om nooit meer terug te kunnen keren. Anderen kwamen na de oorlog voor het eerst in het “moederland”. Hoe bouw je een nieuw leven op in dat vreemde Nederland dat ook met vreemde ogen naar jou kijkt? Jonge mannen zijn na de oorlog als soldaat uitgezonden in de politionele acties en naar Nieuw Guinea en kwamen met heftige ervaringen terug in een land dat de verhalen liever niet hoorde.
Hoe wortel je weer? En al die getuigen van gruwelijkheden die het geloof in de menselijkheid verloren hebben, waar vinden zij nieuwe grond voor hoop en vertrouwen?

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Pauluskerk wisselen muziek en persoonlijke verhalen elkaar af. De aanwezigen kunnen een kaars ontsteken of een bloem leggen. Na afloop zullen een krans en de bloemen uit de bijeenkomst bij het gedenkteken naast de Pieterskerk te Breukelen worden gelegd.
Wij nodigen u hierbij van harte uit voor het bijwonen van de herdenkingsbijeenkomst op

maandag 15 augustus 2016
15.00 uur
Pauluskerk
Straatweg 37 te Breukelen

De hoge opkomst van de afgelopen jaren maakt duidelijk hoeveel behoefte er is onder de betrokkenen en hun families om deze periode in de geschiedenis te gedenken.

Vechtstroom
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimedi 26 jul 2016 - 18:06

Ervaringen delen tijdens Indië-herdenking Nijmegen

Geplaatst op 26 juli 2016


NIJMEGEN - Gedeelde Ervaringen is het thema van de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. De herdenkingsbijeenkomt is op zondag 14 augustus vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Nijmegen. Gastsprekers Yvonne van Genugten, directeur Indisch Herinneringscentrum, en Kartini Slaats, docent aan de HAN, delen hun ervaringen. Mannen vocaal ensemble Canto Novio verzorgt de muzikale omlijsting. Na één minuut stilte bij de gedenkplaquette op de Gedeputeerdenplaats volgt de kranslegging.

de Gelderlander
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimezo 31 jul 2016 - 22:02

Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimedi 2 aug 2016 - 14:23Indië-herdenking wederom regio-breed
Regio, 01-08-2016

Dit jaar zal er voor de tweede maal een regionale Indië-herdenking worden georganiseerd rondom het Indië-monument op de Noorderbegraafplaats in Hilversum. Thema van dit jaar is: Van Oost naar West in het heden, samen herdenken wij.

Vorig jaar werd dit regionale gebeuren een groot succes met zo’n 300 bezoekers. Dit jaar verwacht voorzitter van de organisatie Eric Bodar minder geinteresseerden i.v.m. het ongunstige tijdstip (maandagmiddag).

Ieder jaar op 15 augustus herdenkt Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op deze datum in 1945 capituleerde Japan. Daarmee kwam er een einde aan de oorlog in Zuidoost Azië.
Hoofdspreker is mevr. Albertine van Vliet-Kuiper, burgemeester van Gooise Meren. Het geheel wordt opgeluisterd door zang van het Moluks Gemengd Koor uit Huizen o.l.v. Max Wattimena. Ceremoniemeester is Kent Hanson, presentator van Radio 6FM.

De ceremonie is op maandag 15 augustus en duurt van 15:00 tot 16:00 uur. Aansluitend is een ieder uitgenodigd de herdenking met een drankje en een (Indisch) hapje af te sluiten.

De Noorderbegraafplaats bevindt zich vlakbij Station Hilversum Noord, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid. zie ook www.nusantara.nl.

Radio6FM
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimedi 2 aug 2016 - 14:25

Herdenking einde Tweede Wereldoorlog Indië in Marum

MARUM – De herdenking van het einde van WO II in Indië werd in 2014 voor het eerst gehouden. Tijdens de bijeenkomst bleek er behoefte om dit niet eenmalig te laten zijn.

Op 15 augustus zal er wederom stil gestaan worden bij de herdenking van het einde van de oorlog in Indië die voor velen pas in 1958 ophield, met verhalen, video en tekeningen van het voormalig Nederlands Indië uit die tijd. Bij het Romaanse kerkje aan de noorderringweg in Marum zal de bijeenkomst zijn vanaf 18.45 uur en is er de gelegenheid om bloemen of kransen te leggen. ’s Avonds zal er een voordracht zijn over die tijd in Indië.

Zondag 14 augustus zal Tony Simon een voordracht houden over de tijd dat de Nederlanders en Molukkers uit Indonesië naar Nederland vluchten, in het Romaanse kerkje Noorderringweg Marum om 14:30 uur.

Artikel is geplaatst door Cindy Houwen op 02-08-2016 - 08:00 in Midweek
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimedi 2 aug 2016 - 14:27

Herdenkingsbijeenkomst einde Tweede Wereldoorlog Nederlands-Indië

Op zaterdag 13 augustus 2016 herdenken we in Eersel het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Belangstellenden zijn van harte welkom. De herdenkingsbijeenkomst vindt plaats bij het vredesmonument aan de achterzijde van het gemeentehuis. Bij slecht weer vindt de herdenkingsbijeenkomst binnen plaats. Het programma is als volgt:

Koraalmuziek (Kempisch Seniorenorkest)

13.30 uur: Welkomstwoord door mevrouw J.M.J.W. Janssen-Widlak

13.35 uur: Herdenkingswoord door burgemeester mevrouw J.A.M. Thijs-Rademakers namens het
gemeentebestuur van de gemeente Eersel

13.40 uur: Koraalmuziek (Kempisch Seniorenorkest)

13.45 uur: Herdenkingswoord door vertegenwoordiger van Indische Nederlanders,
mevrouw I.M. Dümpel

13.50 uur: Koraalmuziek (Kempisch Seniorenorkest)

13.55 uur: Herdenkingswoord de heer H.J.J.M. Vleeshouwers namens Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost

14.00 uur: Herdenkingswoord mevrouw H.C.A.P. Schulte-Jansen namens de Eerselse
gemeenschap

14.05 uur: Koraalmuziek (Kempisch Seniorenorkest)

14.10 uur: Last Post, gevolgd door twee minuten stilte

14.15 uur: Kranslegging door de diverse organisaties

14.20 uur: Wilhelmus (Kempisch Seniorenorkest) en ondertussen het hijsen van de vlag

14.25 uur: Defilé langs het vredesmonument

14.30 uur: Afsluiting herdenkingsbijeenkomst

Gemeente Eersel
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimevr 5 aug 2016 - 20:37

Stichting Indië-herdenking Steenwijk boos

vrijdag 5 augustus 2016 | 13:04
Laatst bijgewerkt: 5-8-2016 | 16:07

De Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 in Steenwijk is boos op defensie. Aanleiding is de afwezigheid van een vertegenwoordiger van de Johannes Postkazerne bij de komende herdenking van de oorlogsslachtoffers in het voormalig Nederlands Indië op 15 augustus in Steenwijk.
Voorzitter Oosterhuis van de Steenwijker afdeling van de stichting noemt de absentie "respectloos en ronduit schandelijk."
De stichting had brigade-generaal Swillens van de Johannes Postkazerne in Havelte uitgenodigd om een krans te leggen tijdens de herdenking in het Slingerbos in Steenwijk, maar de generaal komt niet en stuurt ook geen vervanger.

Defensie bij zeer beperkt aantal herdenkingen
Defensie heeft dat in een brief aan de stichting laten weten. Reden om niet te komen is een nieuwe prioriteitenlijst bij defensie door de bezuinigingen.
Daardoor wordt voortaan nog maar deelgenomen aan een 'zeer beperkt aantal herdenkingen'. De herdenking op 15 augustus in Steenwijk hoort daar niet bij.

Verkeerde keelgat
De brief van defensie is bij voorzitter Oosterhuis volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Verontwaardigd vraagt hij zich af of het meer inzetten op trainingen als voorbereiding op operationele taken als een smoes wordt gebruikt.
"Hoe kan de kwaliteit van ons defensieapparaat worden geschaad door de aanwezigheid van een commandant op herdenkingen?" zegt de voorzitter van de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 in Steenwijk.

RTV Oost
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimedi 9 aug 2016 - 17:55

Maandag 15 augustus jaarlijkse Indië-herdenking
9 augustus 2016


HEERENVEEN: Komende maandagavond, 15 augustus, vindt de jaarlijkse Indië-herdenking plaats bij het monument bij het plantsoen aan de Van Kleffenslaan (Gashoudersplein) in Heerenveen.

Vanaf 18.45 uur is een ieder van harte welkom bij deze herdenking. De ceremonie start om 19.00 uur met een toespraak door burgemeester Tjeerd van der Zwan. Daarna volgt de toespraak van de heer Anton Melein namens het Veteranenplatform en het spelen van het Nederlands signaal Taptoe. Vervolgens wordt een minuut stilte gehouden. Na het Wilhelmus volgt de bloemlegging. Afsluitend is er koffiedrinken in de Heerenveense School.

Dit jaar is het 71 jaar geleden dat Japan op 15 augustus capituleerde. Hiermee kwam er een einde aan de oorlog in Zuidoost-Azië en daarmee aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Op 15 augustus wordt er ook stilgestaan bij de vijf Heerenveense slachtoffers die als militair hun leven lieten in Nederlands-Indië.

Flitsnieuws
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitimeza 13 aug 2016 - 8:35

Programma herdenking 15 augustus Zwolle

Redactie: Christiaan Schuttevrijdag 12 augustus 2016 13:47

ZWOLLE – De slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Azië, de Indonesische revolutie en de strijd om Papua Nieuw-Guinea worden maandag 15 augustus herdacht. Dat gebeurt in Park Eekhout bij het monument aldaar.

Het programma is als volgt. Vanaf 19.15 uur treedt Koperensemble Excelsior op. De herdenking zelf begint om 19.20 uur. De ceremoniemeester houdt een inleiding en daarna spreekt Gerdie Verbeet. Aansluitend houdt voorzitter Silfraire Delhaye van het Indisch platform een toespraak. Daarna is de herdenking met de minuten stilte. Gevolgd door een muzikaal intermezzo, de kranslegging en het defilé.

De Swollenaer
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud

Herdenking 15 augustus 2016 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Herdenking 15 augustus 2016   Herdenking 15 augustus 2016 Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Herdenking 15 augustus 2016
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» 15 augustus herdenking 17 augustus onafhankelijkheidsdag Indonesië
» Indië herdenking 2016
» Wilhelminabeker op Haagsche op 4 augustus 2016
» 15 augustus Indië-herdenking(en)
» Herdenking 14-15 augustus 2014

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: