Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Koningin Máxima naar Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitimedo 25 aug 2016 - 18:38

Koningin Máxima naar Indonesië

ANP

DEN HAAG - Koningin Máxima reist volgende week af naar Indonesië. Daar zal ze in haar functie als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling spreken over de verbetering op dat front in het land. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend.

Door ANP - 25-8-2016, 17:35 (Update 25-8-2016, 17:35)

Máxima is twee dagen in Indonesië. Op dinsdag 30 augustus houdt ze in Jakarta een toespraak bij de OJK Fintech conference, een bijeenkomst over technologische innovaties in de financiële dienstverlening. De koningin zal onder meer ingaan op het belang van een goede uitvoering van de lancering van een nationale strategie voor inclusieve financiering, die Indonesië voor ogen heeft. Ook zal ze van het IMF en het lokale VN-kantoor te horen krijgen hoe de huidige stand van zaken is.

De volgende dag brengt Máxima een bezoek aan enkele winkeliers buiten Jakarta die naast hun winkel een kleine bank hebben opgericht waar mensen geld kunnen storten, opnemen en sparen. Ook bezoekt de koningin een schoolproject om jongeren het belang van sparen te leren.

Tijdens het bezoek heeft Máxima ook een ontmoeting met president Joko Widodo. Afgelopen april bracht de president een bezoek aan Nederland. Hij had toen al een gesprek met Máxima over inclusieve financiering.

Haarlems Dagblad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitimedi 30 aug 2016 - 8:47

Koningin Máxima op VN-bezoek Indonesië
30/08/16, 07:53 − bron: ANP

Koningin Máxima is vanochtend aangekomen in Jakarta voor een driedaags bezoek, in haar VN-functie als speciaal pleitbezorger van toegankelijkheid tot financiële diensten. Op het programma staan onder meer een onderhoud met de Indonesische president Joko Widodo en een veldbezoek in de buurt van Bogor.

Voorafgaand aan haar komst heeft Mácima een opiniestuk laten publiceren in de Engelstalige Jakarta Post. Daarin betoogt ze dat technologie de sleutel is tot betere toegankelijkheid tot financiële diensten, met name in een uitgestrekt land als Indonesië. "Zo kan een boer die kilometers van de dichtstbijzijnde stad woont zijn telefoon gebruiken om zaden te kopen en het schoolgeld van zijn kinderen betalen, zonder dat hij zijn werk moet onder breken om kilometers af te leggen."

Volgens Máxima staat Indonesië voor unieke uitdagingen. Het is in afgelegen gebieden moeilijk wegen aan te leggen en te zorgen voor elektriciteit, laat staan te zorgen voor bankdiensten. Maar onder meer mobiel bankieren kan een oplossing bieden.

Ook vormen van biometrische identificatie, zoals irisscans en vingerafdrukken, bieden volgens de koningin kansen aan arme Indonesiërs. Zij kunnen zo toch deelnemen aan het financiële systeem, ook als ze geen officieel paspoort hebben. "Als Indonesië alle voordelen van financiële inclusiviteit wil realiseren zal het land ervoor moeten zorgen dat technologische vooruitgang gepaard gaat met beleid dat consumenten beschermt en de financiële kennis vergroot, vooral onder de armsten."

Tijdens haar verblijf discussieert de koningin over de verschillende mogelijkheden en adviseert ze Indonesië, dat de ambitie heeft om de helft van de volwassen bevolking in 2019 toegang te geven tot de bankdiensten. Nu is dat nog maar 36 procent.

Trouw
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitimedi 30 aug 2016 - 18:06


Máxima ziet veel vooruitgang in Indonesië

30-08-2016 16:54 Koninklijk huis

Koningin Máxima naar Indonesië 6png2p
Beeld ANP

Koningin Máxima heeft dinsdag in een toespraak in Jakarta de Indonesische president Joko ‘Jokowi’ Widodo geprezen voor zijn ‘negen prioriteiten’ plan. Eén van de doelen in de zogenaamde ‘Nawa Cita’ is om te zorgen dat tegen 2019 de helft van de volwassen bevolking toegang heeft tot financiële diensten.
Máxima uitte haar lof aan het slot van het FinTech festival, een tweedaags evenement waarbij bedrijven samenkwamen om te spreken over technische oplossingen en innovaties voor het beter toegankelijk maken van bijvoorbeeld bankdiensten. Dat kan met met e-portemonnees en mobiel bankieren.

Ook Widodo voerde er dinsdag het woord, maar voor de komst van de koningin, die Indonesië bezoekt als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties. Indonesië heeft al jaren een leidende rol bij de wereldwijde inspanningen om iedereen de mogelijkheid te geven gebruik te maken van financiële diensten. De VN hebben dat vorig jaar ook opgenomen in de duurzame ontwikkelingsdoelen. "Indonesië speelde daarbij een hoofdrol en ik ben zeer dankbaar voor de steun", aldus Máxima.

In haar toespraak in de zeer rumoerige congreszaal, waar achter een gordijn tegelijkertijd ook een netwerkmarkt werd gehouden, gaf de koningin een illustratie van de voordelen die toegang tot verzekeringen of sparen heeft voor de bevolking van het geografisch zo uitgestrekte Indonesië, waar mensen soms 30 kilometer van een bank wonen. Met technische innovaties kan die afstand via mobiel bankieren worden overbrugd.

"Maar slechts 8 procent van de bevolking gebruikt die methode", aldus Máxima terwijl tweederde van de Indonesiërs nog geen toegang heeft tot financiële diensten. Er is dus veel ruimte voor vooruitgang, en ook daar zag Máxima veel potentie door onder andere de invoering van een nationaal actieplan, regulering en de digitale uitbetaling van uitkeringen.

Ref. Dagblad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitimedi 30 aug 2016 - 18:08


30 augustus 2016
Máxima ziet overstroomde straten in Jakarta

Koningin Máxima heeft dinsdag een goede indruk gekregen van de slechte waterhuishouding op de wegen van Jakarta. Bij haar verplaatsingen door de Indonesische hoofdstad stortregende het een aantal keren waardoor niet alleen gewone straten maar ook de tolwegen blank kwamen te staan.

Dat dwong haar stoet regelmatig om langzaam te rijden om geen vloedgolven te veroorzaken en om ervoor te zorgen dat de auto's niet weggleden. Máxima is dinsdag begonnen aan een driedaags bezoek voor de VN aan Indonesië. Door de tropische onweersbuien liep ze in haar dagprogramma vertraging op.

Dat de straten en soms hele wijken blank komen te staan, is al jaren een klacht in Jakarta. Afgelopen zaterdag viel er op sommige plaatsen zeventig centimeter regen. Dat zorgde in een aantal nieuwbouwwijken voor enorme overstromingen. De gemeente gaf toe daar niet op geanticipeerd te hebben. Een rivier die het regenwater moest afvoeren was al jaren niet uitgebaggerd en was dichtgeslibd.

Bron: ANP
Blauw Bloed
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
OmSidAantal berichten : 861
Registratiedatum : 08-01-09
Woonplaats : Negeri Kincir Angin

Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitimewo 31 aug 2016 - 8:24

30 augustus 2016
Máxima ziet overstroomde straten in Jakarta
=========================
https://www.oneworld.nl/water/het-water-staat-de-inwoners-van-jakarta-tot-de-lippen

Bij de nieuwbouw van  woonhuizen , winkelcentra  had men te weinig rekening gehouden met de gebieden zonder beton ( water moet in de grond komen) , waterdoorvoer (sloten, kanalen etc) .
Ook werd de rivieren gebruikt als afval  afvoer .
Volgens de wet mogen er geen huizen langs de oevers van de rivieren, 100 meter vanaf de water.
De enige oplossing is de wet handhaven en de illegale bebouwing verwijderen.
Terug naar boven Ga naar beneden
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitimedo 1 sep 2016 - 18:28

Koningin Máxima op bezoek bij president Indonesië
01-09-2016, 07:25

Koningin Máxima naar Indonesië 2jbnl6p

Máxima in gesprek met de Indonesische president ANP
Op de laatste dag van haar bezoek aan Indonesië heeft koningin Máxima een ontmoeting gehad met de president van het land. Als VN-gezant besprak ze met Joko Widodo nieuwe manieren om mensen toegang tot banken te geven.

Het bezoek van Máxima aan het land duurde drie dagen. Eerder al sprak ze op een financieel congres over nieuwe bankdiensten en bezocht ze kleine bedrijfjes in de stad Bogor om te kijken hoe die innovaties in de praktijk uitpakken. Er stonden ook ontmoetingen met de minister van Financiën en de gouverneur van de centrale bank op de agenda.

Omdat mensen in ontwikkelingslanden vaak geen toegang hebben tot banksystemen, zet Máxima zich wereldwijd in voor inclusieve financiering. Het leven van de allerarmsten kan worden verbeterd door kleine leningen of bankrekeningen mogelijk te maken.

Volgens de koningin boekt Indonesië veel vooruitgang op dit gebied. Moderne financiële oplossingen als mobiel bankieren zijn een goede oplossing in het uitgestrekte eilandenrijk, waar een bankgebouw vaak op afstand ligt.

Papier
Nu maakt slechts 8 procent van de Indonesiërs gebruik van technische innovaties als mobiel bankieren. Twee derde van de burgers heeft geen toegang tot bankdiensten. Widodo wil dat over drie jaar zeker de helft van de bevolking gebruikmaakt van financiële diensten.
In Bogor zag Máxima tot haar verbazing dat er nog papieren ontvangstbewijzen worden gebruikt bij digitale overboekingen, omdat klanten dat meer vertrouwen dan een digitaal bericht. Leerzaam om te weten, concludeerde ze.

NOS
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor

Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitimezo 4 sep 2016 - 8:23

Uiteraard had onze koningin het genoegen om ook eens buiten de deur te eten en de PR afdeling van Indonesia zorgde voor een goed restaurant, die alle smaken rangen en standen uit hun keuken tevoorschijn kon toveren.

De chef van de PR had echter een vergissing gemaakt en bestelde voor onze majesteit de speciale schotel met kokos en kip... en het venijn zat 'm in de "kip" want dat bleken dus kippenklauwenpoten te zijn en niet de vetgemeste borststukken zoals wij die hier kennen. (Hij ging er namelijk van uit dat de koningin de gebruiken van Indonesia wel kende...)

De uitdrukking op het gezicht van koningin Maxima sprak boekdelen toen de schotel geserveerd werd. Maar onze koningin hield zich groot en liet zich niet kennen; en de chef PR stond erbij, keek ernaar en had rooie konen van verlegenheid. (Hij heeft inmiddels een ander baantje gekregen...)

Koningin Máxima naar Indonesië Oiex04


De gewraakte schotel:

Koningin Máxima naar Indonesië 2yv8io6
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitimezo 4 sep 2016 - 8:42

lol! geek
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud
Koningin Máxima naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Koningin Máxima naar Indonesië   Koningin Máxima naar Indonesië Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Koningin Máxima naar Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: