Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Capellenaar van de Week: Eddy Patty

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Capellenaar van de Week: Eddy Patty Empty
BerichtOnderwerp: Capellenaar van de Week: Eddy Patty   Capellenaar van de Week: Eddy Patty Icon_minitimedo 6 jul 2017 - 16:26

Capellenaar van de Week: Eddy Patty

Capellenaar van de Week: Eddy Patty Eddy10

do 6 jul 2017, 12:00


Capelle - Eddy Patty kreeg onlangs het Capels Compliment als blijk van waardering voor zin vrijwilligerswerk in 's Gravenland en zijn inzet van de Molukse gemeenschap in Capelle aan den IJssel. De voormalige ambtenaar is erg begaan met zijn omgeving en woonplaats. Vandaar dat de IJssel- en Lekstreek hem Capellenaar van de Week maakt. "Ik heb Capelle zien groeien naar wat het nu is."

Door Gerrit van Loon

Waar stond je wiegje?

"Ik ben geboren in Jakarta (Indonesië) op 5 februari 1951. Ik was 4 maanden toen ik in juni 1951 met de grote groep Molukse KNIL-militairen met boten naar Nederland kwam. We werden gehuisvest in het kamp Lunetten, het voormalige concentratiekamp tijdens de 2e WO te Vught. In 1958 zijn we vanuit Vught naar Capelle aan den IJssel verhuisd en werden gehuisvest in het Molukkenkamp IJsseloord. Vanuit daar ging het in 1972 naar de huidige Molukkenbuurt in Oostgaarde. In 1977 ben ik zelfstandig gaan wonen in de wijken Schenkel, Oostgaarde en Middelwatering."

Nu woon je in 's Gravenland.

"Ja met mijn vrouw en dochter. Twee zonen wonen al op zich zelf. Wij wonen in 's-Gravenland vanaf de 1e fase eind 1991. Dus alweer 25 jaar. Het is een fijne, rustige en veilige wijk met veel groen. Het is dus prettig wonen."

Kwam het Capelse Compliment als een verrassing?

"Ik was bij verrast met het Capels Compliment als blijk van waardering voor het vrijwilligerswerk in de wijk 's-Gravenland (hij is voorzitter WOP en Stichting Intermezzo). Als belangenbehartiger van de Molukse gemeenschap in Capelle aan den IJssel. Ik was lid Molukkenraad Capelle, lid Raad van Toezicht woonstiching Walang, adviseur werkgroep Erfgoed en lid projectroep overdracht Moluks kerkgebouw naar lokale Molukse kerkgenootschappen."

En ambtenaar toch?

"Voor het college van de gemeente Capelle aan den IJssel neem ik deel aan het Expertise Netwerk Capelle. Na 39 jaar ambtelijke dienst bij de gemeente Capelle aan den IJssel en Rotterdam geniet ik nu van mijn pensioen. Via Randstad Uitzendbureau ben ik nog werkzaam bij de Hogeschool Rotterdam."

Vanwaar al die inzet?

"Mijn motto is: je bestaat bij de gratie van je omgeving. Wat kan je betekenen voor je omgeving? Van uit dat motto en rekening houdend met mijn Molukse afkomst is het niet meer dan logisch dat ik mij inzet voor de Molukse gemeenschap in Capelle aan den IJssel. De uitdaging zit in het verbinden van de Molukse gemeenschap met de rest van Capelle aan den IJssel. Ik vind dat elke wijk minimaal 1 wijkcontactambtenaar moet hebben, die daadwerkelijk in een wijk opereert en weet wat er speelt. Deze functie is nu vervangen door 2 gebiedsregisseurs voor zeven wijken."

Wat maakt Capelle zo mooi?

"Ik woon vanaf mijn 7e jaar in Capelle, ben er opgegroeid en heb ook Capelle zien groeien naar wat het nu is. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het prettig wonen is in Capelle aan den IJssel en dat het thuis voelt."

Op welke plekken kom je graag?

"In Capelle aan den IJssel kom ik graag in het gebied langs de IJssel en in Hitland waar het Molukkenkamp IJsseloord aan grenst en waar ik mijn jeugd heb doorgebracht."

Wat mist Capelle?

"Voor alle doelgroepen zijn er voorzieningen. Voor jongeren en ouderen moeten deze voorzieningen wel worden verbetert.

Bijvoorbeeld elke wijk een voorziening specifiek voor jeugd en jongeren, de boodschappenbus voor onze ouderen."

Eddy: "Momenteel verdiep ik mij in de ontstaansgeschiedenis van het dorp Nolloth op het eiland Saparua in de Molukken. Dit betreft het dorp van mijn vader en betekent veel onderzoek en interviews. Verder overweeg ik om in de gemeentelijke politiek te gaan."

IJssel en Lekstreek
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Capellenaar van de Week: Eddy Patty
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: