Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland

Ga naar beneden 
+2
ElEl
wu
6 plaatsers
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedi 13 jan 2009 - 11:43

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland
11-01-2009 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen bezoekt van 12 tot en met 23 januari Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw Zeeland.

In Singapore voert Verhagen op 13 januari overleg met zijn ambtgenoot Yeo over nauwere economische betrekkingen en de samenwerking in Afghanistan. Singapore heeft medisch personeel gestationeerd in het ziekenhuis op Kamp Holland in Uruzgan.

Tijdens het bezoek aan Indonesië zal minister Verhagen op 14 januari in Jakarta worden ontvangen door president Yudhoyono en vicepresident Kalla. Met zijn collega Wirajuda zal hij een overeenkomst vaststellen die de samenwerking tussen beide landen uitbreidt en verdiept onder meer op het gebied van economie, veiligheid, justitie, mensenrechten, onderwijs en cultuur. Op 15 januari reizen beide ministers naar centraal-Java om een bezoek te brengen aan een gebied dat in 2006 werd getroffen door een aardbeving. Verder spreekt Verhagen met de Indonesische minister voor Justitie en Mensenrechten Mattalata, en heeft hij een ontmoeting met mensenrechtenverdedigers.

In Australië is minister Verhagen officieel ‘gast van de regering’. Deze bijzondere uitnodiging weerspiegelt de hechte banden tussen Nederland en Australië. In Perth voert Verhagen op 18 januari overleg met zijn Australische collega Smith. Samen openen zij de fototentoonstelling Afghanistan out of the Dust in het Western Australia Museum. De beide landen werken in Uruzgan nauw samen aan veiligheid en stabiliteit in Afghanistan. In Sydney volgen op 19 en 20 januari ontmoetingen met premier Kevin Rudd en minister van Defensie Joel Fitzgibbon, en houdt Verhagen op het Sydney Institute een lezing over de verschuivende machtsverhoudingen en nieuwe samenwerking in de wereld.

In het historische plaatsje Fremantle onthult Verhagen in het museum een replica model van het VOC-schip de Eendracht en neemt hij het eerste exemplaar van een boek over de Nederlandse immigratie in west-Australië in ontvangst. Verhagen en zijn collega Smith zullen daarnaast een gezamenlijke training van de Nederlandse en Australische nationale hockeyteams bezoeken.

Het bezoek aan Nieuw-Zeeland is het eerste van een Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken in 11 jaar. Op 29 januari ontmoet minister Verhagen in Auckland zijn collega McCully. Hij zal ook een bezoek brengen aan Ons Dorp, een gemeenschap van oudere Nieuw-Zeelanders van Nederlandse afkomst.

www.minbuza.nl.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedi 13 jan 2009 - 14:06

Verhagen bezoekt nabestaanden van bloedbad op Java


(Novum) - Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen spreekt tijdens zijn bezoek aan Indonesië met de nabestaanden van het bloedbad in het Javaanse dorp Rawagede in 1947. Hierbij brachten Nederlandse militairen 431 mensen om het leven. Voor het bloedbad is nooit iemand vervolgd. Verhagen (CDA) is van dinsdag tot vrijdag in Indonesië.

In antwoorden op Kamervragen van SP'er Harry van Bommel laat Verhagen weten dat hij tijdens de gesprekken 'compassie, respect en medeleven tegenover de slachtoffers en nabestaanden tot uitdrukking zal brengen'. Van Bommel, die in oktober zelf met nabestaanden van Rawagede sprak in Jakarta, had aan de minister gevraagd hoe hij zou gaan bijdragen aan de verwerking van het leed van de nabestaanden.

Eind november werd duidelijk dat nabestaanden geen schadevergoeding ontvangen van de Nederlandse staat. Tien overlevenden hadden aangekondigd om de staat aansprakelijk te stellen, maar de landsadvocaat oordeelde dat de claim verjaard was. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken noemde het bloedbad in Rawagede 'een van de schrijnendste voorbeelden van de gewelddadige manier waarop Nederland en Indonesië uit elkaar zijn gegaan'.

Minister Verhagen liet vorig jaar januari nog weten geen verder onderzoek naar de executies te laten doen. Hij sloot zich aan bij de conclusies van een rapport uit 1995 in opdracht van het ministerie van Justitie. Hierin werd vastgesteld dat vervolging voor deze misdrijven niet meer mogelijk was en dat nader onderzoek niet zinvol was.

Nieuws.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedi 13 jan 2009 - 14:13

O.a. in het stukje van Wu: ......verdiept onder meer op het gebied van economie, veiligheid, justitie, mensenrechten, onderwijs en cultuur.......

Ahum, een Nederlandse minster op bezoek in Indonesia en dan praten over mensenrechten???? Laat staan "vaststellen".....etc etc.

Het zal wel enkel een praatje pot worden over: economie en daar wordt dan mee bedoelt: "Hoe kan Nederland verdienen aan Indonesia?"

Leuke agenda trouwens voor Verhagen:
Hij komt aan op de 14de, gaat wat babbelen en op de 15de naar Jateng naar het getroffen gebied.... en dan daarna??? (De 18de heeft ie pas een bespreking in OZ land)....dus wat doe ie op de 16de, de 17de?? Cari cobek in de kampung? Twisted Evil ....en krijgt ie links en rechts om de oren geslingerd: Bang, bang. Ikut Bang? Mijet Bang? Hayoo Bang. Twisted Evil
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
Kesasar

Kesasar


Aantal berichten : 2586
Registratiedatum : 03-01-09
Woonplaats : Selandia Baru

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedi 13 jan 2009 - 19:10

Hello Mas Henri! Deze Verhagen? Ik denk niet bang dit of bang dat hoor, alleen maar banyak bang bang. ik hoop voor hem dat hij zijn "regenjas" niet vergeten heeft!! sampai loh, si Kesasar
Terug naar boven Ga naar beneden
Pengopi

Pengopi


Aantal berichten : 68
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Verhagen pleit in Jakarta voor samenwerking   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimewo 14 jan 2009 - 14:38

binnenland
Verhagen pleit in Jakarta voor samenwerking
JAKARTA - Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft op de eerste dag van zijn officiële bezoek aan Indonesië gepleit voor samenwerking om direct een einde te maken aan de agressie van Israël in Palestina. Hij deed dit tijdens zijn ontmoeting met de Indonesische president Susilo Bambang Yodhoyono.
Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (L) praat dinsdag in Jakarta, Indonesie, met zijn Indonesische collega Hassan Wiradjuda (R). Foto: ANP PHOTO EPA / BAGUS INDAHONO We moeten een verplichting aangaan om blijvende vrede te creëren, zei Verhagen tijdens een persconferentie in het paleis van de president in Jakarta.

Verhagen schonk 2,5 miljoen euro aan Indonesië voor ontwikkeling van de democratie. De minister feliciteerde Indonesië met het organiseren van het succesvolle Democratisch Bali Forum enige tijd geleden. Verhagen zei dat alle landen die aanwezig waren, delen in dit succes.

Verhagen sprak ook met minister van Justitie Andi Mattalata. Die zal waarschijnlijk in februari een ontmoeting hebben met zijn Nederlandse collega Ernst Hirsch Ballin om te praten over tien Nederlanders die vastzitten in Indonesië.

Twee Nederlanders zijn veroordeeld tot de doodstraf. Twee anderen wachten nog tot hun zaak wordt behandeld door de Indonesische rechtbank. De Indonesische minister zei dat de Nederlandse regering pleit voor strafvermindering.

Dit zal tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen besproken moeten worden. Een uiteindelijke beslissing moet dan van de Indonesische president komen in het verzoek om strafvermindering.

Verder bood Verhagen aan samen te werken op het gebied van recht en immigratie.

TELEGRAAF
Terug naar boven Ga naar beneden
Kesasar

Kesasar


Aantal berichten : 2586
Registratiedatum : 03-01-09
Woonplaats : Selandia Baru

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedo 15 jan 2009 - 2:01

JAKARTA - Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft op de eerste dag van zijn officiële bezoek aan Indonesië gepleit voor samenwerking om direct een einde te maken aan de agressie van Israël in Palestina. Hij deed dit tijdens zijn ontmoeting met de Indonesische president Susilo Bambang Yodhoyono.
Nou dat bijna maakte mij een beetje giftig, waarom heeft deze Verhagen zo lang gewacht om wat aan 't Palestian lijden to doen? Moest hij de hele weg naar Indonesia gaan om dat met Pres Yodhyono te bespreken of is er een andere reden die het daglicht niet mag zien (bv Nederland's handels-verdrag met Israel en het zelfde met Indonesia en Israel), het zelfde thema als van ouds, als er geld te maken valt, dan humanitarianism word uit de achterdeur geschopt, genoeg om je ziek te maken Mad si Kesasar
Terug naar boven Ga naar beneden
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedo 15 jan 2009 - 9:07

Overgenomen uit: Volkskrant 15 januari 2009

Spijt, maar geen excuses voor de vrouwen van Rawa Gede--------------------------------------------------------------------------------Van onze correspondent Michel Maas
gepubliceerd op 15 januari 2009 02:45, bijgewerkt op 15 januari 2009 08:25

JAKARTA - Een emotioneel verhaal noemt minister Verhagen het relaas van de nabestaanden van de massamoord in het Indonesische Rawa Gede. Maar excuses zitten er toch echt niet in.

Een busje vol stokoude Indonesische vrouwtjes heeft woensdag de lange tocht van Rawa Gede naar Jakarta gemaakt om daar met de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken te spreken. De minister, Maxime Verhagen, hoort ze drie kwartier aan. Hij zegt onder de indruk te zijn van hun verhaal. Emotioneel, noemt hij het. Hij biedt ze ‘een luisterend oor’, zegt hij, en stuurt de oudjes, die ver in de 80 zijn, vervolgens terug naar hun dorp.

Ook ditmaal moeten zij het doen zonder excuus. Nederland betuigt bij monde van minister Verhagen voor de zoveelste keer ‘spijt’ en zelfs ‘diepe spijt’ voor de massamoord die Nederlandse troepen in 1947 in het dorpje hebben begaan. Dezelfde spijt die al in 2005 door zijn voorganger Bot is betuigd, en in december nog eens door de Nederlandse ambassadeur in Jakarta, Van Dam. Maar daar blijft het bij. Het beladen woord ‘excuus’ wil Verhagen, zelfs na hevig aandringen, pertinent niet in de mond nemen.

‘Er is een verschil tussen die twee’, legt hij voor de zoveelste keer uit. Met ‘excuses’ aanvaard je verantwoordelijkheid voor wat er destijds is gebeurd, en dat wil de Nederlandse regering niet. Dat kan alleen de regering van 1947, vindt Verhagen. ‘Ik ben geboren in 1956. Deze hele geschiedenis heeft zich afgespeeld voordat ik geboren ben. Wij zijn niet persoonlijk verantwoordelijk voor wat er destijds gebeurd is.’ Hij is alleen maar de politieke erfgenaam van de kwestie. Hij heeft niets te aanvaarden, maar natuurlijk betreurt hij al die doden wel.
Het lijkt muggenzifterij, maar er is een tweede reden waarom ‘excuses’ verder gaan dan ‘spijt’: ‘de claims’ die daaraan ten grondslag liggen, zegt Verhagen. Dus de minister is bang voor schadeclaims? Zover wil hij nu ook weer niet gaan. Zijn voorganger heeft met Indonesië afgesproken ‘een streep onder het verleden te trekken’, en daarbij is ook vastgelegd dat er wederzijds geen claims zullen worden gebaseerd op dat verleden. Dat ligt ook vast in financiële afspraken die tussen Indonesië en Nederland zijn gemaakt. Maar helemaal zeker lijkt hij daarvan niet. Dus houdt hij het nadrukkelijk op spijt betuigen. En moeten de ouderen uit Rawa Gede het doen met een luisterend oor.

De Indonesische regering dringt niet aan op excuses. Die laat de discussie daarover helemaal over aan Nederland, en koestert zich verder in steeds hartelijker betrekkingen. De tijden dat Nederland Indonesië de les wilde lezen, zijn definitief voorbij.

Verhagen spreekt met zijn Indonesische collega Wirayuda nog wel over mensenrechten, maar doet dat niet meer ‘met het geheven vingertje’. ‘Ik maak mij zorgen over de hoge straffen voor mensen op Ambon en in Papua die hun eigen vlag hijsen. Daar wind ik geen doekjes om. Maar wij bespreken vervolgens, hoe Nederland kan samenwerken en de situatie in die regio’s op een breed terrein kan verbeteren.’

-----------------

Mijn persoonlijk commentaar:

Laf, smerig laf. En vooral als ik zijn opmerking (in blauw) lees.
Of ie nou geboren of geworpen is in welk jaar dan ook, hij is en staat voor voor zijn funktie, namelijk vertegenwoordiger van een regering. Hij staat daar niet voor zichzelf, tenzij hij zijn eigen plezierreisje betaald heeft.

Takut kalau Belanda di buru met claims.??? Om hoeveel gaat het? Die paar oude mensen die niet veel tijd meer hebben. Bang dat anderen ook zullen komen met andere claims?
Als ie een vent is (in mijn ogen) , dan pakt ie zijn eigen dompet en maakt hij een goedwillend gebaar (persoonlijk) naar die getroffenen.

Dulu 300 tahun nggak takut rampok negeri Indonesia? Is toch ook gebeurd voordat ie geboren werd, maar hij plukt wel de vruchten van die welvaart gebaseerd op rampokan zaman penjajah dan zaman kompeni.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedo 15 jan 2009 - 9:51

Korban rakyat sipil yang tak berdosa.

De link om filmpjes uit dec 1948 te zien, o.a. het bombardement op Yogya door NL, UK en OZ.
De aanhouding van Bung Karno en Pak Hatta en korban sipil.

http://swaramuslim.net/galery/more.php?id=A5817_0_18_0_M
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedo 15 jan 2009 - 15:43

Verhagen reist met 'verboden' Garuda

Van onze correspondent Michel Maas
gepubliceerd op 15 januari 2009 14:58, bijgewerkt op 15 januari 2009 16:17

JAKARTA/YOGA - De businessclass van vlucht GA204 zit donderdagochtend mudvol. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, en zijn delegatie laten zich gerieflijk van Jakarta naar Yogya vliegen. Dat GA204 een toestel is van de Indonesische maatschappij Garuda lijkt niemand te deren.

Garuda staat op een zwarte lijst van de Europese Commissie. Die heeft de nationale Indonesische maatschappij, samen met àlle andere Indonesische luchtvaartmaatschappijen, in de ban gedaan na een serie dramatische ongelukken. Indonesische toestellen mogen niet meer op Europa vliegen, en Europeanen wordt afgeraden om ook buiten Europa in een Indonesisch vliegtuig te stappen.

Onverantwoord
Enkele maanden geleden hebben de leden van de Vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken hun halve Indonesië-reis afgezegd omdat zij niet met Garuda wilden vliegen. Zij vonden dat niet verantwoord.

Verhagen heeft daar geen boodschap aan. ‘In Indonesië is Garuda toegestaan. Iedereen moet zelf bepalen of hij vliegen met die maatschappij te gevaarlijk vindt. Ik vind dat niet.’ Hij is optimistisch over een opheffing van het vliegverbod: ‘Nederland heeft Indonesië technische assistentie aangeboden om de veiligheid van de luchtvaart te verbeteren. Indonesië heeft zijn wet op dat terrein al aangepast aan Europese eisen, en daarom denk ik dat het niet lang zal duren voordat Garuda weer op Europa mag vliegen.'

Belediging
Met name de Indonesische president, Susilo Bambang Yudhoyono, stoort zich enorm aan het vliegverbod, dat hij als een belediging van Indonesië ervaart. Hij weigert op een, al lang aangekondigd, staatsbezoek naar Nederland te komen als hij niet met zijn eigen (Garuda-)vliegtuig mag komen. Verhagen heeft Yudhoyono woensdag opnieuw uitgenodigd, maar de president houdt die uitnodiging voorlopig nog even af.

Volkskrant
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimevr 16 jan 2009 - 11:19

donderdag 15 januari 2009 door Elske Schouten

Alweer moeten de weduwen naar Jakarta

Ik ben benieuwd of de weduwen uit Rawagede de volgende keer nog komen opdagen. Voor de tweede keer in drie maanden moesten ze gisteren met de auto naar Jakarta om Nederlandse hotemetoten te ontmoeten. Gisteren was het minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken, die de dames van in de tachtig wilde ontmoeten.

In een gesprek met de drie weduwen bood hij ze ‘een luisterend oor’. Meer zat er niet in, want de Nederlandse regering heeft eerder al laten weten dat de schadeclaim die een Nederlands advocatenkantoor namens de nabestaanden heeft ingediend, verjaard is.

De pers mocht het gesprek niet bijwonen. Ook degenen die de vrouwen ondersteunen bij hun claim, werden buiten de deur gehouden. Volgens Verhagen hebben ze in de drie kwartier dat het gesprek duurde, vooral gepraat over wat de vrouwen is overkomen, toen 61 jaar geleden hun mannen werden gedood door soldaten uit Nederland.

Verhagen: ,,Het is vreselijk wat hun is overkomen. Ze hebben ook verteld hoe ze nu leven met hun kleinkinderen. En uiteraard over de moeilijkheden die ze hebben ondervonden. Op dat punt waren ze blij dat ze met ons konden praten.”

De weduwen waren al vertrokken toen ons gesprek met Verhagen was afgelopen. Ik ben benieuwd wat ze ervan vonden. Een eerder geplande ontmoeting op dinsdagavond hadden de nabestaanden nog afgezegd, omdat ze zich niet goed voelden. De enige man van het gezelschap - Saih, die zelf het vuurpeloton heeft overleefd - kon er gisteren ook niet bij zijn omdat hij ernstig ziek is. Eerdere uitstapjes naar Jakarta vonden de weduwen wel leuk, omdat ze meestal een lekkere lunch kregen. Maar een lunch of diner zat er dit keer niet is, dus ze kwamen rond 21 uur met lege maag thuis.

Bij eerdere ontmoetingen lieten de weduwen weten dat ze hoopten dat het uiteindelijk zou leiden tot wat extra geld, aangezien ze allemaal arm zijn. Dat ze van de Nederlandse regering op dat punt niets hoeven te verwachten, hebben ze waarschijnlijk nauwelijks door. Nadat ik een keer mijn telefoonnummer had gegeven, dacht de familie van een van de weduwen dat ik over het grote geld ging, dus kreeg ik twee keer per week een sms’je of er nog iets aankwam.

En warempel: vorige week kreeg ik een telefoontje dat ze 7,4 miljoen roepia (500 euro) hadden ontvangen en dat ze daar erg blij mee waren. Want inmiddels had de stichting Eerlijk Delen zich het lot van de weduwen aangetrokken, en 5.000 euro over hen verdeeld. Alleen erg jammer dat dit mooie gebaar voor een van hen te laat kwam; zij was twee weken daarvoor overleden.

NRC
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimevr 16 jan 2009 - 11:26

....Eldua schreef o.a.:.....Alleen erg jammer dat dit mooie gebaar voor een van hen te laat kwam; zij was twee weken daarvoor overleden.

Ik vraag me alweer af of MV nu lekker heeft kunnen slapen in zijn bale bale met 5 sterren in Yogya Hilton of JKT Hilton.
Ik hoop dat zijn kamer goed gedesinfecteerd is en dat er niet per ongeluk een kalajenking nog rondloopt....

Maxime geeft geen dime.
Verhagen luistert enkel naar het klagen.
Maar doet verder weinig nuttigs voor de slachtoffers.
Wat ie wel doet is zo snel mogelijk pakken zijn luxe koffers.
En er als een speer van door gaan en ijdele hoop de grond in te boren.
"Ik kan er niets aan doen", zegt ie. "Ik ben in 1956 pas geboren."
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedi 10 feb 2009 - 14:00

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

1 1 > Retouradres Postbus 20904 2500 EX Den Haag
De voorzitter van de Tweede Kamer Plesmanweg 1-6 der Staten-Generaal 2597 JG Den Haag Binnenhof 4 Postbus 20904 2500 EX Den Haag 2513 AA DEN HAAG

Ons kenmerk VENW/DGLM-2009/450

Uw kenmerk 2009z00926/2080910370

Bijlage(n)
---

Datum 10 februari 2009
Onderwerp Kamervragen

Geachte voorzitter,

Hiermee beantwoord ik de vragen die de leden Van Bommel en Roemer hebben gesteld over de reis van de minister van Buitenlandse Zaken met de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda.


1. Is het u bekend dat de minister van Buitenlandse Zaken onlangs met de luchtvaartmaatschappij Garuda van Jakarta naar Yogyakarta is gevlogen?


1. Ja, dat is mij bekend.


2. Hoe verhoudt dit feit zich tot het gegeven dat deze maatschappij op de Europese zwarte lijst staat?


2. In mijn brief van november 2008 aan de voorzitter van de Tweede Kamer (kenmerk VENW/DGLM-2008/1537) heb ik het Kabinetsbeleid ten aanzien van het vliegen met luchtvaartmaatschappijen, die door de Europese Unie op de zoge- naamde Zwarte lijst zijn geplaatst, uiteengezet.


3. Hoe verhoudt dit feit zich tot het advies dat uw ministerie vorig jaar aan een delegatie van de Tweede Kamer gaf waarin werd ontraden om met een Indonesische maatschappij naar de Molukken te vliegen?

3. In de bovengenoemde brief heb ik aangegeven dat het elk individu vrij staat om het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te negeren, dan wel indien voor het verrichten van werkzaamheden of het onderhouden van contacten het reizen met luchtvaartmaatschappijen die op de zwarte lijst van de Europese Unie geplaatst zijn absoluut noodzakelijk is, onder eigen verantwoordelijkheid en afweging van de veiligheidrisico's vluchten met Indonesische luchtvaartmaatschappijen te maken. De minister van Buitenlandse Zaken heeft deze afweging gemaakt toen hij met de luchtvaartmaatschappij Garuda van Jakarta naar Yogyakarta is gevlogen.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wujud
Admin
wujud


Aantal berichten : 1008
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedi 10 feb 2009 - 15:24

typisch jocolor .................farao
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedi 10 feb 2009 - 16:33

Ja, typisch....vooral punt 3.
De minister van buitenlandse zaken heeft beloten om het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken te negeren

Rolling Eyes
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor


Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitimedi 10 feb 2009 - 17:25

Als al die dure heren die vergaderen/schrijven/nadenken over wel of niet Garuda, nu eens dat éne uurtje NIET zouden oreren(lees : OH'en) , maar hun uurloon in een grote pot stoppen, dan kunnen ze uit die pot tenminste de Rawagede slachtoffers c.q. nabestaanden een "gebaar" presenteren.

Gelet op de hoogte van de "gage/salariëring/toelagen" of hoe men het moge noemen, lijkt me één uurloon van al die dames en heren Oreerders en inklusief typistes en postkamermedewerk-ers/sters, bodes, koffiejuffrouws en weet ik veel wat voor zakkenvullers er nog meer daar allemaal rondscharrelen, een aardige bijdrage.

Amein/H
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
Gesponsorde inhoud

Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland   Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Singapore Airlines: extra lage tarieven voor herfst en winter 2009 Voor tickets naar Singapore, Indonesië, Aistralië en Nieuw-Zeeland
» Kabinetsdelegatie bezoekt Indonesië en Singapore
» Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië
» Omstreden oud-generaal wordt minister in nieuw kabinet Indonesië
» Feest in Nieuw Zeeland..... ;-)

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Actueel-
Ga naar: