Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië   Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Icon_minitimevr 26 feb 2010 - 11:14

Woensdag 3 t/m zaterdag 6 maart bezoekt minister Van der Hoeven, Economische Zaken, Indonesië

Bezoek Indonesië. Het doel van haar bezoek is het bevestigen en versterken van de brede, economische relatie met Indonesië, zoals die tot uitdrukking komt in de Gemengde Economische Commissie (GEC). Daartoe zal de minister onder andere bilaterale gesprekken voeren met haar ambtgenoten Pangestu van Handel, Rajasa van Economische zaken en Hidayat van Industrie. Ook is een gesprek voorzien met vice-president Boediono van Indonesië. Daarnaast zal zij met de Indonesische vice minister Lukita van Planning een samenwerkingsovereenkomst tekenen op het gebied van onderzoek naar duurzame energie, energiebesparing en verlaging van CO2 uitstoot. Tijdens haar programma zal de minister het Jakarta Flood Management Project in Noord Jakarta bezoeken, waarbij Nederlandse bedrijven zijn betrokken.

Nieuwsbank
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië   Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Icon_minitimevr 5 maa 2010 - 9:34

Nederland helpt Indonesië met CO2-probleem
vrijdag 05 maart 2010 | 07:21

JAKARTA (ANP) - Nederland komt een deel van de verplichting om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen na door in Indonesië deel te nemen in vier projecten. Het gaat om een project waarbij gebruik wordt gemaakt van aardgaswarmte en drie projecten waarbij gas uit afval wordt omgezet in nuttige energie.

Dit staat in een overeenkomst die demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vrijdag in de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft gesloten met viceminister voor planning Lukita Diarsyah Tuwo. Bovendien gaat Nederland Indonesië helpen bij het terugdringen van CO2 in veengebieden door daar te komen tot een betere waterhuishouding.

Brabants Dagblad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië   Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Icon_minitimevr 5 maa 2010 - 9:46

„Investeerders welkom in Indonesië”
05-03-2010 09:05 | Jan Lepeltak


JAKARTA – „Indonesië is een enorme markt, die zich nog ontwikkelt. Ik zou graag meer Nederlandse investeerders in Indonesië zien”, aldus demissionair minister Van Der Hoeven donderdag na een ontmoeting met de Indonesische minister van Handel, Pangestu.

Van der Hoeven op werkbezoek in Jakarta

Van der Hoeven (CDA) is voor een tweedaags bezoek in Jakarta om de economische samenwerking met Indonesië verbeteren. De bijeenkomst vormt een onderdeel van de jaarlijkse Gezamenlijke Economische Commissie van Indonesië en Nederland. Vandaag bezocht de Nederlandse minister het Jakarta Flood Management Project in Noord-Jakarta, dat wordt geleid door Nederlandse ingenieursbedrijven.

Van der Hoeven treft Indonesië te midden van grote politieke spanningen in Jakarta. Een omvangrijk bankschandaal en een opstandig parlement bedreigen de coalitieregering van president Yudhoyono.

Onduidelijk is wat de gevolgen zijn van de politieke crisissituatie voor het Indonesische investeringsklimaat. „Indonesië heeft een stabiele regering nodig in tijden van crisis. Maar ik ga mijn Indonesische collega’s niet adviseren wat ze moeten doen. Mijn eigen regering is dertien dagen geleden gevallen”, aldus Van der Hoeven donderdag, omringd door journalisten.

Ondanks de wereldcrisis groeide de Indonesische economie in 2010 met 5,5 procent. Maar verstikkende bureaucratie en grove corruptie in met name de rechtspraak blijven buitenlandse investeerders afschrikken.

„Er is een lange weg te gaan. Maar we zijn op de goede weg,” zegt Gita Wirjawan, hoofd van het Indonesische Bureau voor Investeringscoördinatie. Wirjawan ontmoette Van der Hoeven donderdage. Wirjawans collega’s in het Indonesische kabinet spelen de hoofdrol in de politieke spanningen. Het gaat om vicepresident en voormalige centralebankdirecteur Boediono en minister van Financiën Sri Mulyani Indrawati.


„Zakenlieden moeten zich eerst goed verdiepen in Indonesië, anders zal een plan om te investeren mislukken”, aldus de Nederlandse minister. Op dit moment zijn in Indonesië 3000 Nederlandse ondernemingen actief. Nederland is een van de grootste Europese investeerders in de eilandenrepubliek, en is in toenemende mate de belangrijkste belangenbehartiger voor Indonesië in Europa. President Yudhoyono brengt hoogstwaarschijnlijk in oktober een bezoek aan Nederland.

Tussen 2004 en 2008 nam de handel tussen Nederland en Indonesië met 17 procent toe. In 2009 besloeg de totale handel tussen de twee landen circa 2,5 miljard euro, en bedroegen alle Nederlandse investeringen meer dan 600 miljoen euro.

Ref.Dagblad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië   Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Icon_minitimeza 6 maa 2010 - 11:54

Miljoenen voor vermindering CO2-uitstoot Indonesië
vrijdag 5 maart 2010 08:37

Nederland heeft 46 miljoen euro ter beschikking gesteld aan vier projecten in Indonesië die de uitstoot van het broeikasgas CO2 moeten verminderen.

Akkoord, soort van
In december 2009 kwamen twee weken lang milieu-topmensen bij elkaar in Kopenhagen. De laatste dagen kwamen milieuministers uit tientallen landen tot een 'soort van klimaatakkoord'.

De top is mislukt, omdat het moeizaam tot stand gekomen 'akkoord' niet bindend is. Bovendien is het door een beperkt aantal landen ondertekend.

Het gaat om een project waarbij gebruik wordt gemaakt van aardgaswarmte en drie projecten waarbij gas uit afval wordt omgezet in 'nuttige energie'.

Demissionair minister Maria van der Hoeven (CDA) van Economische Zaken heeft in de Indonesische hoofdstad Jakarta een akkoord gesloten met viceminister voor planning Lukita Diarsyah Tuwo.

Water
Nederland gaat Indonesië ook helpen bij het terugdringen van CO2 in veengebieden door daar te komen tot een betere waterhuishouding.

Met de Nederlandse hulp moet Indonesië kunnen voldoen aan de helft van zijn verplichting om de uitstoot van CO2 te verminderen, zoals afgesproken in het (niet bindende) Kopenhagen-akkoord.

In het akkoord staat dat landen niet verplicht zijn het verminderen van de CO2-uitstoot niet in eigen land te realiseren, maar ergens anders op de wereld.

Vermindering
Van der Hoeven hoopt met de miljoenen de CO2-uitstoot met 1 tot 2 megaton per jaar verminderen, wat overeenkomt met 0,5 tot 1 procent van de totale CO2-uitstoot van Nederland.

Van der Hoeven noemt het een 'win-winsituatie': 'Dankzij projecten in Indonesië kan Nederland een deel van zijn verminderingsdoelstellingen realiseren. Indonesië krijgt op zijn beurt assistentie voor projecten die bijdragen aan duurzame ontwikkeling.'

Door Maartje Willems
Elsevier
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud

Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië   Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Minister Verhagen bezoekt Singapore, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland
» Voorzitter Indisch Platform bedankt voor uitnodiging Minister Van der Hoeven
» Xi bezoekt Pakistan en Indonesië
» Kabinetsdelegatie bezoekt Indonesië en Singapore
» Ambassadeur Indonesië bezoekt Epe

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: