Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Lintjesregen 2010

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Lintjesregen 2010 Empty
BerichtOnderwerp: Lintjesregen 2010   Lintjesregen 2010 Icon_minitimedo 29 apr 2010 - 16:55

Lintjesregen 2010 Lintje11 Lintjesregen 2010 - Echtpaar Van der Jagt
29 april 2010 | Redactie DHA

Peter Van der Jagt is geboren op 13 september 1937 in Soerabaja, Nederlands Indië. Hij was werkzaam als gezagvoerder op de Koopvaardij. Cornelia Catharina Maria Johanna (Corry) van der Jagt-Vinken zag op 1 mei 1936 het levenslicht in Den Helder.

Sinds 1984 zijn zij samen actief als vrijwilliger in het Gemini Ziekenhuis en medeverantwoordelijk voor de organisatie van de wekelijkse oecumenische diensten in het ziekenhuis. Zij zorgen al meer dan 25 jaar iedere zondag voor een goed verloop van de kerkdienst. De heer Van der Jagt is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de kerkzaal. Daarnaast zorgt hij dat de patiënten/cliënten van de afdeling gehaald worden en voorziet hij de geestelijk verzorgers van waardevolle informatie.

Mevrouw Van der Jagt bezoekt de afdelingen om de patiënten uit te nodigen, zorgt voor bloemstukken in het stiltecentrum en het schoonhouden van de altaarkleden. Daarnaast geeft ze de patiënten veel persoonlijke aandacht en biedt ze een luisterend oor. Hun inzet is van groot belang voor de in het ziekenhuis verblijvende patiënten die behoefte hebben aan geestelijke steun in de vorm van de zondagsviering. De kerkdiensten worden niet alleen bezocht door patiënten, maar ook door hun familieleden en voormalige patiënten en vrijwilligers.

Sinds medio jaren tachtig zet het echtpaar Van der Jagt zich in voor ‘Tafeltje Dekje’. Minstens twee tot drie keer per week maken zij hun ronde om ouderen en anderen die daarvan afhankelijk zijn te voorzien van een maaltijd. Zij tonen grote betrokkenheid bij allerlei problemen die zij aantreffen en bemiddelen met, of verwijzen door naar, hulpinstanties.

Daarnaast was de heer Van der Jagt van 1984 tot 2009 actief in de Parochiale Caritas Instelling (voorheen: armenzorg). Vele malen realiseerde hij hulp en geldelijke bijstand voor mensen in een minimapositie. Hij onderhield veelvuldig contact met andere maatschappelijke instellingen om cliënten te helpen bij hun problemen.

De heer en mevrouw Van der Jagt zijn de drijvende krachten achter de groep vrijwilligers voor de kerkdiensten in het Gemini Ziekenhuis.

Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van hun activiteiten op het gebied van zorg en welzijn die ten goede komen aan de samenleving, heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd om beiden, ter gelegenheid van Koninginnedag 2010, te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Den Helder Actueel
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Lintjesregen 2010 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Lintjesregen 2010   Lintjesregen 2010 Icon_minitimedo 29 apr 2010 - 16:59

Inwoners uit Hoogeveen koninklijk onderscheiden

onder hen de heer M. Seleky

Wethouder Klaas Smid heeft een lintje uitgereikt aan de heer Seleky uit Hoogeveen. De decorandus zet zich al jaren in voor de Molukse gemeenschap. Zo is hij onder andere ruim dertig jaar voorzitter geweest van de Kumpulan Nusa Bupolo. Deze stichting behartigt de belangen van Molukse ingezetenen in Nederland en op de Molukken. De heer Seleky vormt een vraagbaak voor anderen en heeft een voorbeeldfunctie.

Nieuwsbank
29-04-2010
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Lintjesregen 2010 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Lintjesregen 2010   Lintjesregen 2010 Icon_minitimevr 30 apr 2010 - 7:58

Inzet voor nierpatiënten beloond met lintjes

Lintjesregen 2010 2d7ge2b

Jef Schaap van Stichting Burung Manyar

Jef Schaap uit Zaltbommel, die zich sinds jaren inzet voor nierpatiënten in Indonesië, is gisteren tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jef Schaap is vanaf 1999 oprichter, secretaris en penningmeester van de Stichting Burung Manyar. Deze stichting biedt hulp aan nierpatiënten door medicijnen vanuit Nederland naar Indonesië te sturen. Daar heeft de stichting een aantal nierpatiënten 'geadopteerd', die zonder de Nederlandse hulp hun getransplanteerde nier zouden verliezen omdat ze de medicijnen zelf niet kunnen betalen.

Behalve als drijvende kracht achter Burung Manyar ontving Jef Schaap zijn lintje ook vanwege zijn jarenlange bijzondere inzet voor kansarme jongeren in Indonesië, cultuurgeschiedenis en muziek. Hij is vanaf 1983 financier van de school- en beroepsopleiding van kansarme jongeren in Indonesië. En in Nederland is hij vrijwilliger bij het digitaliseren van de Liesveldse Bijbel, secretaris van de Muziekkring Bommelerwaard en verzorgt hij ook de website van de muziekkring.

In Baarn is de heer Stalenhoef onderscheiden, ook als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Naast zijn werk als pro-Deoadvocaat heeft hij 25 jaar lang zitting gehad in de Raad van Toezicht van de Dianet Dialyse Centra. Hier was de heer Stalenhoef ook adviseur. Daarnaast is hij onder andere jarenlang actief ingezet voor de opvang en verzorging van dak- en thuislozen in de stad Utrecht via de drie Labre stichtingen.

Prof.dr. Andries Hoitsma is hoogleraar Orgaandonatie en -transplantatie en verantwoordelijk voor het niertransplantatieprogramma van het UMC St Radboud. Hij ontvangt de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege het grote maatschappelijke belang van zijn activiteiten als onderzoeker, medicus en bestuurder.

Gepubliceerd: vrijdag 30-04-2010 Bron: Brabants Dagblad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Lintjesregen 2010 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Lintjesregen 2010   Lintjesregen 2010 Icon_minitimevr 30 apr 2010 - 14:03

Mevr. R. Bodha-Emanuels (Rinia) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Emanuels zet zich via het project ‘Vrijwilligers & dementie’ van Humanitas al twintig jaar in voor mensen die lijden aan dementie en hun mantelzorgers. Zij maakt het mogelijk dat mensen met lichte dementie zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen zonder in een isolement te raken. Als vrijwilligster is zij betrokken bij verschillende projecten van de werkgroep Diaconaat van de Protestantse wijkgemeente De Fontein in Groningen, waaronder ook projecten in de Derde Wereld.

Daarnaast werkt decoranda bijna een kwart eeuw als vrijwilligster binnen woon- en zorgcentrum Bernlef, waar zij bewoners bezoekt van Huize Patrimonium en praktische ondersteuning biedt tijdens de kerkdiensten. Tevens is zij vrijwilligster bij de kookgroep Senang Bersama die in 2004 werd opgericht om extra aandacht te schenken aan Indische en Molukse ouderen in het noorden van Nederland. De kookgroep werkt nauw samen met de Heymansstichting en verzorgt voor de bezoekers van de dagopvang vijf dagen per week een complete Indische maaltijd.

groningergezinsbode 29/04, 19:16 uur
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Lintjesregen 2010 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Lintjesregen 2010   Lintjesregen 2010 Icon_minitimevr 30 apr 2010 - 14:08

Enschede:

A.C.S. Donhuijsen, vrijwilliger/oprichter Stichting Koempoelan Indische Ouderen en de vereniging Gotong Rojong, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Al veertig actief voor (Indische) ouderen in de stad. Richtte in 1985 de Stichting Koempoelan Indische Ouderen Enschede op en een jaar later de Vereniging Gotong Rojong. Organiseert lezingen, dansavonden en muziekuitvoeringen om Indische erfgoed te bewaren.


tctubantia.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Boeroeng

Boeroeng

Aantal berichten : 931
Registratiedatum : 03-01-09

Lintjesregen 2010 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Lintjesregen 2010   Lintjesregen 2010 Icon_minitimevr 30 apr 2010 - 21:01

Lintjesregen 2010 Donhuijsen2

Netty Donhuijsen uit Enschede
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Lintjesregen 2010 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Lintjesregen 2010   Lintjesregen 2010 Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Lintjesregen 2010
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: