Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Projecten voor de Papoea's

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Projecten voor de Papoea's Empty
BerichtOnderwerp: Projecten voor de Papoea's   Projecten voor de Papoea's Icon_minitimedi 6 jul 2010 - 21:15

'Projecten voor de Papoea's'
vrijdag 2 juli 2010 00:00

Projecten voor de Papoea's 92545110

DOORN - Leo de Zeeuw sr. ging in 1959 als bosarchitect naar het toenmalige Nederlands Nieuw-Guinea. In het verre binnenland moest voor het Nederlandse Gouvernement een ontwikkelingsproject opgestart worden. Door de souvereiniteitsoverdracht in 1962 moest De Zeeuw terugkeren naar Nederland, maar Nieuw-Guinea bleef voor altijd in zijn gedachten. ''Na mijn vervroegde pensionering wilde ik weer iets gaan doen voor de Papoea's. samen met Wouter Bronsgeest en Jean Marlet hebben we in 1995 een Stichting opgericht.''
door Rob Verbraak

''Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) stelt zich tot doel om als maatschappelijk betrokken organisatie in de binnenlanden van West Papoea een duurzame samenleving op te bouwen in samenwerking met de plaatselijke bevolking, de verantwoordelijke overheden en betrouwbare partners. Wat centraal staat is optimaal behoud van eigen identiteit en cultuur'', vertelt De Zeeuw.

De mens en het welzijn van de oorspronkelijke bevolking in het binnenland staan centraal. Initiatief voor de te nemen acties komen vanuit de lokale bevolking. Projecten worden alleen opgestart als daar een positief effect van uitgaat op de samenleving en/of de natuur. Er wordt uitsluitend gekozen voor een integrale aanpak. De te realiseren projecten richten zich met name op de toekomstige generatie.

De focus van de projecten is met name op het binnenland van geheel Papoea. ''We houden onze organisatie en daarmee ook onze overheadkosten bewust klein. Bestuurders, experts, projectleiders, administratieve en ondersteunende krachten werken allemaal op basis van vrijwilligheid. Reizen naar Papoea worden door de vrijwilligers zelf betaald. Middelen om projecten uit te voeren worden bijeengebracht door sponsoren, donateurs, bedrijven, organisaties en particulieren. Veel bijdrages ontvangen we in natura, we ontvangen geen subsidie van overheidswege", vervolgt de Doornaar enthousiast.

In de vijftien jaar dat SDSP nu bestaat, is een groot aantal projecten gerealiseerd en wordt er nog diverse in de toekomst uitgevoerd: eco-toerisme in de Vogelkop, visproject, koeienproject, slaan van waterputten, helpen met aanleg van tuinen en moeder-kindproject in Senopi met een in januari geopende polikliniek. Eind september is SDSP uitgenodigd door het Wereld Natuurfonds om samen met grote organisaties als Cordati en Hivos hun visie op een groot congres te komen presenteren. ''Afgelopen zaterdag hebben we ons vijftienjarig bestaan gevierd met een bijeenkomst waar een groot aantal vrijwilligers en vrienden van SDSP bij aanwezig was. Ook de twee vrijwilligers die momenteel in Papoea werken waren speciaal voor deze gelegenheid teruggekomen'', blikt De Zeeuw terug.

Op de eigen site www.sdsp.nl is meer informatie te vinden over de organisatie. Ook is er een uitgebreide collectie kunst uit Papoea te koop waarvan de opbrengst voor 100% naar de projecten gaat. De kunst kan op afspraak bekeken worden op het kantoor annex galerie van SDSP in Zeist.

NieuwsbladDeKaap.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Projecten voor de Papoea's
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Actiegeld voor projecten op Molukken
» Zekere toekomst voor projecten van Pikulan in Indonesië
» Grootschalige projecten ten spijt: Jakarta is aan het zinken
» Trots op mijn Toko, alle winst naar projecten Indonesie
» Wikileaks: "100.000 dollar voor Facebook pagina voor bezoek Obama aan Indonesië"

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: