Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw

Ga naar beneden 
3 plaatsers
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Empty
BerichtOnderwerp: Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw   Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Icon_minitimezo 19 jun 2011 - 10:01

Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw

In Saoedi-Arabië is vandaag een Indonesische vrouw geëxecuteerd voor de moord op een Saoedische vrouw, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De vrouw bekende het slachtoffer te hebben vermoord met een machete. Over het motief werd niets meegedeeld.

Er kwam een koninklijk bevel voor de uitvoering van de doodsstraf, nadat het Hof van Cassatie en het Hooggerechtshof de straf hadden bevestigd.

Vorige week veroordeelde Amnesty International "het flink stijgende aantal onthoofdingen" in het olierijke koninkrijk en spoorde de autoriteiten ertoe aan de executies stop te zetten.

Volgens Amnesty werden dit jaar al minstens 27 mensen geëxecuteerd, wat er even veel zijn als in heel 2010. Volgens de mensenrechtenorganisatie wachten nog ruim honderd anderen op de doodsstraf. Velen van hen zijn buitenlander. (dpa/sam)


18/06/11 20u39
hln.be
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Empty
BerichtOnderwerp: Re: Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw   Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Icon_minitimema 20 jun 2011 - 7:18

Jakarta laakt executie dienstmeisje Saudi-Arabië

(Novum/AP) - JAKARTA - Indonesië heeft zondag kritiek geleverd op Saudi-Arabië, dat het doodvonnis van een Indonesisch dienstmeisje heeft voltrokken zonder Jakarta daarvan op de hoogte stellen.

Ruyati binti Sapubi werd zaterdag in Mekka met een zwaard onthoofd. Zij was ter dood veroordeeld nadat zij bekend had dat zij de vrouw van haar werkgever had vermoord.

"Zonder het juridisch systeem van Saudi-Arabië in twijfel te trekken, hekelt de Indonesische regering de executie van Ruyati zonder dat onze ambassade in Riyad daarover was geïnformeerd", zei een woordvoerder van het Indonesische ministerie van buitenlandse zaken in Jakarta. Daarmee gingen de Saudische autoriteiten voorbij aan het recht van buitenlandse veroordeelden op consulaire bijstand.

Ruyati is het tweede Indonesische dienstmeisje dat in Saudi-Arabië is terechtgesteld sinds 2008. Een derde is ter dood veroordeeld, maar wacht nog op de voltrekking van het vonnis. In Saudi-Arabië werken meer dan miljoen Indonesische staatsburgers, voornamelijk in de huishouding.


Uitgegeven op Zondag 19 juni 2011 om 17:46:37
nieuws.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Empty
BerichtOnderwerp: Re: Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw   Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Icon_minitimedo 23 jun 2011 - 7:56

Saudi-Arabië onthoofdt werkster, Indonesië woedend


ANP/Redactie − 23/06/11, 06:49

Indonesië heeft furieus gereageerd op de executie van een 54-jarige Indonesische huishoudelijke hulp, afgelopen weekeinde in Saudi-Arabië. De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono zei vandaag tijdens een persconferentie dat hij een 'krachtig protest' heeft ingediend bij de Saudische regering.
Ruyati binti Sapubi werd zaterdag onthoofd omdat ze haar werkgever had vermoord. De Saudische autoriteiten maakten pas melding van de executie nadat deze was uitgevoerd. Riyad heeft volgens Yudhoyono internationale regels en normen geschonden met de executie.

Indonesië heeft zijn ambassadeur in Saudi-Arabië al teruggeroepen. Ook krijgen Saudische families tot nader order geen huishoudelijke hulpen uit Indonesië.

Slecht behandeld
Honderdduizenden Indonesische vrouwen werken in Saudi-Arabië. Ze worden vaak slecht behandeld door hun bazen. In de bouw in Saudi-Arabië werken ook veel Indonesiërs. In totaal wonen er ongeveer 1,2 miljoen arbeiders uit Indonesië in het streng-islamitische koninkrijk op het Arabische schiereiland.

Frictie
In de afgelopen jaren ontstond al vaker frictie tussen Indonesië en landen in de Golfregio over de manier waarop laaggeschoolde arbeiders worden bejegend. Fysieke mishandeling komt veel voor, net als seksueel misbruik. En Arabische bazen blijken de salarissen van hun Indonesische personeel lang niet altijd uit te betalen. Als er een arbeidsconflict ontstaat, trekken de Indonesiërs steevast aan het kortste eind.

De juridische positie van de immigranten in Saudi-Arabië is uitermate zwak. Op dit moment zitten 23 Indonesiërs in Saudische gevangenissen in afwachting van executie.

Volkskrant
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Empty
BerichtOnderwerp: Re: Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw   Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Icon_minitimevr 1 jul 2011 - 11:04

Onthoofding huishoudster veroorzaakt internationale rel

11:45 Indonesië heeft zijn ambassadeur uit Saoedi-Arabië teruggeroepen nadat het land zonder kennisgeving een Indonesische huishoudster heeft geëxecuteerd, twee weken geleden. Beide landen hebben boos aangekondigd dat de grenzen voor gastarbeiders zullen dichtgaan.


Roiaiti Beth Sabotti Sarona is onthoofd in Saoedi-Arabië na te zijn veroordeeld voor de moord op de Arabier Khairiya bint Hamid Mijlid. Ze zou Mijlid een paar keer met een gewoon mes en een hakmes hebben gestoken. Het motief is door de autoriteiten niet bekend gemaakt.

Bloedgeld
Er wonen maar liefst 1,2 miljoen Indonesische migranten in Saoedi-Arabië. Daarvan zitten er nog 23 in een Saoedische dodencel. Hun regering heeft nu een speciale taskforce opgezet om hen bij te staan in hun beroep. Ze probeert Saoedi-Arabië ertoe te brengen de qisas toe te staan, het bloedgeld dat moet worden betaald aan de families van de slachtoffers.

"Qisas is gebruikelijk", zegt Joe Stork, die bij Human Rights Watch verantwoordelijk is voor het Midden-Oosten. "Het wordt gesanctioneerd door het islamitisch recht, zoals in Saoedi-Arabië geldig is. Je mag zelf het bedrag vaststellen, en het slachtoffer heeft het recht te weigeren. De maatschappij zet de familie vaak onder druk om het bloedgeld te accepteren. Saoedi-Arabië heeft er baat bij om hierover te onderhandelen, want het zou tegenstanders van de doodstraf wereldwijd tevreden stellen."

Martua Batubara, woordvoerder voor het ministerie van Justitie in Indonesië, zei in de Jakarta Globe dat Saoedi-Arabië heeft toegezegd de zaken te herzien. De regering heeft bovendien 316 Indonesische gevangen teruggestuurd naar hun land van herkomst.

De terdoodveroordeelden zijn officieel schuldig bevonden, maar mensenrechtenadvocaten maken zich zorgen over de processen in Saoedi-Arabië en over het groeiend aantal executies.

IPS
Gazet van Antwerpen
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Empty
BerichtOnderwerp: Re: Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw   Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Icon_minitimedi 5 jul 2011 - 10:20

Bijgewerkt 2011-07-04 om 09:09
Arbeidsmigrant vogelvrij in Saudi-Arabië

Frank Rijkaard gaat aan de slag in Saudi-Arabië • Anders dan de meeste arbeidsmigranten hoeft de voetbalcoach er niet te vrezen voor zijn leven • Mensenrechten en Saudi-Arabië gaan niet goed samen • “Actie nodig om bescherming echt te verbeteren”


Karig loon, werkdagen van achttien uur en mishandeling er bovenop, van verkrachting tot dodelijke marteling. De droom van Aziatische en Afrikaanse migranten geld te gaan verdienen in Saudi-Arabië wordt vaak wreed verstoord door de harde werkelijkheid. De voorbeelden zijn talrijk, maar halen zelden het nieuws.

Dit gebeurde onlangs wel, toen Indonesië zijn ambassadeur terughaalde uit Saudi-Arabië uit woede over de onthoofding van de huishoudelijke hulp Ruyati binti Sapubi. Een symbolisch protest, stelt Dina El-Mamoun van Amnesty International in Londen echter. “Een stop op het sturen van arbeiders naar Saudi-Arabië hebben we in het verleden vaker gezien. Na een paar maanden wordt de ban weer opgeheven en is er niets veranderd. Er is sterke actie nodig om de behandeling en bescherming echt te verbeteren.”

De meldingen van mensonterende behandeling van arbeidsmigranten zijn nog maar het puntje van de ijsberg. Met name vrouwen in de huishoudelijke hulp zijn haast vogelvrij verklaard in Saudi-Arabië: “Ze komen uit arme landen, spreken de taal niet en kennen niemand. Mensen denken dat ze dit soort arbeiders ongestraft kunnen behandelen.”

Dat laatste lijkt realiteit, omdat de autoriteiten zelden tot nooit onderzoek doen naar meldingen van misbruik en mishandeling. “En als dit wel gebeurt, dan krijgen misbruikers bijna nooit straf. In de meeste gevallen mogen buitenlanders tijdens een proces geen contact zoeken met hun ambassade en krijgen ze geen advocaat, zelfs geen vertaler. Ze weten totaal niet wat hen te wachten staat. Tijdens ondervragingen moeten ze documenten ondertekenen die ze niet kunnen lezen omdat het in het Arabisch is.”

De slechte bescherming van de rechten van arbeidsmigranten in Saudi-Arabië blijkt ook uit de spaarzame cijfers over mensenrechtenschendingen die bekend zijn. In 2007 bestond meer dan de helft van het aantal executies uit buitenlandse veroordeelden, in 2008 en 2009 ongeveer een derde en in 2010 een vierde. “In vergelijking met andere landen die de doodstraf uitvoeren zijn dit vrij hoge cijfers. Hoewel het aantal executies in Saudi-Arabië de laatste jaren afneemt staat de teller dit jaar al op 27, net zo veel als vorig jaar in totaal.”

metronieuws.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
OmSid
Aantal berichten : 861
Registratiedatum : 08-01-09
Woonplaats : Negeri Kincir Angin

Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Empty
BerichtOnderwerp: Re: Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw   Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Icon_minitimedi 5 jul 2011 - 13:34

Lijkt wel alsof de tijd stil staat.

Zaman Jahililiyah . Mad
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud

Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Empty
BerichtOnderwerp: Re: Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw   Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Saoedi-Arabië executeert Indonesische vrouw
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Indonesische vrouw vermijdt nipt onthoofding in Saoedi-Arabië
» Indonesische meid ter dood veroordeeld voor moord op 4-jarige in Saoedi-Arabië
» Vrouw slaat Indonesisch dienstmeisje dood in Saudi-Arabië
» Indonesische katholieke vrouw vecht veroordeling shariarechtbank aan
» Celstraf voor Indonesische vrouw na klacht op Facebook

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Actueel-
Ga naar: