Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimedo 30 jun 2011 - 9:41

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië
Nieuwsbericht | 30 juni 2011

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken begint op 4 juli aan een vierdaags werkbezoek aan Indonesië.

Knapen wil daar bespreken hoe de ontwikkelingsrelatie met het land wordt voortgezet op basis van de nieuwe speerpunten. Hij wil ook bezien hoe verdere stappen gezet kunnen worden van ontwikkelingssamenwerking naar een bredere relatie, gebaseerd op wederzijds belang.

Op de agenda staan gesprekken met de coördinerende minister voor Economische Zaken, de minister van Planning, de bewindslieden van Justitie en Mensenrechten, Landbouw, Maritieme Zaken en Visserij, en de gouverneur van Jakarta. De staatssecretaris ontmoet ook vertegenwoordigers van lokale en internationale non-gouvernementele organisaties en het (Nederlandse) bedrijfsleven.

De reis staat in het teken van de OS-speerpunten waar Nederland goed in is en waar Nederlandse bijdragen verschil kunnen maken: veiligheid en rechtsorde, voedselzekerheid, water en sanitatie. Ook het belang van mensenrechten, economische ontwikkeling en duurzame handel komen aan de orde.

Zo bezoekt de staatssecretaris Kalimantan, waar hij spreekt met lokale ontwikkelingsorganisaties over duurzame handel en productie van bijvoorbeeld palmolie en over de gevolgen van ontbossing voor de lokale bevolking, klimaat en natuur.

In Jakarta bezoekt de staatssecretaris de plaats waar de Indonesische regering plannen heeft voor de aanleg van een waterkering, de Coastal Sea Defence, die de stad moet beschermen tegen overstromingen.

De staatssecretaris sluit zijn reis af met een bezoek aan een visserijproject en gesprekken met het bedrijfsleven ter plaatse over voedselzekerheid.


Indonesië valt in de categorie OS-partnerlanden met een goede economische groei, waar echter ongeveer honderd miljoen (van de in totaal 240 miljoen) mensen moeten rondkomen van minder dan 2 dollar per dag en waar de economische ontwikkeling sterk verschilt per regio.


MinBuza.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimema 4 jul 2011 - 15:31

ma 04 jul 2011, 15:10

Knapen: aandacht voor minderheden Indonesië

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië 1309775167-880
Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken. Foto: Dijkstra b.v.

JAKARTA - Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken heeft maandag aan het begin van een werkbezoek aan Indonesië aandacht gevraagd voor de positie van minderheden. Knapen sprak daar maandag over met de minister van Justitie en Mensenrechten en met de onderminister van Buitenlandse Zaken.

In Indonesië zijn het vooral religieuze minderheden en de Papoea's die te maken hebben met geweld en agressie. Uit onderzoek bleek vorig jaar dat de moslimmeerderheid de laatste 10 jaar veel intoleranter is geworden ten opzichte van bijvoorbeeld christenen. Papoea's waren vorig najaar nog slachtoffer van ernstig geweld van het Indonesische leger. „Net als de strijd tegen corruptie behoeft de positie van minderheden constante aandacht, ook in een democratie”, aldus Knapen.

Hij kondigde verder aan dat Nederland en Indonesië meer gaan samenwerken op het gebied van duurzame handel en productie, waterbeheer en op juridisch terrein. Nederland heeft dit jaar ruim 50 miljoen euro beschikbaar voor ontwikkelingssamenwerking met de vroegere kolonie.

De komende dagen zal Knapen ook praten over de inzet van Nederlandse expertise bij de aanpak van de geregeld voorkomende overstromingen in Jakarta. Verder bezoekt hij Kalimantan, waar de afgelopen decennia veel bos is gekapt voor plantages en mijnbouw.

In het nieuwe beleid van Knapen is en blijft Indonesië een zogeheten partnerland van Nederland, ook al zit de het land economisch inmiddels flink in de lift. Ongeveer 100 van de 240 miljoen mensen leven nog steeds in grote armoede.

Knapen is de eerste bewindspersoon die Indonesië bezoekt sinds president Susilo Bambang Yudhoyono zijn staatsbezoek in oktober vorig jaar op het allerlaatste moment afzegde. Hij deed dat omdat de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) een rechtszaak tegen hem had aangespannen.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimedi 5 jul 2011 - 19:05

Knapen opent architectuurtentoonstelling in Jakarta

Nieuwsbericht | 05-07-2011

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken heeft in het Erasmus Huis in Jakarta een tentoonstelling over de architect Charles Prosper Wolff Schoemaker geopend.

Wolff Schoemaker (1882-1949) was in de jaren twintig en dertig een van de belangrijkste architecten van Indonesië, en ook leermeester van Soekarno. Schoemaker wordt ook wel de Frank Lloyd Wright van Indonesië genoemd. Tussen 1910 en 1940 ontwierp hij talloze gebouwen op Java, waaronder Villa Isola en Hotel Preanger in Bandung, die tot de absolute top van de koloniale architectuur behoren. In de geschiedschrijving van de Nederlandse architectuur ontbreekt vaak de architectuur van Nederlandse architecten in het voormalig Nederlands-Indië.

Aanleiding voor de tentoonstelling is de publieksuitgave van het proefschrift Tropical Modernity, Life and Work of C.P. Wolff Schoemaker van Jan van Dullemen.

Eerder op de dag presenteerde de staatssecretaris een rapport met aanbevelingen voor de restauratie van het Museum Sejarah, het voormalig stadhuis in de oude wijk Kota Tua. Hij overhandigde dit aan de vicegouverneur. Het museum ligt in de oude wijk Kota Tua die volgens de inwoners zelf aan een forse opknapbeurt toe is.

Knapen, die zelf van 2006 tot 2008 in Jakarta woonde, sprak de hoop uit dat het rapport een inspiratie zal zijn om de wijk het juweel te maken dat het verdient te zijn. Het rapport is opgesteld door het Centrum voor Architectuurdocumentatie dat is opgericht door het Indonesische Architecten Instituut en de Bond van Nederlandse Architecten.


Nieuwsbank


=================
Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië 27660410
van Erasmus Huis
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimewo 6 jul 2011 - 10:16

Nederland helpt bij bouw dijk Jakarta

(Novum) - Nederlandse experts gaan de Indonesische hoofdstad Jakarta helpen bij het aanleggen van een 36 kilometer lange dijk en het inpolderen van zee. De dijk moet de kuststad beschermen tegen overstromingen. Staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking Ben Knapen (CDA) steekt vier miljoen euro ontwikkelingsgeld in het plan, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

De dijk wordt net zo lang als de Afsluitdijk. Het project is volgens Knapen een goed voorbeeld van het nieuwe ontwikkelingsbeleid waarbij Nederland met kennis en kunde een verschil wil maken. "Het kan bijdragen aan de economische ontwikkeling van de regio en het biedt kansen voor baggeraars en aannemers uit de Nederlandse watersector."

De dijk komt twee kilometer buiten de kustlijn te liggen. Het gebied tussen de dijk en de kust moet worden ingepolderd om de stad uit te breiden. De verkoop van de grond waar nu nog zee is moet helpen bij het bekostigen van het plan. Op de dijk moet een tolweg worden aangelegd naar de haven Tanjung Priok.

Het duurt volgens het ministerie vijftien jaar voordat de dijk er staat en het gebied is ingepolderd. Bij het project zijn de gemeente Rotterdam, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie betrokken. Ook Nederlandse bedrijven kunnen volgens Knapen een belangrijke rol spelen.


Uitgegeven op Woensdag 06 juli 2011 om 07:42:11
Nieuws.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Duinkonijn

Duinkonijn

Aantal berichten : 1148
Registratiedatum : 19-05-09
Leeftijd : 76
Woonplaats : In de duinen bij Haarlem, maar geboren in Batavia

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimewo 6 jul 2011 - 22:48

En wat denken ze te doen als de zeespiegel stijgt?
Nog hogere dijken bouwen?
En waar moet het water van de moesson regen naar toe?
De banjir kanalen worden nu uitgediept, heb ik begrepen, dus als dat goed gaat worden de banjirs (overstromingen) vanuit het regenwater uit de bergen misschien wat minder, maar dat water moet dan over de dijk worden gepompt?

Rare vorm van hulp of is het om Nederlandse bedrijven aan werk te helpen?

DK
Terug naar boven Ga naar beneden
http://home.planet.nl/~hvschaik/home.htm
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimema 25 jul 2011 - 15:44

Nederlandse ringdijk voor Jakarta


25 juli 2011
Mischa Brende

De komende twee jaar gaan Nederlandse experts een plan uitwerken voor de aanleg van een 36 kilometer lange ringdijk om de Indonesische kuststad Jakarta te beschermen tegen overstromingen.

Dit heeft het ministerie van buitenlandse zaken bekendgemaakt. Staatssecretaris Ben Knapen stelt vier miljoen euro ontwikkelingsgeld beschikbaar voor het plan.

De ringdijk, die net zo lang wordt als de Afsluitdijk, komt twee kilometer buiten de huidige kustlijn van Jakarta te liggen. Het gebied hierbinnen kan worden ingepolderd en is geschikt voor stedelijke ontwikkeling. De verkoop van deze grond moet bijdragen aan de bekostiging van het project.

Technisch Weekblad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimema 15 aug 2011 - 19:40

Staatssecretaris zegt 4 miljoen toe voor vervolg kustbeschermingsproject Jakarta

(15-08-2011)

Tijdens zijn bezoek aan Indonesië begin juli 2011 heeft de staatsecretaris van Buitenlandse Zaken, Ben Knapen, toegezegd om het vervolg op de studie Jakarta Coastal Development Strategy te financieren met een bedrag van vier miljoen euro.

Sinds november 2010 is Witteveen+Bos nauw betrokken bij het Jakarta Coastal Development Strategy project. Het project voorziet in de uitwerking van een aantal strategieën om het onder zeeniveau verdwijnende noorden van Jakarta te beschermen tegen overstromingen uit zee. Jakarta zinkt onder invloed van grondwateronttrekking voor bewoners en industrieën.

De bescherming van het noorden van Jakarta wordt gekoppeld aan de ontwikkeling van de regio op het gebied van transport, watervoorziening en afvalwaterbehandeling. Specialisten van Witteveen+Bos op het gebied van `coastal development' en `spatial planning and land reclamation' werken mee aan dit project, dat loopt tot eind september 2011.

De vervolgfase, waarvoor de staatssecretaris nu financiering heeft toegezegd, behelst het maken van een masterplan en het verder onderzoeken van de bodemdaling als gevolg van grondwateronttrekking. Witteveen+Bos gaat in de masterplanfase een belangrijke rol spelen.

Nieuwsbank
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimewo 24 aug 2011 - 11:04

Verslag van het bezoek van de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken aan Indonesië
Kamerstuk: Kamerbrief | 23-08-2011 | BZ


Brief van staatssecretaris Knapen (BZ) aan de Tweede Kamer over zijn bezoek aan Jakarta en West-Kalimantan (Indonesië) van 4 tot 7 juli 2011.
PDF document | 4 pagina's | 83 KB

download hier de PDF


Rijksoverheid
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor

Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimewo 24 aug 2011 - 12:28

Nou nou, dat was een druk programma van Ben. Heel wat hoogwaardigheidsbekleders ontmoet, afspraakjes gemaakt enz. enz.
Had zelfs een onderhoudje gehad met de commandant gezaghebber van West Kalimantan en stelt voor de leken vast dat het gebied circa 4x Nederland groot is en dat ie de boskap heeft mogen aanschouwen, attenooie. Je zou haast denken, dat ie geen tijd had gehad om 's lekker in een warung te genieten, zo druk had ie het.
(Ik meen me te herinneren uit die lang vervlogen schooltijden, dat het toch vanzelfsprekend was dat je wist hoe groot Indonesia wel niet is, hoeft ie nu toch niet uit te leggen toch, want wie staat er hier in dit kikkerlandje nu nog bij stil dat WK 4x Nederland is? West kalimantan? Ehhhh? Ikke niet weten waar dat ligt.) study
Ze weten amper waar Amsterdam Eiland ligt hihihi.

En toen kwam ie terug in Nederland en toen moest ie nog op vakantie en toen waren we bijna 2 maanden verder en toen had ie pas tijd voor een verslagje van 4 kantjes met allemaal nietszeggende feitjes en ditjes en datjes erin.

De groeten Ben, van een nazaat uit het gezamelijk verleden van Indonesia en Nederland. Wie heeft er een verleden? Nederland of Indonesia? wistle
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimeza 28 jan 2012 - 10:21

Voortgang Jakarta Coastal Development Strategy
Posted on 27-1-2012 by admin


Eind september 2011 is het project Jakarta Coastal Development Strategy afgerond. In het project is het probleem van de overstroming vanuit zee geïnventariseerd en is een strategie voorgesteld om tot een oplossing te komen. Bij de afronding is het laatste deel opgeleverd van de drietraps aanpak van de Triple-A methodologie. Deze methodologie staat voor de Indonesische termen, Atlas, Agenda en Aturan Main (=spelregels). In de Atlasfase is alle kennis, informatie en visie van alle belanghebbenden geïnventariseerd en verwerkt tot een samenhangend geheel. In de Agenda zijn oplossingsrichtingen aangegeven en besproken met belanghebbenden die richtinggevend moet zijn voor strategische keuzes. In de Aturan Main (spelregel)fase leidt dit tot afspraken voor de uitvoering van vervolgstappen, in dit geval de richting van masterplannen.

In juli 2011 heeft de staatssecretaris van ontwikkelingssamenwerking Knapen een bezoek gebracht aan Jakarta. Hij was dermate onder de indruk van de problematiek en de gevolgde aanpak dat bij toegezegde 4 miljoen euro te willen bijdragen aan het vervolg van het JCDS proces. Om aan deze bijdrage zinvol invulling te geven is voorbereidingstijd nodig. In die tijd kan met de Indonesische overheden worden afgestemd over het definiëren van één of meerdere projecten. Om het momentum dat tijdens en dankzij het JCDS proces in gang is gezet niet te verliezen, worden een beperkt aantal activiteiten van dat project verlengd in een overbruggingsfase.

Als eerste stap voor het nieuwe project vindt momenteel een End-Of-Project Review plaats. De uitkomsten daarvan zullen dienen als basis voor de definiëren van de vervolgfase. De resultaten van dit project worden op de sectorbijeenkomst van 1 maart 2012 gepresenteerd. Binnenkort kunt u zich via de NWP website aanmelden voor deze bijeenkomst.

partnersvoorwater.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitimedi 11 dec 2012 - 15:23

Nieuwe stap in bijdrage aan Jakarta Coastal Defense Strategy

07 / 12 / 12|International Activities

In het kader van de bilaterale samenwerking tussen Nederland en Indonesië is een nieuwe stap gezet. In juli 2011 heeft Ben Knapen, toenmalig staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, ondersteuning toegezegd voor het ontwikkelen van een masterplan om Jakarta te beschermen tegen overstroming vanuit zee. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken zorgt Agentschap NL voor de invulling daarvan. In dat kader zijn twee projecten gedefinieerd:

- het opstellen van een masterplan,
- het ondersteunen van een Indonesische Programme Management Unit.

Op 22 november heeft Agentschap offertes ontvangen voor beide projecten. Momenteel vindt de beoordeling plaats. Op 13 d ecember zal Agentschap NL een besluit nemen over de gunning. De projecten hebben een looptijd van 2 jaar, het gezamenlijk budget is 3 miljoen euro. De start van de uitvoering is gepland voor 7 februari 2013. Neem voor meer informatie contact op met Aris Schellinkhout.

nwp.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud
Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië   Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Staatssecretaris Ben Knapen op werkbezoek naar Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: