Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Zutphense veteranen verenigen zich

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Zutphense veteranen verenigen zich Empty
BerichtOnderwerp: Zutphense veteranen verenigen zich   Zutphense veteranen verenigen zich Icon_minitimeza 19 nov 2011 - 8:43


Zutphense veteranen verenigen zich

Auteur: door Henk Brummelman | donderdag 17 november 2011 | 08:58 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 17 november 2011 | 09:34

ZUTPHEN - De Zutphense veteranen hebben zich verenigd in de stichting Indië- en Missie-veteranen regio Zutphen. Dat heeft het bestuur kenbaar gemaakt. Een van de belangrijkste taken van deze stichting is de organisatie van de Zutphense Veteranendag in juni.

Het bestuur heeft ook plannen voor een Veteranencafé, al of niet gecombineerd met een reünie. Zij wil zich verder inzetten voor de organisatie van de jaarlijkse herdenking bij het Indië-monument aan de Rozengracht.

De nieuwe opzet van de Veteranendag is voor het eerst op donderdag 21 juni 2012. Dan is de gebruikelijke herdenking bij het monument aan de Rozengracht. Na afloop van die herdenking is er een ontmoeting in de door de gemeente beschikbaar gestelde Buitensoos van de Hanzehof.

Het bijzondere is dat deze ontmoeting wordt opgeluisterd met een optreden van de koninklijke militaire kapel Johan Willem Friso.

De drie bestuursleden van de stichting, die dit nu naar buiten brengen, zijn Johan Dijkman (penningmeester), Theo van Tuil (lid) en Jean Paul van Zanten (secretaris). Zij behoren tot de nieuwe generaties van missie-veteranen. Dat zijn militairen die hebben deelgenomen aan een of meerdere (VN)-missies waarbij Nederland de afgelopen decennia betrokken is geweest. Het varieert van Libanon tot Libië.

De gemeente is bereid via het bevolkingsregister te zijner tijd alle Zutphense veteranen een uitnodiging voor die herdenking te sturen. Dat betekent echter niet dat het bestuur van de nieuwe stichting straks ook over die namen en adressen kan beschikken. Om privacy-redenen mag de gemeente die adressen niet vrijgeven. Het bestuur hoopt nu dat veteranen zelf met hen contact leggen.

Penningmeester Johan Dijkman stelt daarvoor zijn email-adres beschikbaar: j.dijkman840@upcmail.nl. Zijn telefoonnummer is 0575 520328.

deStentor
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Zutphense veteranen verenigen zich
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Molukse veteranen
» Bovensmilde verenigt zich
» Lebaran en wat het met zich mee brengt.
» Veteranen gaan op pad
» Veteranen vertellen

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: