Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 30 juni 2012, Nederlandse Veteranendag, Malieveld Den Haag

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

30 juni 2012, Nederlandse Veteranendag, Malieveld Den Haag Empty
BerichtOnderwerp: 30 juni 2012, Nederlandse Veteranendag, Malieveld Den Haag   30 juni 2012, Nederlandse Veteranendag, Malieveld Den Haag Icon_minitimevr 15 jun 2012 - 9:40

‎30 juni 2012, Den Haag, De Nederlandse Veteranendag op het Malieveld
met o.a. Riem de Wolff, Anneke Grönloh en Belle Perez.
http://www.bluediamonds.nl/
Programma
www.veteranendag.nl

Op zaterdag 30 juni staat Den Haag bol van de Nederlandse Veteranendag. Het is een evenement voor iedereen met tal van attracties. Zoals het unieke nationale defilé van duizenden veteranen voor Z.K.H. de Prins van Oranje en de bijzondere fly-past van historische en moderne toestellen boven de Hofvijver.

Maar ook gezelligheid, informatie en activiteiten op het Malieveld en de aankomst van meer dan 200 veteranenmotorrijders. Plus natuurlijk de speciale Veteranen Top 50, de muziek die de veteranen door hun missie heeft ‘gedragen’. Als voorbode van de Nederlandse Veteranendag is er op vrijdag 29 juni om 13.30 uur een spectaculaire landing van parachutisten in de Hofvijver.

Hieronder een kort overzicht van het spetterende programma:


Plechtigheid Ridderzaal
Ridderzaal
10:15 - 11:15
besloten

De Nederlandse Veteranendag start in de Ridderzaal met een plechtige bijeenkomst. In aanwezigheid van de Ridders Militaire Willemsorde, Z.K.H. Prins Willem-Alexander, de minister-president, vele andere autoriteiten en schoolkinderen, worden de veteranen toegesproken.


Ceremoniële Medaille-uitreiking
Binnenhof
11:25 - 12:00
besloten

Op het Binnenhof wordt daarna de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties uitgereikt aan militairen die net terug zijn van een missie. Zo’n tachtig militairen van alle defensieonderdelen ontvangen deze medaille van veteranen en schoolkinderen voor het front van Z.K.H. de Prins van Oranje, leden van het Kabinet, parlementsleden en natuurlijk hun familieleden.


Nationaal Defilé met Fly-past
Centrum Den Haag
13:00
publiekelijk

Kort na 13.00 uur start het kleurrijke defilé door het centrum van Den Haag. Dan marcheren bijna 4000 mensen in honderd detachementen, gevolgd door historische legervoertuigen, rond de Hofvijver. Daar neemt Z.K.H. de Prins van Oranje het defilé af. Boven het lint van veteranen voeren historische en moderne vliegtuigen een indrukwekkende fly-past uit.

Het nationaal defilé is een uniek evenement in Nederland. Om niet te missen. Dus kom kijken aan de Kneuterdijk. Zie voor de route van het defilé: plattegrond.


Feest op het Malieveld
Malieveld
9:00 - 17:30
publiekelijk

De hele dag – van negen tot vijf – is het Malieveld ‘open’. Iedereen is daar van harte welkom, ook ‘gewone’ bezoekers. Er is van alles te zien en er wordt een afwisselend programma geboden met voor elk wat wils. U kunt er veteranen ontmoeten, de klimtoren in, modern en historisch materieel aanraken en de militaire musea bezoeken. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen: voor hen is er een leuk en interactief Activity Park en voor de hele kleintjes Kids Corner.

Vooraan op het Malieveld zijn in het sfeervolle tentendorp alle organisaties en instellingen aanwezig die belangrijk zijn voor veteranen. Zoals het Veteraneninstituut, de verenigingen van veteranen en het veteranenmagazine Checkpoint. Omdat het dit jaar 50 jaar geleden is dat Nederlands Nieuw-Guinea werd overgedragen aan de Verenigde Naties, wordt daaraan ook de nodige aandacht geschonken.


Veteranen Top 50
Hoofdpodium
14:20 - 17:00
publiekelijk

Muziek is er ook en van alle soorten. De rode draad in het muziekprogramma is de Veteranen Top 50, samengesteld door de veteranen zelf. Belangrijke toppers uit hun inzetperiode worden vertolkt. Zo passeren nummers van The Animals, Dire Straits of U2 de revue. Maar ook solisten van toen staan weer daadwerkelijk op het podium. Bijvoorbeeld Riem de Wolff, één van The Blue Diamonds en Anneke Grönloh onder begeleiding van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Moderne muziek is er natuurlijk ook. Zo maken Belle Perez en DJ Alex van Oostrom het gezellig in Music Square en ook in op het Muziekpaviljoen valt vanaf 11.00 uur van alles te zien en te horen. De muziek in Music Square loopt van 14.30 uur tot 17.00 uur.


Paardenshow Korps Rijdende Artillerie
Malieveld
15:20 - 15:40
publiekelijk

In de middag verzorgt het Korps Rijdende Artillerie van de Landmacht een optreden met hun Gele Rijders. Een spektakel van jewelste. De stevige paarden trekken het historische veldgeschut met veel vaart en dreunende paardenhoeven over het Malieveld. Indrukwekkend om eens van nabij mee te maken. Na afloop mag iedereen de paarden ook even aaien.


Motorrit
Malieveld
12:00 - 17:30
publiekelijk

Op het Malieveld wordt ook ruimte gemaakt voor eigen initiatieven van veteranen. Ongeveer 250 veteranen starten op 29 juni op vijf routes aan de motorrit Nederlandse veteranendag 2012. Op 30 juni rijden zij om 12:00 op spectaculaire wijze het Malieveld op. De motoren staan vervolgens de hele dag opgesteld om bezichtigd te worden. Hebt u vragen over de motorrit, over een motor of juist over de uitzendingen van deze veteranen? De veteranen zijn de hele dag aanwezig om uw vragen te beantwoorden.


Veteranenkunst
Malieveld
09:00 - 17:30
publiekelijk

Een ander eigen initiatief van veteranen is veteranenkunst. Op 30 juni worden veel mooie werken van veteranen tentoongesteld op diverse locaties op het Malieveld. Bezoekers kunnen bijzondere foto’s van het project “Graffiti of War” bezichtigen bij de stand van het Veteraneninstituut. De foto’s van dit project laten uiteenlopende vormen van kunst in verschillende missiegebieden zien, gemaakt door militairen zelf. De indrukwekkende ervaringen van Afghanistanveteranen zijn verder te zien in de tentoonstelling “Afghanistan through lense and brush”.


www.veteranendag.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
30 juni 2012, Nederlandse Veteranendag, Malieveld Den Haag
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» 7e Veteranendag - 25-06-2011, Malieveld Den Haag
» Tong Tong Fair 2015, Malieveld Den Haag, 27 mei t/m 7 juni
» 27 juni 209: Nationale Veteranendag
» Ontmoetingsmiddag in Kulturhus EGW - 24 juni 2012
» 5 mei 2012: Bevrijdingsfestival Den Haag

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Uit-Agenda-
Ga naar: