Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen  Empty
BerichtOnderwerp: Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen    Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen  Icon_minitimewo 23 jan 2013 - 15:55

Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen

door Jelte Wiersma 23 jan 2013

De Indonesische ambassadeur Retno Marsudi (50) is mogelijk in september voor het eerst aanwezig bij de jaarlijkse herdenking voor Indië-veteranen in Roermond.

'Wij hebben vorige week in Den Haag een gesprek gehad met de ambassadeur,' zegt secretaris Geert Plattel (72) van de Stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962 tegen Elsevier.

'Uiteraard willen we eerst met de veteranen overleggen want het ligt gevoelig. En ook de ambassadeur moet eerst ruggespraak houden met Jakarta.'

Kameraden

Zaterdag 7 september herdenken veteranen die in Nederlands-Indië dienden voor de 26e keer hun gevallen kameraden. De stichting kreeg het idee om de Republiek Indonesië mogelijk uit te nodigen na de 25e herdenking in 2012.

Elsevier.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen  Empty
BerichtOnderwerp: Re: Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen    Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen  Icon_minitimedo 24 jan 2013 - 15:16

Nationale Indië-herdenking

Door P.J.G.A. Ego


Op 7 september a.s. zal voor de 26e maal de jaarlijkse herdenking van de meer dan 6000 omgekomen Nederlandse militairen tijdens de periode 1945-1962 in het voormalig Nederlands-Indië in Roermond worden georganiseerd. Vorig jaar woonde prins Willem-Alexander de herdenking bij, hetgeen door de meer dan 10.000 veteranen en nabestaanden zeer werd gewaardeerd.

Naar nu bekend werd, heeft het bestuur van de Stichting Nationaal Indië Monument 1945-1962 met de ambassadeur van de Republiek Indonesië, Retno Marsudi, gesproken over de mogelijkheid van de aanwezigheid van de Indonesische ambassadeur bij de herdenking op 7 september a.s. . De ambassadeur zal met zijn regering in Jakarta hierover ruggespraak houden. Omdat dit zeer gevoelig ligt, zal het bestuur van de stichting ook met veteranen hierover nog overleg plegen.

Hoewel het niet zeker is dat de ambassadeur in Roermond aanwezig zal zijn, kan het niet anders dan als een belangrijke stap in de verhouding tussen Nederland en Indonesië worden gezien met in het bijzonder een positieve ontwikkeling in de relatie tussen Indonesië en de veteranen. Voor de veteranen die Indonesiërs nimmer als vijanden hebben gezien en voor land en volk een warme genegenheid hebben, zou de aanwezigheid van de hoge vertegenwoordiger van de republiek bij de herdenking op de instemming van de veteranen op brede steun mogen rekenen.

Het bestuur van de stichting verdient waardering voor het initiatief om de ambassadeur naar Roermond uit te nodigen.

osl-stavast.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Indonesië mogelijk bij herdenking Indië-veteranen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: