Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Royal Haskoning helpt Indonesië damdoorbraken voorkomen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Royal Haskoning helpt Indonesië damdoorbraken voorkomen Empty
BerichtOnderwerp: Royal Haskoning helpt Indonesië damdoorbraken voorkomen   Royal Haskoning helpt Indonesië damdoorbraken voorkomen Icon_minitimewo 13 mei 2009 - 13:00

Royal Haskoning helpt Indonesië damdoorbraken voorkomen

13-5-2009

Nijmegen, 12 mei 2009 - Royal Haskoning helpt mee aan de inspectie van tweehonderd mogelijk gevaarlijke dammen rondom Jakarta. Aanleiding hiervoor is de damdoorbraak in Jakarta op 27 maart 2009, waarbij meer dan honderd mensen om het leven kwamen. Rondom Jakarta wonen duizenden mensen achter dammen waarvan de technische kwaliteit onduidelijk is. De Indonesische Minister van Publieke Werken heeft Nederland om assistentie gevraagd.

In opdracht van staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat gaan Nederlandse deskundigen de dammen rond Jakarta kritisch inspecteren. Naast Royal Haskoning zijn ook de andere ingenieursbureaus van het lopende Jakarta Flood Management programma betrokken, zoals: DHV, Witteveen&Bos, Deltares en Euroconsult MottMacDonald. Het team van specialisten zal, samen met Indonesische deskundigen van het Ministerie van Publieke Werken, de acute risico's van de dammen in kaart brengen en een actieplan opstellen. Na een eerste analyse zal voor de dammen die het meeste risicovol zijn een vervolgonderzoek starten.

De Indonesische Minister van Publieke Werken heeft Nederland om assistentie gevraagd, nadat op 27 maart - na zeer intensieve en langdurige regenval om twee uur 's nachts de dam van het Situ Gintung stuwmeer doorbrak aan de zuidwestelijke rand van Jakarta. Door de breuk, van circa 60 meter breed, stroomde het water uit het meer over zeer dichtbevolkt gebied. Resultaat: een hoge vloedgolf verwoestte een wijk. Er vielen meer dan honderd doden.

Jakarta Flood Management
Royal Haskoning is al jaren betrokken bij projecten in Jakarta en Indonesië op het gebied van overstromingen, waterbeheer en dammen. Een consortium van Nederlandse bedrijven werkt in Indonesië aan Jakarta Flood Management (JFM). Dit project - gefinancierd door Partners voor Water - bouwt voort op de in 2007 behaalde resultaten en richt zich vooral op bestuurlijke samenwerking om overstromingsrisico's te verminderen.

Nieuwsbank
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Royal Haskoning helpt Indonesië damdoorbraken voorkomen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Nederland helpt bij rampenbestrijding Indonesië
» Nederland helpt Indonesië bij wateroverlast
» Indonesië roept noodtoestand uit in vier provincies om nieuwe bosbrandenramp en vervuiling te voorkomen
» Religieuze conflicten voorkomen: in Indonesië en Nederland
» Indonesië: moslims voorkomen bouw van seminarie

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Actueel-
Ga naar: