Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

  Samenwerking bij Indië-herdenking

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

 Samenwerking bij Indië-herdenking   Empty
BerichtOnderwerp: Samenwerking bij Indië-herdenking     Samenwerking bij Indië-herdenking   Icon_minitimewo 5 feb 2014 - 13:10

wo 05 feb 2014, 12:45

Samenwerking bij Indië-herdenking

ARNHEM - De Stichting Herdenking 15 augustus 1945 en het Indisch Herinneringscentrum in Arnhem gaan samenwerken. Beide organisaties hopen daardoor een breder en jonger publiek te betrekken bij de herdenking van de gebeurtenissen in Zuidoost-Azië tijdens de Tweede Wereldoorlog, zo hebben zij woensdag bekendgemaakt.

De Stichting Herdenking 15 augustus 1945 organiseert elk jaar de landelijke herdenking van de capitulatie van Japan. Bij het Indisch Monument in Den Haag worden op die dag alle slachtoffers van de Japanse onderdrukking herdacht. Het Indisch Herinneringscentrum op het terrein van landgoed Bronbeek in Arnhem is een van de vier nationale herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog.

De Stichting Herdenking heeft het secretariaat verplaatst naar het kantoor van het Herinneringscentrum in Arnhem. Beide organisaties gaan een nieuw jaarprogramma rond voormalig Indië en de dekolonisatie ontwikkelen. In het Herinneringscentrum zijn al geregeld tentoonstellingen en lezingen, terwijl er ook lespakketten worden ontwikkeld. De Nationale Indië-herdenking in Den Haag blijft bestaan.

Telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

 Samenwerking bij Indië-herdenking   Empty
BerichtOnderwerp: Re: Samenwerking bij Indië-herdenking     Samenwerking bij Indië-herdenking   Icon_minitimewo 5 feb 2014 - 13:58

Persbericht

Den Haag/Arnhem, 5 februari 2014Stichting Herdenking 15 augustus 1945 en Indisch Herinneringscentrum sluiten convenant


Het Indisch Herinneringscentrum(IHC) en de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 (Stichting Herdenking) gaan als partners samenwerken bij de invulling van het programma van de Nationale Indiëherdenking op 15 augustus en in een nieuw te ontwikkelen jaarprogrammering van gezamenlijke activiteiten. De Stichting Herdenking en het Indisch Herinneringscentrum willen met deze inhoudelijke samenwerking een breder en jonger publiek aanspreken. Vanaf 1 februari 2014 voert de Stichting Herdenking haar secretariaat vanaf het kantoor van het Indisch Herinneringscentrum op landgoed Bronbeek in Arnhem. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant tussen beide partijen. De samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door het Vfonds en de BankGiro Loterij.

Het Indisch Herinneringscentrum, een van de vier nationale herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog, is als professionele organisatie actief op het terrein van herdenken en herinneren van de oorlogsslachtoffers van WO II in Zuidoost-Azië en van het dekolonisatieproces. Met onder meer publieksbijeenkomsten, educatieve activiteiten en – projecten brengt het IHC deze geschiedenis onder de aandacht.

De Stichting Herdenking organiseert de jaarlijkse Nationale Herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag. Op 15 augustus herdenkt Nederland de capitulatie van Japan, waarmee in 1945 de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden definitief ten einde kwam. Bij de plechtigheid worden alle slachtoffers herdacht van de Japanse onderdrukking in Zuidoost-Azië gedurende de Tweede Wereldoorlog.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Samenwerking bij Indië-herdenking
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: