Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Rick Blekkink: De Krakatau tragedie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Rick Blekkink: De Krakatau tragedie Empty
BerichtOnderwerp: Rick Blekkink: De Krakatau tragedie   Rick Blekkink: De Krakatau tragedie Icon_minitimewo 23 apr 2014 - 21:08

Een persbericht:     Ontsnapt uit de kaken van de dood, de Krakatau tragedie
De avonturen van een Indië-veteraan uit Hedel.


Rick Blekkink: De Krakatau tragedie 20pr7lw 
Brunssum, 22 april 2014 – Het eerste exemplaar van het boek is afgelopen vrijdag door auteur Rick Blekkink uit Brunssum uitgereikt aan de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, tevens Inspecteur der Veteranen, luitenant-generaal der mariniers A.G. (Ton) van Ede. De uitreiking vond plaats op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum.

Rick Blekkink: De Krakatau tragedie 4v0gut

Aandacht voor slachtoffers en veteranen
Tijdens de uitreiking werd door de schrijver – zelf veteraan – benadrukt, dat twee grote groepen mensen uit de 19e eeuw op deze wijze alsnog aandacht en waardering krijgen. Enerzijds de Indië-veteranen, voor wie in die tijd hoofdzakelijk negatieve aandacht bestond. Anderzijds de talrijke slachtoffers die bij de verschrikkelijke vulkaanuitbarsting op het eiland Krakatau in 1883 om het leven kwamen of nooit meer zijn teruggevonden. Aan deze meer dan 40.000 doden en vermisten is het boek opgedragen. Reden voor de auteur om de helft van de netto schrijverswinst te doneren aan een aantal stichtingen waarvan het werkgebied in Indonesië ligt.


Over het boek
Andreas Braam uit Hedel is een Indië-veteraan die in 1887 na een 5 jarig dienstverband getraumatiseerd op weg is naar huis en in de stoomtrein terugkijkt op zijn leven. In dit op historische feiten gebaseerde boek wordt niet alleen de rampzalige vulkaanuitbarsting op het eiland Krakatau onder de aandacht van de lezer gebracht. Ook het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger, de Nederlandse samenleving, de scheepvaart en vooral het koloniale leven in Nederlands-Indië gedurende de tweede helft van de 19e eeuw worden ruimschoots besproken. Het is een ontroerend verhaal over vriendschap, liefde, religie, Tempo Doeloe en vooral het omgaan met angst. Het is een roman die het onweerstaanbare verlangen naar Indië beschrijft en de gevolgen van keuzes die de hoofdpersoon maakt. Een jongeman die regelmatig met de dood te maken krijgt en zo van het leven leert houden.

Bestellen bij: Uitgeverij Brave New Books, Bol.com of via de auteur
Paperback: 358 pagina’s    ISBN: 9789402117295     Prijs: € 20,95 (binnen Nederland geen verzendkosten)
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Rick Blekkink: De Krakatau tragedie Empty
BerichtOnderwerp: Re: Rick Blekkink: De Krakatau tragedie   Rick Blekkink: De Krakatau tragedie Icon_minitimema 22 dec 2014 - 20:10

In een eerder stadium heb ik mijn boek: Ontsnapt uit de kaken van de dood, de Krakatau tragedie onder uw aandacht mogen brengen. Thans kan ik u meedelen dat het bij alle online boekwinkels als eBook verkrijgbaar is onder ISBN: 978-94-6203-726-7 (Amazon ASIN: B00QFIYK48). De prijs bedraagt € 8,99 (Amazon $ 11,42).
Natuurlijk blijft de gedrukte versie onder ISBN 978-94-6203-623-9 verkrijgbaar bij alle (online) boekwinkels, de prijs bedraagt € 16,95. De verzendkosten voor een gedrukte versie naar het buitenland bedragen € 7.00.
Voorwaarde is wel dat het boek rechtstreeks bij mij wordt besteld door € 23,95 over te maken op rekeningnummer NL47INGB0004136418 t.n.v. Blekkink HJM o.v.v. een duidelijk bezorgadres.
Met vriendelijke groet, Rick Blekkink http://www.rickblekkink.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Rick Blekkink: De Krakatau tragedie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Boekbesprekingen-
Ga naar: