Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Broers ontvangen postume eer voor vader

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Broers ontvangen postume eer voor vader Empty
BerichtOnderwerp: Broers ontvangen postume eer voor vader   Broers ontvangen postume eer voor vader Icon_minitimedo 19 jun 2014 - 20:03Broers ontvangen postume eer voor vader
do 19 jun 2014, 15:27

Broers ontvangen postume eer voor vader 06_pos10
Burgemeester Van Bochove (m) overhandigt de medaille aan de broers Pierre (l) en Richard (r)


WEESP - Burgemeester Van Bochove heeft donderdagmiddag het Mobilisatie Oorlogskruis uitgereikt aan de nabestaanden van Frits Barend de Veer.

De zonen van het oorlogsslachtoffer, Pierre en Richard de Veer, namen de medaille in ontvangst. Hun vader was militair bij het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Hij stierf in 1943 op 25-jarige leeftijd als krijgsgevangene bij de Birma-Siam spoorlijn.

Pierre de Veer uit Weesp had eerder aan Jacques Brijl gevraagd of hij het leven van zijn vader in kaart kon brengen. Brijl is luitenant-kolonel buiten dienst en heeft een dergelijk onderzoek al voor vele andere militairen gedaan. Het resultaat was een grote schat aan waardevolle informatie voor de zoons en hun gezinnen. De zoons hebben hun ouders amper gekend.

Brijl ontdekte bovendien dat Frits Barend de Veer in aanmerking kwam voor een onderscheiding. Burgemeester Van Bochove vond het heel bijzonder om het Mobilisatie Oorlogskruis te mogen uitreiken: "Het is de eerste keer dat ik hierbij aanwezig ben en dus ook de eerste keer dat ik de uitreiking mag doen. Een hele eer."  

Bij de uitreiking waren veel familieleden en vrienden aanwezig.


WeesperNieuws


 - Like a Star @ heavenLike a Star @ heavenLike a Star @ heavenLike a Star @ heaven -In krijgsgevangenschap omgekomen bij Birmaspoorlijn
REGIO  |   19 juni 2014   |   Door de dichtbijredactie (Vecht-Journaal)

Broers ontvangen postume eer voor vader 06_pos11
71 Jaar na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië krijgt De Veer alsnog de onderscheiding.


WEESP - Frits Barend de Veer heeft vanmiddag postuum het Mobilisatie-Oorlogskruis ontvangen. Uit handen van burgemeester Bas Jan van Bochove hebben zijn beide zoons op het gemeentehuis de onderscheiding in ontvangst genomen.

De Veer krijgt de onderscheiding voor moed en dapperheid. Hij was tijdens de Tweede Wereldoorlog gelegerd als Fuselier Gi. bij het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). In de tijd van de Japanse detentie werd hij als krijgsgevangene tewerkgesteld bij de aanleg van de beruchte Birma-Siam spoorlijn. Hij overleed op 2 september 1943 op 25-jarige leeftijd door uitputting en ondervoeding. De Veer is in Thanbyuzayat (Myanmar, voormalig Birma), op het ereveld aldaar, begraven.

Het Mobilisatie Oorlogskruis is een onderscheiding die - onder bepaalde omstandigheden - wordt toegekend aan oud-militairen die in de Tweede Wereldoorlog in dienst van het Koninkrijk der Nederlanden waren.

Dichtbij
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Broers ontvangen postume eer voor vader
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: