Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië

Ga naar beneden 
2 plaatsers
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië   Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië Icon_minitimedi 3 maa 2015 - 18:44

Geplaatst op 3 maart 2015 door: Skipr Redactie

Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië

Een Nederlands consortium gaat onderzoeken of verbetering van de eerstelijns gezondheidszorg haalbaar is in Kulon Progo, een onderontwikkeld district van de Indonesische provincie Yogjakarta. De Nederlandse ambassade in Jakarta ondersteunt de studie financieel.

Het consortium bestaat uit Royal HaskoningDHV, Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Berenschot International, Universiteit Maastricht, Simed International en BMA. Samen gaan zij onderzoek doen naar manieren om de gezondheidszorg te verbeteren, evenals de toegang daartoe voor alle mensen. Indonesië heeft zich gecommitteerd aan het bieden van universele toegang tot gezondheidszorg in 2019.

Op basis van het onderzoek ontwikkelt het consortium een plan dat vervolgens zal worden gebruikt bij een concreet proefproject in de provincie Yogjakarta. Als het project slaagt, kan de gebruikte strategie worden toegepast in andere districten en regio’s in Indonesië.

Toegang tot zorg

De Indonesische overheid heeft bij wet vastgelegd dat alle Indonesiërs toegang krijgen tot gezondheidszorg. Daarvoor moet het Indonesische zorgsysteem aanzienlijk worden versterkt. Dit houdt onder meer in: rechtvaardige, passende financierings- en betalingsmechanismen, goed geschoold personeel en solide beleids- en besluitvormingsprocessen, op alle niveaus.

De consortiumleden verwachten dat het project een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan het bereiken van een aantal Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het gaat onder meer om het bestrijden van HIV/AIDS, malaria en andere voorkombare ziekten, het terugdringen van het sterftecijfer van kinderen onder de vijf, het terugdringen van de moedersterfte en het terugdringen van het aantal tienerzwangerschappen. De VN streven met de Millenniumdoelstellingen uiteindelijk naar het uitbannen van wereldwijde armoede.


Skipr
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
OmSid




Aantal berichten : 861
Registratiedatum : 08-01-09
Woonplaats : Negeri Kincir Angin

Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië   Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië Icon_minitimedi 3 maa 2015 - 20:44

Eindelijk zijn de Nederlanders wakker geworden.
De Duitsers hadden jaren geleden belangstelling getoond om samen te werken , toen had Habibie nog veel macht.

Nu heeft Indonesia een verbeterde gezondheidszorg die voor iedereen toegankelijk is ( Kartu Sehat van pres Jokowi ), als verbetering van de AsKes(asuransi kesehatan) .
Vergeleken met Nederlandse gezondheidszorg nog primitief.

Voor de middenklasse heb je voldoende aanbod , zelfs voor pensionado's , voorbeeld is o.a http://rukunseniorliving.com/
Ben in 2012 daar geweest, kennis gemaakt met de G.M/ mede eigenaar .
De kosten zijn toen relatief duur .

Ooit hadden we een droom om samen met oudgedienden Indonesische mensen die in de zorg werken een kleine woon gemeenschap in Malang, later op Bali te starten.
En ik word de portier, centeng.
Terug naar boven Ga naar beneden
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië   Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië Icon_minitimewo 4 maa 2015 - 13:39

4 mrt 2015

Nederlands consortium onderzoekt eerstelijnsgezondheidszorg in Yogjakarta, Indonesië


Een Nederlands consortium gaat een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de verbetering van de eerstelijnsgezondheidszorg in Kulon Progo, een van de onderontwikkelde districten van Yogjakarta, met een half miljoen inwoners. De studie heeft betrekking op het bieden van universele toegang tot gezondheidszorg in 2019 waaraan Indonesië zich recent committeerde. Het consortium bestaat uit Royal HaskoningDHV, Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Berenschot International, Universiteit Maastricht, Simed International en BMA. De studie wordt financieel ondersteund door de Nederlandse ambassade in Jakarta.

Het hoofddoel van het onderzoek is het identificeren van alle deeloplossingen die bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg en de toegang daartoe voor alle mensen.
Het consortium zal nauw samenwerken met het regionale Gezondheidsbureau van het district Kulon Progo, het ministerie van Gezondheid en het Indonesische Centrum voor Gezondheidsfinancieringsbeleid en Ziektekostenverzekeringsmanagement KP-MAK van de universiteit van Yogjakarta Gadjah Mada.

Op basis van het onderzoek ontwikkelt het consortium een plan dat vervolgens zal worden gebruikt bij een concreet proefproject in hetzelfde gebied. Het verbeteren van de eerstelijnsgezondheidszorg is een doorslaggevende factor als het gaat om universele toegang tot gezondheidszorg. Als het project slaagt, kan de gebruikte strategie worden toegepast op andere districten en regio's in Indonesië.

Millenniumdoelstellingen
Het proefproject zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan het bereiken van een aantal Millenniumdoelstellingen zoals het bestrijden van HIV/AIDS, malaria en andere voorkombare ziekten (millenniumdoel 6), het terugdringen van het sterftecijfer van kinderen onder de vijf jaar (millenniumdoel 4), het terugdringen van de moedersterfte, het verkleinen van de kloof tussen de stad en het platteland op het gebied van geschoolde bevallingszorg, betere toegang tot zwangerschapszorg en het terugdringen van het aantal tienerzwangerschappen (millenniumdoelen 3 en 5).

Wet op de Universele Gezondheidszorg
In 2013 heeft de Indonesische overheid de universele toegang tot gezondheidszorg bij wet vastgelegd. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat alle Indonesiërs toegang krijgen tot gezondheidszorg. Het Indonesische zorgsysteem dient daarvoor aanzienlijk te worden versterkt. Dit houdt onder meer in: rechtvaardige, passende financierings- en betalingsmechanismen, goed geschoold personeel en solide beleids- en besluitvormingsprocessen, op alle niveaus.

Dutch Taskforce Health Care
De Nederlandse consortiumleden maken deel uit van de Werkgroep Indonesië, één van de werkgroepen van de Dutch Task Force Health Care. De werkgroep Indonesië bestaat uit 14 bedrijven en universiteiten die allemaal uitgebreide ervaring hebben met de ontwikkeling van gezondheidszorg, kennisoverdracht, medische systemen, ontwerp en masterplanning. De leden in kwestie zijn het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Simed International, Royal HaskoningDHV, Berenschot International, Universiteit Maastricht, Philips HealthCare, Deerns Nederland, Results in Health, BMA, Delft Imaging Systems, Erasmus MC, OC Asia Consulting, SurgiCube International en Hospitainer.

Royal Haskoning DHV
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud





Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: Re: Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië   Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Nederlands onderzoek naar zorg Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Onderzoek naar Nederlands geweld in Indië
» Onderzoek naar behandeling Nederlands Indiërs
» Onderzoek naar watermanagement door studenten B&O in Lombok, Indonesië
» Ad van Liempt: onderzoek naar verantwoordelijken Indonesië-misdaden
» Onderzoek in Indonesië naar claims executies

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: