Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Universiteit Ambon blij met gift inwoners Breukelen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Universiteit Ambon blij met gift inwoners Breukelen Empty
BerichtOnderwerp: Universiteit Ambon blij met gift inwoners Breukelen   Universiteit Ambon blij met gift inwoners Breukelen Icon_minitimeza 28 nov 2015 - 10:45Universiteit Ambon blij met gift inwoners Breukelen
dinsdag 24 nov. 2015 21.33 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 24 nov. 21.42 uur | auteur: Grace Bernardus


Op 26 november 2015 verschijnt het boek ‘Mutiara‘, Molukse parels aan de Vecht’. Meer dan twintig interviews van mensen uit de Molukse gemeenschap uit Breukelen en Maarssen zijn opgenomen in het document. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat Molukse inwoners in de Vechtstreek neerstreken. De grootste groep vestigde zich in Breukelen. Een aantal gezinnen in Maarssen. In 2016 is het vijfenzestig jaar dat de Molukse geschiedenis in Nederland ingaat. Een stukje geschiedenis die de makers inspireerde om verhalen te verzamelen van mensen, zodat de groep een gezicht krijgt.

Els Kakisina-Manuputty uit Breukelen is een van de geïnterviewden en binnen de Molukse en lokale gemeenschap een bekende. Ze vertelt over de opdracht die zij van de voormalige gemeente Breukelen kreeg: ‘Toen de gemeente Breukelen in 2011 opging in de nieuwe Gemeente Stichtse Vecht, ontving de Molukse gemeenschap een afscheidscadeau. Vanwege de gedeelde historie, het besef dat we al jaren met elkaar verbonden zijn. € 15.000,00 werd overgemaakt naar het rekeningnummer van SISAB, totdat we een project vonden.

Mij was door de toenmalige afdeling samenleving gevraagd om een geschikt educatief project op de Molukken te vinden. Het voelde als een grote verantwoordelijkheid. Het duurde bijna vier jaar, voordat we besloten om de Christelijke universiteit UKIM op Ambon te steunen. Een eerder project hadden we na lang overweging afgeblazen. We hadden met de universiteit contact gelegd en gevraagd waar zij behoefte aan hebben. Ze wilden graag informatie-technische faciliteiten ter ondersteuning van de colleges. We hebben dertig beamers voor de bestemde lokalen aangeschaft en gordijnen om de lokalen te verduisteren. De universiteit http://ukim.ac.id/ telt vijf faculteiten. Voor de langere termijn werd ook gekozen. Een deel van de bijdrage is geïnvesteerd in aanschaf en onderhoud van routers, kabels et cetera ten behoeve van het internet. De studenten volgen naast hun reguliere colleges, extra Engelse taallessen buiten het collegegeld om hun Engelse taalvaardigheid te vergroten. Er zijn voor de bibliotheek daarom ook 75 Engelse literatuurboeken aangeschaft. Het heeft even geduurd, maar we wilden er zeker van zijn dat de gift de juiste bestemming zou krijgen’.


Vanaf vrijdag 27 november is het boek verkrijgbaar in boekhandel Van Kralingen waar de makers van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn om te signeren. Het boek is in eigen beheer uitgegeven door Grace Bernardus, Sylvia Pessireron, Karin Lopulalan en Bert Brons. Met bijdrage van o.a. het SBB-fonds, gemeente Stichtse Vecht en sponsorgelden van lokale ondernemers.


http://rtvstichtsevecht.nl


==========================

Mutiara, Molukse Parels aan de Vecht
door Pessireron Sylvia, Bernardus Grace
ISBN: 9789082447804
112 pagina's
Geschiedenis algemeen
Uitgavedatum: 26-11-2015
€ ?

Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Universiteit Ambon blij met gift inwoners Breukelen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: