Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië  Empty
BerichtOnderwerp: Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië    Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië  Icon_minitimema 19 sep 2016 - 20:41

Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië

Gepubliceerd: 19 september 2016 20:07
Laatste update: 19 september 2016 21:18

Er komt een einde aan de speciale ontwikkelingsrelatie met Indonesië. Ook Kenia en Ghana verdwijnen van het lijstje van vijftien landen waarop Nederland zijn ontwikkelingshulp concentreert.
Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) maandag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Het is de bedoeling dat de landen in 2020 van de lijst worden geschrapt.

Het kabinet blijft vasthouden aan in totaal vijftien partnerlanden, maar wil zich daarbij gaan richten op de armste landen. Nieuwe landen voor deze lijst worden daarom in eerste instantie gezocht in de Afrikaanse Sahel-regio.

Dat past binnen het buitenlands beleid van het kabinet om zich meer te richten op de landen aan de grenzen van Europa. In Sub-Sahara Afrika en het Midden-Oosten tekent zich een "brede ring van instabiliteit" af, aldus het kabinet.

Samenwerkingsrelatie
Partnerlanden zijn landen waar Nederland al vele jaren een ontwikkelingssamenwerkingsrelatie mee heeft. Het aantal landen op deze lijst is onder het kabinet-Rutte I teruggebracht van 33 naar 15 om de hulp effectiever te maken.

Er zijn twee categorieën partnerlanden. Bij zeven landen gaat het vooral om aanpak van armoede (Afghanistan, Burundi, Jemen, Mali, Palestina, Rwanda en Zuid-Sudan). Bij de overige acht, de 'overgangslanden', richt de hulp zich behalve op armoedebestrijding op onder meer het verbeteren van het ondernemingsklimaat en versterking van de werkgelegenheid (Bangladesh, Benin, Ethiopië, Ghana, Kenia, Indonesië, Mozambique en Uganda).

Rwanda verandert van categorie en wordt een overgangsland, meldde Ploumen verder. In de relatie zal vanaf volgend jaar "een groter accent worden gelegd op handel en investering".

Door: ANP
Nu.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië  Empty
BerichtOnderwerp: Re: Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië    Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië  Icon_minitimezo 25 sep 2016 - 7:29

Einde ontwikkelingsrelatie

Nieuwsbericht | 23 september 2016

In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) maandag laten weten dat er een einde komt aan de speciale ontwikkelingsrelatie met Indonesië.

Lees meer: de brief aan de Tweede Kamer.Ambassade in Jakarta
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Nederland maakt eind aan ontwikkelingsrelatie met Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: