Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Hoe zat het ook alweer?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Hoe zat het ook alweer? Empty
BerichtOnderwerp: Hoe zat het ook alweer?   Hoe zat het ook alweer? Icon_minitimevr 11 nov 2016 - 20:22

Hoe zat het ook alweer? Oral History Theater over dekolonisatie Nederlands-Indië in Dorpshuis Hoogkerk

11 NOVEMBER 2016

In het kader van het 65-jarig verblijf in Nederland en 55-jarig verblijf in Hoogkerk is in samenwerking met de gemeente Groningen, VWH, Stichting Samurau en Dolf Risamena inwoner van de Molukse wijk in Hoogkerk een gedenkgelegenheid georganiseerd in de Vensterschool / het Dorpshuis Hoogkerk aan de Zuiderweg 70 te Groningen.
Op 26 november a.s. om 15.30 uur is de aanvang van de gedenk-gelegenheid met inleiders en om 16.00 uur staat de voorstelling ‘Hoe zat het ook alweer?’ op de planken. Zaal open: 15.00 uur, Entree € 5,-.

Een Oral History Theater over de dekolonisatie van Nederlands-Indië
‘Hoe zat het ook alweer?’ is gemaakt en wordt gespeeld door drie erfgenamen van het voormalig Nederlands-Indië. Hoe ervaren zij hun Indische, Molukse en Papoease geschiedenis, cultuur en identiteit in Nederland?

‘Hoe zat het ook alweer?’ is een voorstelling over historische grenzen, zoals die tussen klassen, rangen en standen in Nederlands-Indië, over verbondenheid en verdeeldheid, over trots en trouw, en over gouden tijden en de zwarte bladzijden van de Nederlandse geschiedenis.

In de voorstelling wordt teruggekeken op de veranderde verhoudingen in de Nederlandse maatschappij; zeventig jaar na het einde van de tweede wereldoorlog en zeventig jaar na de onafhankelijkheid verklaring van Indonesië. Daarnaast ook het 65 jaar verblijf van Molukkers in Nederland. De voorstelling bestaat uit persoonlijke verhalen, zang, muziek en filmfragmenten.
Vertellers zijn Johan Bos, Ron Heyer, Fien Hully, Mietji Hully, Sander Klatt, Aisha Matitaputty, Antis Marijanan, Daan Marijanan.
Otek Lumalessil, Udi Lumalessil, Johnny Pattipeilohy en George Sopacua verzorgen de muziek.‘Hoe zat het ook alweer?’ is een productie van de stichting Samurau uit Assen. Zij heeft als doelstelling de culturele participatie te bevorderen. De organisatie bestaat uit vrijwilligers en creatieven met een Indische, Molukse en Papoease achtergrond.

Vensterschool / het dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70/4 9744 AP te Groningen.
De voorstelling is in het dorpshuis Hoogkerk op 26 november a.s. om 16.00 uur. Kaarten a. € 5, -zijn aan de zaal (vanaf 15.00 uur ) te koop.
Na afloop van de voorstelling wordt een indische maaltijd aangeboden voor € 5,-

Reserveren kan ook: stichtingsamurau@outlook.com

Hoogkerkonline.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Hoe zat het ook alweer?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: