Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 'We nodigen iedereen uit in het Molukse Nunu Mahua'

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

'We nodigen iedereen uit in het Molukse Nunu Mahua' Empty
BerichtOnderwerp: 'We nodigen iedereen uit in het Molukse Nunu Mahua'   'We nodigen iedereen uit in het Molukse Nunu Mahua' Icon_minitimema 30 apr 2018 - 14:33

'We nodigen iedereen uit in het Molukse Nunu Mahua'
ma 30 apr 2018, 12:00


Het ontmoetingscentrum aan de Noorderbreedte naast de Molukse wijk in Capelle is vernieuwd. Het gebouw is nu nog beter te gebruiken voor activiteiten en feesten. Het bestuur stelt Nunu Mahua niet alleen open voor Molukkers, maar voor alle Capelse inwoners uit alle mogelijke culturen.

Door Margriet van Dam

Capelle - "Het symbool van onze stichting is een waringinboom", vertelt voorzitter Frieda Souhuwat. "Deze boom is heel breed, met heel veel takken en blaadjes." "Symbolisch is het een boom waaronder mensen bij elkaar komen en beschut zijn", voegt Janeiro Mainasse, bestuurslid en beheerder, eraan toe.

"Op de Molukken heeft ieder dorp een baileo, een verzamelpunt, en zo zien we dit ook", legt Souhuwat uit. "Een gebouw van samenkomst waar alles aangaande de Molukse gemeenschap plaatsvindt op het gebied van welzijn en op het gebied van bestuurlijke zaken. In oktober 2016 is de renovatie begonnen. Het zou februari 2017 opengaan, maar er waren wat problemen met vergunningen."

"Binnen is de keuken uitgebreid", noemt Mainasse op. "Er is een invalidentoilet bij gekomen, binnen is het lichter gemaakt door lichtere kleuren aan te brengen, de vloer bestond uit tegels en is nu marmoleum geworden en er hangen nieuwe gordijnen. We hebben een meer huiselijk gevoel gecreëerd." "Ook hebben we de geluidsoverlast ingedamd", zegt Souhuwat.

"Er waren klachten van omwonenden. De DCMR heeft een meting gedaan, waaruit bleek dat er geen overlast kon zijn en de autoweg nog beter te horen was. We wachten nog op het rapport, maar toch hebben we zelf bij het topgedeelte speciale geluiddempende platen aangebracht."

Het bestuur wil graag dat het ontmoetingscentrum door mensen buiten de Molukse gemeenschap, meer gebruikt wordt. "Het gebouw is voor alles te gebruiken", vertelt Mainasse. "Voor het samenkomen na begrafenissen, verjaardagen, bruiloften." "We kunnen nu meer bieden met een grotere keuken", vult Souhuwat aan.

"Onze vaste activiteit is de ouderengymnastiek op de woensdagochtend en we willen ook voor de jongeren één keer per week een babbelavond of zo organiseren. Verder denken we aan workshops en voorlichtingsavonden. Wij willen een open gemeenschap zijn."

Wie deze ruimte wil huren voor een feest of vergadering, kan contact opnemen met beheerder Janeiro Mainasse van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 13.30 uur, via 06-25327318 (tel), stichtingnunumahua@gmail.com of 06-13338103 (appen).

IJssel en Lekstreek
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
'We nodigen iedereen uit in het Molukse Nunu Mahua'
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: