Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Genomineerden Partners voor Water Award bekend

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Genomineerden Partners voor Water Award bekend Empty
BerichtOnderwerp: Genomineerden Partners voor Water Award bekend   Genomineerden Partners voor Water Award bekend Icon_minitimeza 20 feb 2010 - 11:50

Bron: Netherlands Water Partnership (NWP)
Datum: 19-02-2010


Genomineerden Partners voor Water Award bekend

bekendmaking op 8 april tijdens evenement Waterproof

Wie voerde het beste, meest effectieve, meest veelbetekenende project uit met steun van het programma Partners voor Water? Dat is de inzet bij de Partners voor Water Award, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. Op 15 februari 2010 koos een vakjury drie genomineerde projecten uit de longlist van zes finalisten. De genomineerde projecten dingen mee naar de Partners voor Water Award. Op 8 april tijdens het Partners voor Water evenement ‘Waterproof’, wordt bekend gemaakt wie de eervolle prijs in de wacht sleept.

De vakjury, onder aanvoering van Suzanne Hulscher, Hoogleraar Waterbeheer aan de Universiteit Twente en met de leden Bert Satijn (Leven met Water), Baud Schoenmaeckers (Change Magazine) en Hans Wouters (Man van de Wit) nomineerde de volgende projecten :

Tot de helft besparen op watergebruik in landbouw
Dacom, The Soil Company en WaterWatch met het project ‘Pilot Project on Farm Irrigation Management Improvement Egypt
Dit project biedt door de slimme combinatie van twee innovatieve technologieën een antwoord biedt op een urgent wereldwijd watervraagstuk: hoe vergroten we landbouwproductie met minder water? De jury was onder de indruk van de manier waarop de consortiumpartners samenwerken, de spin off die is gerealiseerd, waaronder recent een opdracht in Saudie Arabië en de toekomstpotenties van het product.

Ruimte en water project zorgt voor directe spin off
TU Delft, Demis BV, Deltares, DG Water en het Ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu met het project ‘Integrated planning for space and water in Indonesië’
Het consortium heeft zich dermate sterk gepositioneerd dat de aanpak in het project nu opgenomen wordt in de wettelijke voorwaarden voor dit soort projecten in Indonesie. De jury vindt het een mooi voorbeeld van een Nederlands kennis-export product, omdat kennis op het gebied van ruimtelijke inrichting en de effecten daarvan op waterbeheer, op een mooie manier gecombineerd zijn.

Fundamentele aanpak samen met lokale partijen
Grontmij en Deltares met het project 'Rioleringsbeheer Poznan in Polen'
Het project voldoet in hoge mate aan alle criteria van Partners voor Water. Er was sprake van sterke en duurzame krachtenbundeling, een uitstekende positionering van de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van rioleringsbeheer en mede door de bewerkstelligde spin off een significante bijdrage aan het oplossen van de wereldwaterproblematiek, namelijk de niet te onderschatten rioleringsproblematiek in Oost Europa.

Achterban mobiliseren
Voorafgaand aan de jurystemming kon het publiek via de website stemmen op de longlist van zes finalisten. De zes projecten waren op zichzelf al bijzonder, want het programma Partners voor Water steunde in de afgelopen jaren wereldwijd tientallen projecten. Deze zes projecten waren door een ambtelijke commissie geselecteerd als beste daarvan. Bij de publieksstemming bleek dat ‘Re-hydrating the earth by sustainable, small scale sub-surface water retention techniques’ van Royal Haskoning en partners in Vietnam de meeste stemmen kreeg. "Na zorgvuldige overweging, gebaseerd op de criteria van Partners voor Water, kwam de jury tot een - deels - andere top 3 van genomineerden dan de voorkeur van het publiek. Hoewel men het publieksoordeel zeker heeft meegewogen, vond de jury andere projecten duidelijk beter voldoen aan de criteria. Dat gaf uiteindelijk de doorslag. Niettemin valt het te waarderen dat een aantal partijen de eigen achterban goed heeft weten te mobiliseren. Het toont de betrokkenheid van de partijen en hun achterban bij de projecten en de Award."

Als pleister op de wonde zetten we het project in Vietnam de komende weken extra in het zonnetje. De andere twee finalisten die de shortlist uiteindelijk nieet gehaald hebben list waren: "De Perfector-E voor drinkwaterproductie voor kleine woonkernen in Roemenië" (Norit en partners, Roemenië), en " Development pilot polder Semarang and guideline polder development" , Witteveen & Bos & partners, Indonesië.

De complete informatie over alle projecten kunt u nalezen op www.waterproof-evenement.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Genomineerden Partners voor Water Award bekend
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Start van miljardenproject voor bescherming Jakarta tegen water
» Stand van de Sterren gaat voor European Film Award
» Zonnepanelen voor zuiver water
» Aan het werk op de Molukken voor water én warme hap
» Indonesië en China, ‘maritieme partners’

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: