Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Old soldiers never die! Viering 60 jaar vereniging Oud-Indië Militairen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Old soldiers never die! Viering 60 jaar vereniging Oud-Indië Militairen Empty
BerichtOnderwerp: Old soldiers never die! Viering 60 jaar vereniging Oud-Indië Militairen   Old soldiers never die! Viering 60 jaar vereniging Oud-Indië Militairen Icon_minitimedi 1 nov 2011 - 17:56

Old soldiers never die! Viering 60 jaar vereniging Oud-Indië Militairen


Old soldiers never die! Viering 60 jaar vereniging Oud-Indië Militairen Edorisw
Het bestuur van V.I.M. Lichtenvoorde met van links naar rechts H. te Brake, A. Roemaat, L. Tenten en J. Wamelink. Op de foto ontbreekt V. van Harxen.

Lichtenvoorde - In één van de vele gezellig ingerichte zalen van Kamp Holterhoek, gelegen aan de Zwilbroekseweg in Eibergen, heeft vorige week woensdag de Vereniging Oud-Indië Militairen Lichtenvoorde op een sfeervolle wijze haar 60-jarig bestaan gevierd.
In verband met het bereiken van het twaalfde lustrum had het vijfhoofdige bestuur onder aanvoering van voorzitter A. Roemaat een dagprogramma samengesteld voor de leden met hun partners. De opkomst was bijzonder groot. Bijzonder jammer was het dat secretaris V. van Harxen op het laatste moment vanwege ziekte verstek moest laten gaan. Desalniettemin kende het programma mede dankzij de medewerking van ceremoniemeester Tonnie Krabben uit Beltrum een goed verloop.


Staand achter een spreekgestoelte met in zijn rug een doek met daarop de alleszeggende tekst ‘Old soldiers never die!’ was het voorzitter Aloys Roemaat, die tijdens het officiële gedeelte van de dag alle aanwezigen verwelkomde. In zijn welkomstwoord had Roemaat extra ruimte gereserveerd voor oud-marinier Dries Knoppien, jaren achtereen voorzitter van het Nederlandse Veteranenplatform. Volgens de preses van V.I.M. Lichtenvoorde iemand die letterlijk heeft gevochten voor het welzijn van alle veteranen in Nederland.
Cees Aarts, voorzitter van de Federatie van Verenigingen van Indië Militairen, stak zijn respect en waardering voor de Lichtenvoordse vereniging niet onder stoelen of banken.
“U viert vandaag het 60-jarig bestaan. Welke veteranenvereniging in dit land doet u dat na? Het is daarom dat u als vereniging uniek bent en daarom trots mag zijn op uzelf. Waar ik verder veel positieve woorden aan kan wijden, is het gegeven dat u zulke voortreffelijke onderlinge contacten onderhoudt. Voor u allen als veteranen met dezelfde ervaringen en dus met dezelfde herinneringen schijnt vandaag de zon en dat niet vanachter de wolken.”
Aarts maakte daarnaast nog melding van het gegeven dat de landelijke politiek de Verenigingen van Indië Militairen in Nederland goed gezind is.
“De nieuwe veteranenwet verkeert in zeer actuele staat. De geluiden zijn zeer positief, hetgeen betekent dat de wet deze week zo goed als zeker wordt aangenomen.”
Als voormalig voorzitter en Erelid van de Indië Militairen roemde ook Frits Dijkstra de 60-jarige vereniging uit Lichtenvoorde.
“Uw vereniging is de oudste in haar soort. En deze status is onder andere bereikt dankzij voorzitter Aloys Roemaat, al jaren achtereen de grote drijvende kracht achter deze club. Daar mogen wij vandaag bij stil staan, maar natuurlijk ook bij het ontmoetingsaspect, een middel om elkaar weer eens op te beuren en dat zeker op een dag als vandaag.”
Wat zij bij praktisch alle Verenigingen voor Oud-Indië Militairen in den lande doet, deed zij ook vorige week bij de Lichtenvoordse vereniging. Annie Steenstra uit Emmen droeg onder het motto verleden-heden-toekomst een pakkend gedicht voor met de titel ‘Leef-tijd!’
Maar naast officiële plichtplegingen en toespraken aan het begin van de dag, vond er later op de dag een receptie voor genodigden plaats en was er uiteraard ook voldoende tijd en gelegenheid voor een drankje en een lekker hapje eten.


webpaper.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Old soldiers never die! Viering 60 jaar vereniging Oud-Indië Militairen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Vereniging van Indië Militairen Lichtenvoorde 65 jaar
» Viering 30-jarig bestaan van de Indische Genealogische Vereniging
» viering 64 jaar R.I.
» Vereniging Soerobojo bestaat 40 jaar
» 50 jaar Indische Vereniging Curaçao

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: