Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 EFFA zet sport en spel op voor kansarme jeugd

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

EFFA zet sport en spel op voor kansarme jeugd Empty
BerichtOnderwerp: EFFA zet sport en spel op voor kansarme jeugd   EFFA zet sport en spel op voor kansarme jeugd Icon_minitimedi 3 apr 2012 - 21:34

EFFA zet sport en spel op voor kansarme jeugd

REGIO | 03 april 2012 | reageer | Door de dichtbijredactie (Nieuwsblad de Kennemer)EFFA zet sport en spel op voor kansarme jeugd Effazetsportenspelopvoo
Remco Does (links) en Daniël de Leau.


HEEMSKERK - De Sun Sea Bar op het strand bij Wijk aan Zee zorgt voor een benefietfeest, waarvan de opbrengst naar de EFFA foundation gaat. Heemskerker Remco Does en z'n studiegenoot Daniël de Leau bedachten deze organisatie zonder winstoogmerk. Hun doel is op Bali projecten op te zetten voor kansarme kinderen.


"Het is ons te doen om met een persoonlijke aanpak lokaal voor educatie en sport- en spelactiviteiten zorg te dragen. Zonder winstoogmerk en dat kan want zelf hebben we dat ook gedaan", vertelt de 23-jarige Remco Does, die als backpacker (reiziger met een rugzak) delen van Azië bezocht.

Met De Leau vertelt hij zelf op Bali Engelse les te hebben gegeven. Maar ook het rugbyspel aan kinderen te hebben geleerd. Beiden merkten het resultaat. Met een studie economie en bedrijfskunde op zak menen de mannen voldoende bagage te hebben om in eerste instantie op Bali als entrepreneurs aan de slag te kunnen gaan. Hun doel is andere backpackers ertoe te bewegen les te geven aan kansarme kinderen.

"Op die manier willen we een steentje bijdragen aan de toekomst van de kansarme kinderen in Azië", aldus De Leau, die duidelijk maakt dat Does de strateeg van de organisatie is en hij de economische kant ervan in kaart brengt. Als bedrijfsnaam bedachten ze de naam EFFA, dat staat voor Entrepreneurs For the Future off Asia.

"Alles gebeurt op vrijwillige basis, waarmee we dus al het opgehaalde geld voor honderd procent in projecten kunnen steken om een betere toekomst te creëren voor de jeugd in Azië", leggen beiden uit. Zonder geld kan de organisatie niet en dus wordt er in Nederland steun gezocht. Met het verzamelde geld willen ze alle benodigdheden aanschaffen die ze nodig zullen hebben bij hun hulp voor de kinderen in Azië.

"Het gaat ons om lesmateriaal en materiaal voor buitenschoolse activiteiten en andere middelen. Er zijn verschillende manieren om een steentje bij te dragen. Zijn er donaties dan zorgen wij ervoor dat die naar de plaats gaan waar ze het hardst nodig zijn. Ons eerste doel is gericht op het weeshuis Seeds of Hope Children's Home op Bali."

Wie mee wil werken en in staat is om een eigen project op te zetten en uit te voeren, die kan contact zoeken met Remco Does (0630 004984) of stuur een e-mail naar info@effafoundation.com

De beide entrepreneurs digitaal volgen kan ook op Facebook en Twitter, tevens de manier waarop donateurs op de hoogte gehouden worden. Wat nu volgt is het benefietfeest bij beachclub SunSeaBar zaterdag 7 april. Een deel van de opbrengst gaar naar EFFA. Het strandfeest begint om 21 uur en krijgt een EFFA-tint. Dj's en andere vrijwilligers hebben hun steun al toegezegd. Zo staat er zaterdag een EFFA-fotohoek, waarop kandidaten samen met vrienden in een Aziatische kledingdracht hilarische foto's kunnen laten schieten.

Dichtbij.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
EFFA zet sport en spel op voor kansarme jeugd
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: