Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Empty
BerichtOnderwerp: Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering   Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Icon_minitimema 24 maa 2014 - 13:49

Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering

Nieuwsbericht | 23-03-2014


Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ontving vandaag, en marge van de Nucleair Security Summit, de Indonesische vicepresident Boediono bij de Maeslantkering in Hoek van Holland. Beide landen willen intensiever samenwerken in watermanagement.

Samenwerking

Na een historisch overzicht van de Nederlandse strijd tegen het water en een lezing van lector Watermanagement Piet Dircke over de uitdagingen in Indonesië, bezochten de bewindslieden de kering en de controlekamer. Minister Schultz: “Deze stormvloedkering is niet alleen één van de meest innovatieve ter wereld. Met de voltooiing ervan waren de Deltawerken klaar. Het is daarmee een symbool van onze eeuwenlange strijd tegen het water. Een strijd die nooit eindigt. Indonesie levert hetzelfde gevecht. Het is de perfecte plek om nieuwe mogelijkheden voor samenwerking te bespreken.”

Bedrijvenmissie

Minister Schultz reist van 31 maart tot en met 4 april met een bedrijvenmissie naar Indonesie. Het land heeft grote waterproblemen. Niet alleen zijn er zorgen over voldoende schoon drinkwater, aan de noordkust daalt de bodem zo´n 15 centimeter per jaar. Een enorme inspanning is nodig om de bevolking van Jakarta tegen overstromingen te beschermen. Nederland en Nederlandse bedrijven helpen daar graag bij. “Water biedt nieuwe kansen voor de versterking van de vriendschap tussen onze landen”, aldus Schultz.

Rijksoverheid
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering   Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Icon_minitimedi 25 maa 2014 - 13:37


Indonesische vicepresident bezoekt Leidse universiteit

Leiden - maandag 24 maart 2014, 16:45
Ivo van Spronsen


Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering 03_boe10Vicepresident Boediono (Foto: Sikarin Thanachaiary).

De Indonesische vicepresident Boediono bezoekt a.s. woensdag de Leidse hortus, de Universiteitsbibliotheek en het Academiegebouw waar hij een lezing zal houden over de democratisering van Indonesië. De lezing die wordt ondermeer bijgewoond door studenten. Ook onthult de vicepresident een beeld van de eerste Indonesische (toen nog uit Nederlands-Indië) promovendus aan de Leidse Universiteit: Hoesein Djajadiningrat (1886-1960)

De Leidse Universiteit heeft historische banden met Indonesië. De lange samenwerking met de hortus in Bogor (Buitenzorg) komt o.a. tot uitdrukking in een gezamenlijke viering van hun jubileum in 2015 (425 jaar Leiden) en 2017 (200 jaar Bogor). Ook heeft de Leidse Universiteitsbibliotheek 's werelds grootste Indonesië-collectie.

Het bezoek vormt de kroon op de hechtere samenwerking tussen de Leidse Universiteit en de universiteiten van Jakarta en Yogyakarta.

sleutelstad.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering   Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Icon_minitimedo 27 maa 2014 - 21:23

Minister Schultz leidt watermissie naar Indonesië

Nieuwsbericht | 27-03-2014


Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu leidt van 30 maart tot en met 4 april een bedrijvenmissie naar Indonesië. De delegatie bezoekt Jakarta en Surabaya. Het bezoek is een vervolg op de missie naar Jakarta onder leiding van premier Rutte in november 2013 en heeft tot doel de bestaande samenwerking tussen beide landen op het gebied van watermanagement en havenontwikkeling te intensiveren.

Masterplan

Naast talrijke bilaterale gesprekken vindt in Jakarta de presentatie plaats van het Nederlands-Indonesische Masterplan National Capital Integrated Coastal Development (NCICD). Het Masterplan moet Jakarta beschermen tegen het water en integrale kustontwikkeling mogelijk maken. Ook brengt de delegatie een bezoek aan de kwetsbare kustbescherming van Jakarta, de haven van Surabaya en het Indonesische KNMI: het nationaal meteorologisch instituut BMKG. 17 Nederlandse bedrijven en organisaties uit de water- en havensector* reizen met de minister mee. Zij hopen verder bij te dragen aan de nieuwe waterbouw- en havenprojecten in Indonesië.

Uitdagingen

Economisch laat Indonesië al jaren een sterke en stabiele groei zien. De waterproblemen zijn echter talrijk. Toenemende verstedelijking leidt tot grote druk op de drinkwatervoorziening. Hevige regenval in combinatie met jarenlang achterstallig onderhoud van waterkeringen vergroot de kans op overstromingen. Daarnaast daalt de bodem van Jakarta’s noordkust door grondwateronttrekkingen zo’n 15 centimeter per jaar en ligt een steeds groter deel van de stad onder de zeespiegel. Schultz: “Een enorme inspanning is nodig om de bevolking van Jakarta tegen overstromingen te beschermen. Nederland en Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen helpen daar graag bij. Water biedt nieuwe kansen voor de versterking van de banden tussen onze landen.”

*Arcadis, BAM, Boskalis, Deltares, gemeente Rotterdam, Grontmij, IHC Merwede, KNMI, Kuiper Compagnons, Netherlands Water Partnership, Havenbedrijf Rotterdam, Royal Haskoning DHV, Simavi, STC Group, Strukton, Van Oord, Witteveen en Bos.

Rijksovereid
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering   Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Icon_minitimeza 29 maa 2014 - 11:26


Door Anika van de Wijngaard 26 maart 2014 21:26 , Laatste update : 26 maart 2014 21:26


Boediono krijgt Leidse universitaire erepenning

LEIDEN - Eerder deze week was Boediono aanwezig tijdens de nucleaire top. Zijn bezoek aan Leiden stond in het teken van de academische samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de universiteiten van Jakarta en Yogyakarta. De Universiteit Leiden wil de komende jaren de band met Indonesië versterken en nieuwe mogelijkheden voor academische samenwerking verkennen. Boediono bezocht voorafgaand aan de lezing de Universiteitsbibliotheek en de Hortus Botanicus. Na afloop onthulde hij een beeld van de eerste Indonesiër die in 1913 in Leiden promoveerde.

De penning die de Indonesische vicepresident in ontvangst mocht nemen, wordt sinds 1990 uitgereikt aan personen die nationaal of internationaal significante, politieke of sociale verdiensten op hun naam schreven. Vorig jaar ontving VN-Secretaris-Generaal Ban Ki Moon de penning.

In zijn lezing, voorafgaand aan de uitreiking van de penning, zei Boediono dat de economische ontwikkeling samenhangt met het democratiseringsproces in Indonesië. De democratisering van Indonesië, na de val van het autoritaire regime van Soeharto in 1998, wordt vaak gezien als een zeer succesvol proces. Daarnaast maakt de Indonesische economie vandaag de dag een enorme groei door: het is de grootste economie van Zuidoost-Azië.

Corruptie

Ondanks het snelle groeitempo van de economie, leven veel Indonesiërs nog steeds onder de armoedegrens. Daarnaast wordt de democratie in het land geplaagd door grootschalige corruptie op lokaal en nationaal niveau. "Ongeacht de indrukwekkende vooruitgang en successen, moet men toegeven dat de Indonesische democratie nog een lange weg te gaan heeft voordat deze duurzaam is," aldus Boediono. Duurzame economische en politieke verandering rust volgens hem op ontwikkeling op drie gebieden: infrastructuur, menselijk kapitaal en instituties.

Na de afloop van de lezing mochten studenten vragen stellen. Op 9 april vinden in Indonesië de presidentsverkiezingen plaats en met oog daarop werd ook een vraag gesteld over het ’terugverdienen’ van de uitgaven voor de verkiezingscampagnes. "In voorgaande jaren werd veel geld uitgegeven aan de campagnes, die staatshoofden later op corrupte wijze terugverdienden", stelde de studente.

Boediono wees er in zijn antwoord op dat Indonesië nog steeds in het democratiseringsproces zit. Maar hij verwacht wel dat het komende verkiezingsjaar verandering te zien zal zijn ten opzichte van eerdere jaren.

leidschdagblad.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
Gesponsorde inhoud
Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Empty
BerichtOnderwerp: Re: Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering   Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: