Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Door Bali Geboeid - Hans Smulders en Auke Nawijn

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu

Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Door Bali Geboeid - Hans Smulders en Auke Nawijn Empty
BerichtOnderwerp: Door Bali Geboeid - Hans Smulders en Auke Nawijn   Door Bali Geboeid - Hans Smulders en Auke Nawijn Icon_minitimedo 12 jun 2014 - 16:27Nieuw fotoboek van oud-Astenaar Hans Smulders
dinsdag 10 juni 2014 17.49 uur | laatst gewijzigd: woensdag 11 jun. 10.29 uur | auteur: Harrie van Horik

Toen oud-Astenaar Hans Smulders moest stoppen als burgemeester van de voormalige gemeente Meijel, ging hij op zoek naar een manier om, zoals hij het zelf zei, ‘het gapende gat’ te vullen.

Zijn passie voor de Peel gecombineerd met zijn sluimerende hobby natuurfotografie resulteerden in een ambitieus project: een fotoboek over De Groote Peel. Een verhalend fotoboek dat in oktober 2011 door hemzelf werd uitgegeven.

Het succes en de belangstelling voor dat boek was de aanleiding om samen met zijn vriend Auke Nawijn in 2011 aan een tweede fotoboek te beginnen. Door het overlijden van Auke en de benoeming van Hans als waarnemend burgemeester van de gemeente Leudal werd het project met een jaar uitgesteld.

Hans, Auke en hun partners Danielle en Monique bezochten jarenlang het eiland Bali in Indonesië. Daar in de Desa Seraya Barat ontstond een hechte band met de lokale bevolking en groeide de betrokkenheid met een project om kinderen meer kans op scholing te bieden. Hans en Auke, allebei amateurfotograaf, kregen de gelegenheid om veel van het dagelijks leven en de typische Balinese gebruiken digitaal vast te leggen. Fotomateriaal dat nu door Hans, Danielle en Monique in een full colour boek met 160 pagina’s is gebundeld. De opbrengsten van dit boek gaan via de stichting Seraya-Barat naar scholingsprojecten op Bali.

'Het boek ‘Door Bali Geboeid’ geeft een goed gedocumenteerd beeld van het leven van gewone Balinezen zonder te vervallen in toeristische en romantische oppervlakkigheid. We leren blijmoedige mensen kennen wier leven gemarkeerd wordt door telkens terugkerende rituelen en zien kinderen opgroeien voor wie onderwijs de weg wijst naar een betere toekomst.”, aldus prof. dr. Henk Schulte Nordholt, hoofd afdeling onderzoek Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde in Leiden.

Zondagmiddag 29 juni, tijdens ‘ECI goes Indisch’, zal Hans Smulders een toelichting geven op dit prachtige verzamelboek.

Voor het hele ‘ECI goes Indisch’ programma kunt u terecht op www.ECIcultuurfabriek.nl

SIRIS****************

Het bestuur van de stichting Seraya-Barat heeft besloten dat voor een donatie van minimaal €30 aan onze stichting een exemplaar van het boek 'DOOR BALI GEBOEID' aan u, als donateur, beschikbaar gesteld wordt. Als wij het boek moeten versturen gebruiken we daar een speciale verpakking voor die beschadiging moet voorkomen.

Wij verzoeken u daarom uw bijdrage van minimaal €30 (plus €8,50 verzendkosten) voor ons project over te maken op de bankrekening van de stichting Seraya-Barat NL33RABO0113379463 onder vermelding van donatie ‚Boek voor schoolboeken’ en graag uw naam, email-adres en het adres waar het boek afgeleverd moet worden, vermelden.

Natuurlijk stelt de stichting Seraya-Barat het op prijs dat u ons project ook onder de aandacht brengt van uw vrienden en kennissen. Wellicht is het goed te weten dat er een bijlage met de Engelstalige vertaling van de Nederlandse teksten uit het boek beschikbaar is. U moet daar wel per mail een verzoek toe doen.

Vragen, opmerkingen? Stuur een mail naar seraya@kpnmail.nl of maak gebruik van 'contact'.

http://www.inspiredbybali.com/#!het-boek
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Door Bali Geboeid - Hans Smulders en Auke Nawijn
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Boekbesprekingen-
Ga naar: