Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Nieuwe school Bali in gebruik

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl


Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Nieuwe school Bali in gebruik Empty
BerichtOnderwerp: Nieuwe school Bali in gebruik   Nieuwe school Bali in gebruik Icon_minitimema 23 jun 2014 - 14:31

Nieuwe school Bali in gebruik
REGIO  |   23 juni 2014     Door de dichtbijredactie (CTR|Hollands Kroon)

Nieuwe school Bali in gebruik Hx14b8
Zij kunnen naar school, dankzij Stichting Indonesië 2007.

WIERINGERWAARD - Misschien weet u het nog: eind vorig jaar was Trudy van der Maden uit Wieringerwaard namens Stichting Indonesië 2007 in Bali om een en ander te regelen en voor te bereiden voor de bouw van een nieuwe school. Zij meldt nu dat de school inmiddels in gebruik is. Hoewel hij nog niet helemaal klaar is, kan er toch al les worden gegeven.

"De school heeft twee lokalen en we hopen in de toekomst uit te kunnen breiden met een apart computerlokaal, waar dan meerdere computers geplaatst kunnen worden," vertelt Trudy. "Ook hebben we plannen om een winkeltje te maken. Hier zullen onder andere fruit, groenten, snoep en eten verkocht gaan worden. De opbrengst vloeit in de kas van de school. De bouw van de nieuwe school is mede mogelijk gemaakt door veel sponsors en zeker ook door onze stenenactie. Wij willen dan ook alle sponsors bedanken voor hun bijdrage."

Ceremonie

Voor de school in gebruik genomen werd, moest er eerst een ceremonie plaatsvinden, zoals gebruikelijk in Bali. Trudy: "De dag wordt bepaald door een priester. De ouders, kinderen en het team hebben alle voorbereidingen gedaan, inclusief het maken van de versieringen, offers en alles wat erbij hoort. Ik was hierbij aanwezig. U kunt foto's van de ceremonie bekijken op www.indonesie2007.nl. Op dit moment komen er 75 kinderen naar de school en helaas hebben we nu een stop voor nieuwe kinderen. Het team heeft een wachtlijst aangelegd."

Kindje sponsoren

Wie een handje wil helpen, kan een kindje sponsoren. Trudy: "Afhankelijk van de leeftijd van het kind betaalt u elke maand een bepaald bedrag. Het geld van de sponsors voor het sponsorkind wordt rechtstreeks op het bankboekje van het kind gestort. Er is geen mogelijkheid voor het kind om zelf iets te doen met het geld. Alles gaat onder begeleiding van het team." Op dit moment werken vrijwilligers in Samsaman. Trudy: "We hebben tot en met oktober vrijwilligers. Dat is fantastisch voor de kinderen! De vrijwilligers komen overal vandaan, Nederland, Frankrijk, Australië, België?"

Er is keihard gewerkt in Samsaman, door Trudy, ouders, kinderen en het team. Maar het is nog niet klaar. Trudy: "U zult begrijpen dat er nog veel werk is te verrichten, zoals een verhard schoolplein aanleggen, het bouwen van een winkeltje, een huis voor vrijwilligers, een computerlokaal en een opbergplaats voor onze spullen."

Sponsorloop

Om geld op te halen, staat de stichting op diverse markten en benadert mensen en bedrijven. In juli loopt een goede vriendin van Trudy, Netty de Bruijne, de Nijmeegse vierdaagse voor de stichting. U kunt haar sponsoren: ga naar www.devierdaagsesponsorloop.nl, klik op 'sponsor een loper' en vul de achternaam Bruijne in. Eind augustus vertrekt Trudy weer naar Samsaman en hoopt dan genoeg geld te hebben om de school af te bouwen.

Voor meer info en doneren: www.indonesie2007.nl

Dichtbij.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Nieuwe school Bali in gebruik
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Nederlandse kinderen op Bali leren op school leven met de natuur
» Rotterdammers verkopen unieke kledingHippe T-shirts voor een nieuwe school
» Benefietconcert voor bouw van school op Bali
» Unieke school op Bali voor kinderen met down
» De Triangel haalt geld op voor school in Bali

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: