Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen Empty
BerichtOnderwerp: Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen   Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen Icon_minitimevr 22 jul 2016 - 7:50

Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen

Geplaatst op 21 juli 2016

REAGEER

Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen 2s0o8kj

Vader Hans en zijn dochter Cynthia. Marc Bolsius


DEN BOSCH - De 17-jarige Cynthia uit Indonesië wil niets liever dan bij haar vader in Den Bosch gaan wonen. Maar juist nu het moment daar is, dient zich een bizar probleem aan: omdat de benodigde papieren een dag te laat bij de gemeente binnen komen, dreigt het feest niet door te gaan.
De gemeente wil de originele papieren kunnen controleren
Vader Hans ten Have en zijn dochter hebben er slapeloze nachten van. ,,Cynthia is stil en heeft buikpijn", zegt hij. Cynthia is nu, als een soort vakantie, bij haar vader maar woonde al haar hele leven in Indonesië, bij haar moeder. Hans houdt vanuit Den Bosch al 17 jaar lang zo goed mogelijk contact. Nu Cynthia haar middelbare school heeft afgerond wil ze echter naar Nederland komen.

Dochter erkennen
Ze droomt van een toekomst als verpleegster, te midden van haar lieve familie hier. Om haar een Nederlands paspoort te geven moet Cynthia echter nog voor haar 18de verjaardag door haar biologische vader Hans erkend worden. Die procedure kostte onverwacht veel tijd en duurt al maanden. De benodigde stukken zijn nu eindelijk van Indonesië onderweg naar de gemeente Den Bosch, die voor de afronding moet zorgen. De stukken worden daar maandag verwacht. ​Dat is bizar genoeg precies de dag dat Cynthia 18 wordt - en dus te laat.

Een dag te laat
De tante van Cynthia, Karin ten Have, belde zich suf met de gemeente. Kunnen de papieren wellicht al gefaxt of gemaild worden? ,,Dat blijkt niet het geval. De gemeente wil de originele papieren kunnen controleren." Zij toont begrip voor het feit dat er regels zijn, maar hoopt dat de ambtenaren hier rek in kunnen vinden zodat alles formeel - maar alsnog op tijd - in orde komt.

De gemeente heeft tot nu toe niet geantwoord op het verzoek van het Brabants Dagblad om te reageren.

Lees meer over de situatie van Cynthia en haar vader in het Brabants Dagblad van vrijdag 22 juli.

Brabants Dagblad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen   Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen Icon_minitimevr 22 jul 2016 - 15:53

Gemeente kan niet helpen: Bossche vader en dochter blijven gescheiden

Geplaatst op 22 juli 2016


DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch kan niet zorgen dat de hartenwens van de 17-jarige Cynthia uitkomt: bij haar vader wonen. De vereiste papieren komen precies een dag te laat binnen. De gemeente laat weten: ,,Helaas is het voor ons niet mogelijk om van de regels af te wijken."
De wet schrijft voor dat de originele en gelegaliseerde (bron)documenten beschikbaar moeten zijn

Cynthia uit Indonesië vertelde in deze krant dat zij graag bij haar vader in Nederland wil gaan wonen. Nu woont ze nog bij haar moeder in Indonesië, maar met haar vader in Den Bosch hield ze altijd contact. Om een Nederlands paspoort te krijgen moet Cynthia voor haar 18de verjaardag door haar vader nog officieel erkend worden. Dat traject werd maanden geleden reeds ingezet, maar liep al in Indonesië veel vertraging op.

Wet
De gemeente Den Bosch, die het traject moet afronden, krijgt naar verwachting maandag eindelijk de vereiste stukken binnen uit Indonesië. Dat is precies de dag dat Cynthia achttien wordt. Volgens de gemeente kunnen de stukken niet alvast gefaxt of gemaild worden. ,,De wet schrijft voor dat de originele en gelegaliseerde (bron)documenten beschikbaar moeten zijn. De gemeenteambtenaar moet daar de beschikking over kunnen hebben.", aldus een woordvoerster. ,,Die wet is met reden. En geldt voor iedereen die het Nederlanderschap wil krijgen. Want andere soorten documenten, zoals een mail of fax, blijken goed gemanipuleerd te kunnen worden."

Verslagen
Cynthia en haar vader Hans ten Have zijn 'verslagen' door het nieuws. Net als de complete familie in Indonesië én Nederland die Cynthia zo liefdevol omarmde. Volgens de tante van Cynthia, Karin ten Have, is nog aangeboden om wel de vertaalde stukken alvast tijdig aan te leveren. Alle stukken uit Indonesië moeten immers vertaald worden door een in Nederland beëdigd vertaler. Ook daar nam de gemeente volgens haar geen genoegen mee. ,,Nu is het hopen dat de stukken door een wonder toch morgen al bij de gemeente arriveren."

Brabants Dagblad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen   Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen Icon_minitimewo 27 jul 2016 - 18:43

Cynthia (17) ondanks bivakkeren bij postbedrijf te laat voor paspoort

Geplaatst op 27 juli 2016

REAGEER (9)

DEN BOSCH - De 17-jarige Cynthia uit Indonesië kan vooralsnog niet bij haar vader in Den Bosch gaan wonen. In een poging de vereiste papieren op tijd bij de gemeente te krijgen, heeft een oom van Cynthia nog bij het distributiecentrum van postbedrijf DHL gebivakkeerd. Hij bracht de documenten vervolgens snel naar de gemeente Den Bosch, maar kwam enkele uren te laat aan. Een rechtszaak is nu de laatste strohalm.

Cynthia woonde haar hele leven in Indonesië bij haar moeder. Ze droomde er als kind al van om na haar middelbare school bij vader in Den Bosch te gaan wonen. „Ik wil verpleegster worden.” Vorige week deden vader en dochter in deze krant uit de doeken dat Cynthia officieel nog erkend moet worden door haar vader Hans ten Have. Als dat zou gebeuren voor haar 18de verjaardag, krijgt Cynthia een Nederlands paspoort en kan zij hier blijven. Maandag werd Cynthia echter 18.

Bivakkeren
De erkenningsprocedure werd maanden geleden al in gang gezet, maar liep veel vertraging op. Uiteindelijk gingen de stukken die de gemeente Den Bosch nodig heeft, vorige week in Indonesië op de post. „We hebben de hele tijd via track and trace bijgehouden waar het pakketje was,” aldus Karin ten Have, tante van Cynthia. In een ultieme poging toch nog op tijd te zijn, bivakkeerde de oom van Cynthia bij het distributiecentrum in Eindhoven. Daar arriveerde het pakketje uiteindelijk op maandagochtend.

Te laat

„Om 09.00 uur zaten we met zijn allen op het stadskantoor in Den Bosch, met alle documenten. We werden welkom geheten, Cynthia werd gefeliciteerd met haar verjaardag en wij ook”, aldus tante Karin. Na uren wachten kreeg het meisje het ergste ‘cadeau’ denkbaar. „De documenten waren allemaal goedgekeurd. De erkenning kon doorgaan, maar het was te laat voor een paspoort.”

Al eerder liet de gemeente in een reactie aan deze krant weten dat van de regels niet kan worden afgeweken. De enige mogelijkheid die nu nog resteert, is een rechtszaak waarin het besluit van de gemeente wordt aangevochten. De vader van Cynthia is al bij het Juridisch Loket geweest.

Brabants Dagblad

Zou de journalist familie zijn van de 'vader'? Derde verhaal al. En geen één keer de vraag gesteld waarom hij zo lang gewacht heeft om haar te erkennen. Of gewoon ketimuntijd?
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
Gesponsorde inhoud
Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen Empty
BerichtOnderwerp: Re: Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen   Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Papieren één dag te laat: dochter kan niet bij vader in Den Bosch wonen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: