Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 SOS Kinderdorpen organiseert uitdagende challenge in de jungle van Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

SOS Kinderdorpen organiseert uitdagende challenge in de jungle van Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: SOS Kinderdorpen organiseert uitdagende challenge in de jungle van Indonesië   SOS Kinderdorpen organiseert uitdagende challenge in de jungle van Indonesië Icon_minitimevr 25 aug 2017 - 17:33

SOS Kinderdorpen organiseert uitdagende challenge in de jungle van Indonesië

augustus 25, 2017 Emma van der Vorm

SOS Kinderdorpen is op zoek naar mensen die samen met iemand die ze liefhebben letterlijk in beweging willen komen voor de organisatie. Halverwege 2018 vindt de SOS Family Challenge – Jungle Expeditie Indonesië plaats en zullen maximaal 30 deelnemers zes dagen door de dichtbegroeide jungle in Noord-Sumatra trekken.


Om aan de SOS Family Challenge deel te nemen moet elke deelnemer minimaal €3000,- aan sponsorgeld werven. Daarom worden de teams nu al gemobiliseerd. Met de opbrengst van deze Challenge zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat kinderen in Indonesië in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Tijdens de tiendaagse reis wordt ook een kinderdorp bezocht.

Slechte omstandigheden
Ondanks dat Indonesië de afgelopen decennia economische groei doormaakt, leeft 10,9% van de bevolking nog altijd onder de armoedegrens. De slechte leefomstandigheden van arme en kwetsbare families treft met name kinderen. In de dagelijkse praktijk zien SOS-medewerkers dat families uit pure wanhoop hun eigen kinderen in de steek laten. SOS Kinderdorpen gelooft dat kinderen het beste kunnen opgroeien bij hun biologische familie. De organisatie heeft om deze reden familieversterkende programma’s opgezet om te zorgen dat een kind bij zijn eigen familie kan blijven. Alleen als dat niet lukt dan krijgen kinderen een nieuw thuis in een SOS familie in een van de kinderdorpen. SOS Kinderdorpen is sinds 1970 actief in Indonesië. De kinderontwikkelingsorganisatie heeft er acht kinderdorpen.

Deelnemers zijn ambassadeurs voor het leven
De SOS Family Challenge – Jungle Expeditie is de tweede Challenge die SOS Kinderdorpen organiseert. Begin 2018 staat de SOS Family Challenge – Brothers & Sisters Edition naar Oeganda gepland. Deze Challenge is inmiddels volgeboekt. Met deze uitdagende reizen voegt SOS Kinderdorpen zich bij een rijtje van andere goede doelen die al langer life changing experiences aanbieden.

“De eerste SOS Family Challenge was snel volgeboekt. Een club van 15 enthousiastelingen komt voor ons in actie en gaat een pittige uitdaging aan. We verwachten dat de SOS Family Challenge Jungle Expeditie ook snel zal gaan qua boekingen”, aldus Margot Ende, directeur van SOS Kinderdorpen. Ende voegt toe: “Op de informatieavonden horen we dat het doel van ons werk ook echt een motivatie is, dus dat de mensen echte ambassadeurs van ons werk kunnen worden om nog meer kinderen te kunnen helpen. De deelnemers zullen voor hun deelname allemaal hun eigen netwerk benaderen om fondsen te werven. Op die manier maken, via deze avonturiers, veel mensen kennis met ons werk”. Voor de organisatie van de SOS Family Challenge werkt SOS Kinderdorpen samen met For All Reasons. Dit is een organisatie die gespecialiseerd is in het organiseren van fondsenwervende reizen voor goede doelen.


Informatieavonden
Voor geïnteresseerden die overwegen om aan de Challenge deel, te nemen organiseert SOS Kinderdorpen informatieavonden door het hele land. Tijdens deze events wordt de Challenge goed doorgesproken. Deelnemers dienen fit en gezond te zijn om dit avontuur aan te gaan. Ook komen aan bod: vaccinaties, trainingsschema ter voorbereidingen en kledingadvies. Voor de SOS Family Challenge – Jungle Expeditie staan de volgende infoavonden gepland:

Amsterdam maandag 4 september 2017
Rotterdam woensdag 13 september 2017
Webinar dinsdag 26 september 2017
Den Haag maandag 4 oktober 2017
Utrecht woensdag 18 oktober 2017
Eindhoven maandag 23 oktober 2017
Amsterdam maandag 30 oktober 2017

Verkeersbureaus.info
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
SOS Kinderdorpen organiseert uitdagende challenge in de jungle van Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: