Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 CAO in Indonesië

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

CAO in Indonesië Empty
BerichtOnderwerp: CAO in Indonesië   CAO in Indonesië Icon_minitimedi 11 jan 2011 - 9:22

10.01.2011
IC CAO in Indonesië

IC CAO, dat is het reserveren van een bedrag voor internationale collegialiteit bij cao-afspraken. Dat gebeurt bij cao’s die CNV-bonden afsluiten. En dat gebeurt jaarlijks ook bij de cao van de CNV-vakcentrale zelf.

In de cao van 2010 steunt de CNV vakcentrale vakbondswerk in de tabaksindustrie in Indonesië. Want niet alleen het nuttigen van de eindprodukten van de tabaksindustrie is schadelijk voor de gezondheid … Ook in de tabaksfabrieken is het werk ongezond en bovendien. Daarnaast mankeert er wel een en ander op het terrein van sociale zekerheid. Er wordt geen pensioen opgebouwd en toeslagen voor getrouwde werknemers ontbreken.

Met de bijdrage uit de cao 2010 van CNV vakcentrale is KAMIPARHO, de federatie voor de tabaksverwerkende industrie inmiddels aan de slag gegaan om hier verbetering in te brengen.
De doelgroep bestaat uit 2325 werknemers (60 % mannen / 40% vrouwen) in Oost-Java en Noord-Sumatra.

Vakbondsleidster Sulistri doet verslag over de stand van zaken instussen. ‘Eind november hebben we vakbondsleiders en kaderleden getraind in arbeidsrechten, onderhandelingstechnieken en –strategiën en het afsluiten van CAO’s.

‘Verder heeft KAMIPARHO afgelopen november voorlichtingsactiviteiten georganiseerd voor 200 potentiële leden (72 mannen, 128 vrouwen) uit 5 verschillende fabrieken. Doel daarvan is om de werknemers bewust te maken van het belang en de voordelen van vakbondslidmaatschap.

‘We zijn nog bezig met het werven van contactpersonen binnen de fabrieken. We hebben inmiddels mensen op het oog en zijn bezig met selectie,’ vertelt Sulistri, ‘Tot nu toe hebbben we daarvoor vooral mannen gevonden, maar we proberen vrouwen te stimuleren zich ook aan te melden’.Komende tijd gaat KAMIPARHO hiermee door. ‘We gaan ook aan de slag met het maken van brochures en ander voorlichtingsmateriaal voor de tabakswerkers,’ besluit Sulistri.

CNV Internationaal
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
CAO in Indonesië
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Indonesië: Importbelemmeringen tuinbouwproducten
» Indonesië
» Verkiezingsnieuws Indonesië
» Indonesië zet milieuactivisten uit
» Ex-parlementsvoorzitter Indonesië cel in

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Algemeen-
Ga naar: