Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag'

Ga naar beneden 
AuteurBericht
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag' Empty
BerichtOnderwerp: Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag'   Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag' Icon_minitimevr 1 apr 2011 - 16:14

Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag' Seinpo10 foto: Richard Mulder (Den Haag FM)


Cast nieuwe KRO-serie Seinpost Den Haag bekend
Uitzenddatum: 04-09-2011


Thomas Acda, Egbert Jan Weeber, Jim Bakkum, Stephan Evenblij, Saar Koningsberger, Fatma Genc, Charlie Chan Dagelet, Terence Schreurs en Tibor Lukács vervullen hoofdrollen in de nieuwe KRO-politieserie Seinpost Den Haag. Dit maakte de omroep donderdag bekend. Binnenkort starten de opnames van de serie in onze hofstad. Seinpost Den Haag is vanaf zondag 4 september tien weken lang primetime op Nederland 3 te zien.

Seinpost Den Haag is een politieserie waarin het draait om de dagelijkse beslommeringen op en rond het Scheveningse wijkbureau Seinpost. Het betreft hier een klein bureau in een uiterst gemêleerd stadsdeel dat een op een paar vierkante kilometer een samengebaldeafspiegeling is van de Nederlandse samenleving. Van rijk tot arm, van chic tot volks, alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd in deze badplaats, al waar de spanningen elke dag weer hoog kunnen oplaaien. Elke aflevering bestrijkt een werkdag van twee geüniformeerde teams (Stephan Evenblij en Fatma Genc, Jim Bakkum en Charlie Chan Dagelet) en een recherche-duo (Egbert Jan Weeber en Terence Schreurs). De oudere politieman in de serie is Wouter (Thomas Acda), hun aller chef. Van hem krijgen ze de briefing, aan hem rapporteren zij, hem bellen ze als ze ondersteuning nodig hebben.

Elke dag weer gaan ze de straten van Scheveningen op, om er het hoofd te bieden aan kleine, iets minder kleine, iets grotere en grote criminaliteit, variërend van spijbelende schooljeugd tot regelrechte moord- en doodslag en alles daar tussenin: kleine en grote fraude, zinloos en zinnelijk geweld, mishandeling, drugs- en vrouwenhandel, uit de hand gelopen privéoorlogjes, uitgaansgeweld, cybercrime, eerwraak en loverboys; dat alles aangevuld met de dagelijkse kleine en grote ongelukken die de bewoners van de wijk treffen. Elke dag worden de jonge agenten geconfronteerd met hun eigen geweten, angsten en verlangens. Gecombineerd met de verleidingen van het beroep en de sociaal maatschappelijke dilemma's waar ze dagelijks mee te maken krijgen, kan dit de personages in de loop van de serie veranderen. Behalve die van de politiemensen volgen we ook de lotgevallen van Barry (Tibor Lukács), een crimineel met puur Scheveningse antecedenten. Seinpost combineert rauwheid met humor, waarbij de voorwaarts stuwende heftigheid van de grote stad en de bijbehorende blues ervan dicht naast elkaar liggen.

Met gerenommeerde scenarioschrijvers als Henk Apotheker (Van Speijk, Flikken Maastricht), Stan Lapinski (Russen, Van Speijk), Jan Harm Dekker (Flikken Maastricht, Baantjer) en Simone Kome-van Breugel (Meiden van de Wit, Parels en Zwijnen), en met de expertise van de Politie Haaglanden is Seinpost D.H. verzekert van sterke verhaallijnen en realistische scènes. De productie is in handen van Rolf Koot (All Stars, Flikken Maastricht) en de regie ligt bij Lourens Blok (Feuten). Haye van der Heyden neemt namens de KRO de eindredactie voor zijn rekening.

"Ook al moet de eerste draaidag nog plaatsvinden, we zijn nu al trots op de serie vanwege de sterke, realistische scripts en de jonge, talentvolle cast, " aldus KRO Mediadirecteur Taco Rijssemus. "Bovendien belicht Seinpost Den Haag sociaal maatschappelijke problematiek vanuit een menselijk oogpunt. Daarmee past de serie in de KRO-traditie van kwalitatief drama waarin sociale dilemma's centraal staan, zoals Penoza en Keyzer & De Boer Advocaten. Maar de serie past natuurlijk ook in onze traditie van politie- en detectiveseries zoals Russen en de KRO Detectives."


Personages Seinpost Den Haag
Wouter van Dijk (42) - Thomas Acda: Hij is de chef van het bureau en vertrouwenspersoon van de jongere dienders. Hoewel hij humeurig en ongeduldig lijkt, is hij zijn mensen welgezind en hun welzijn toegedaan. Wouter heeft alles al een keer meegemaakt en dat maakt hem de rots in de Scheveningse branding.

Chiel Maas (26) - Jim Bakkum: Blauw (agent in uniform), partner van Marieke en een alphaman in wording. Chiel is afkomstig uit de Haagse middenklasse, is ijverig en benadert de wereld zo rationeel mogelijk. Verstorend daarbij is dat hij verliefd is op Marieke.

Marieke Kamphuis (24) - Charlie Chan Dagelet: Blauw, partner van Chiel. Zij is mooi, stoer, dapper, maar heeft een sterke een behoefte aan bevestiging en kan daarom niet zo goed omgaan met kritiek.Zij stamt uit een ondernemersgezin en is net zo verliefd op Chiel als hij dat op haar is. Helaas is een relatie tussen hen ten strengste verboden.

Josh Vrolik (26) - Stephan Evenblij: Blauw, partner van Malika. Josh is fors, zowel van gestalte als van geest, en een volkse Scheveninger met het hart op de tong. Hij is de man van de humor, van de jongensachtige branie en heeft bloedhekel aan kapsones.

Zehra Ozcan (27) - Fatma Genc: Blauw, partner van Josh. Zehra is met grote inspanning en doorzettingsvermogen haar Turkse achtergrond ontgroeid en wil zich altijd verder ontwikkelen. Zij is serieus, nauwgezet en vasthoudend. Een goede collega, maar streng.

Maik Hofman (28) - Egbert Jan Weeber: Rechercheur, partner van Sonja. Hij komt uit een rijk Wassenaars milieu maar wil dat zelf niet weten. Hij wil graag bij de jongens van de straat horen en een man van de praktijk zijn. Maik is een goede rechercheur: kalm, intelligent en rationeel. Als mens is hij ongrijpbaar, onzeker en laat hij niet het achterste van zijn tong zien.

Sonja Matulessi (25) - Terence Schreurs: Rechercheur, partner van Maik. Moluks-Nederlands. Sonja is goed in haar werk en trouw aan haar collega's, Soms is ze iets te fanatiek in wat ze doet. Ze heeft iets terughoudends en reageert emotioneel secundair. Ze heeft ondanks haar jonge leeftijd veel gezien, iets te veel misschien.

Antje van Velzen (23) - Saar Koningsberger: Blauw, agent in opleiding. Antje is de jongste op het bureau en weet nog betrekkelijk weinig van het politiewerk. Ze heeft echter een totaal onbevangen geest en verbaast anderen - en zichzelf - daar keer op keer mee. Met haar charme weet ze soms de ingewikkeldste situaties in goeie banen te leiden.

Barry Van Der Zwan (28) - Tibor Lukács: Barry is een criminele Scheveninger, een volksjongen net als Josh - ze kennen elkaar van vroeger - die zijn gevoel voor humor combineert met een keiharde en meedogenloze instelling. Zijn doel is hogerop te komen in de criminaliteit.


Nieuwsbank
31-03-2011
Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
wu

wu


Aantal berichten : 6613
Registratiedatum : 08-12-08

Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag' Empty
BerichtOnderwerp: Re: Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag'   Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag' Icon_minitimezo 4 sep 2011 - 18:04

Seinpost Den Haag
Nieuwe politieserie, Nederland 3, 20:25 uur

Rauwheid en humor in de nieuwe politieserie Seinpost Den Haag. De serie - met onder meer Victor Löw, Jim Bakkum en Terence Schreurs - probeert waarheidsgetrouw te zijn. De verhalen zijn gebaseerd op de werkelijkheid, de gebruikte methodes bestaan en scenaristen van series als Van Speijck, Russen, Flikken Maastricht en Baantjer schreven mee.Varagids
Het beste van zondag (4 september 2011)Terug naar boven Ga naar beneden
https://indonesie.actieforum.com
 
Terence Schreurs in 'Seinpost Den Haag'
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Terence Schreurs zet verhoudingen GTST op scherp
» Lekker weg in Den Haag
» Indieguerillas op 53e TTF v/h PMB, Den Haag
» 5 mei 2012: Bevrijdingsfestival Den Haag
» Little Indië in Den Haag?

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Diversen :: Praatcafé/Ngobrol-
Ga naar: