Indonesië
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Indonesië

Informatie- en nieuwsforum over Indonesië en Nederlands-Indië
 
IndexRegistrerenInloggen

 

 Hoe was de reis naar Nederlands Indië?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Henri R. Cingoor

Henri R. Cingoor

Aantal berichten : 2328
Registratiedatum : 04-01-09
Woonplaats : Op de oevers van de Kali Brantas

Hoe was de reis naar Nederlands Indië? Empty
BerichtOnderwerp: Hoe was de reis naar Nederlands Indië?   Hoe was de reis naar Nederlands Indië? Icon_minitimewo 25 feb 2009 - 14:40

Scheepspraet - Piet Bakker en Eppo Doeve
Hoe was de reis naar Nederlands-Indië?

Scheepspraet is een heruitgave van een reisgids uit 1947 bestemd voor militairen die naar Nederlands-Indië trokken. Alle militairen die voor de politionele acties (1947-1949) naar Nederlands-Indië voeren, kregen van de Legervoorlichtingsdienst een boekje om zich voor te bereiden op de lange reis per schip naar de kolonie en op het zware verblijf in de tropen.

Bij de militairen die destijds naar Nederlands-Indië reisden, zal deze heruitgave veel herinneringen oproepen. Hun kinderen en kleinkinderen kunnen aan de hand van deze gids beleven hoe het zestig jaar geleden moet zijn geweest om als militair per schip te worden uitgezonden.

De gids uit 1947 is geschreven door Elsevier-redacteur Piet Bakker (auteur van onder meer Ciske de Rat) en prachtig geïllustreerd door Elsevier-tekenaar Eppo Doeve.

Bestellen
Lezers van Elsevier en elsevier.nl kunnen Scheepspraet, 80 pagina's, bestellen voor € 9,95 (inclusief verzendkosten en btw). De uitgave wordt dan met een acceptgiro aan u verzonden. Dit aanbod geldt alleen in Nederland.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.imexbo.nl
ElEl

ElEl

Aantal berichten : 8018
Registratiedatum : 08-12-08

Hoe was de reis naar Nederlands Indië? Empty
BerichtOnderwerp: Scheepspraet   Hoe was de reis naar Nederlands Indië? Icon_minitimema 9 maa 2009 - 11:06

Scheepspraet

Hoe was de reis naar Nederlands Indië? 1zmlezd
Scheepspraet: een heruitgave van een reisgids uit 1947 bestemd voor militairen die naar Nederlands-Indië trokken

Alle militairen die voor de politionele acties (1947-1949) naar Nederlands-Indië trokken, kregen van de Legervoorlichtingsdienst een boekje om zich voor te bereiden op de lange reis per schip naar de kolonie en op het zware verblijf in de tropen.

De gids uit 1947 is geschreven door Elsevier-redacteur Piet Bakker (auteur van onder meer Ciske de Rat) en prachtig geïllustreerd door Elsevier-tekenaar Eppo Doeve. De titel luidt: Scheepspraet, zijnde een reisbeschrijving met tal van wetenswaardigheden en nuttige wenken ten profijte van de Nederlandsche militairen die naar Indië scheep gaan.

Voor de militairen die destijds naar Nederlands-Indië zijn gereisd, zal deze heruitgave veel herinneringen oproepen. Hun kinderen en kleinkinderen kunnen aan de hand van deze gids beleven hoe het zestig jaar geleden moet zijn geweest om als militair per schip uitgezonden te worden.

Deze gebonden heruitgave met stofomslag is een facsimile van het oorspronkelijke boek uit 1947. Het verschijnt januari 2009, telt ongeveer 75 pagina’s (formaat circa 12 x 16 centimeter) en kost 9,95 euro, inclusief verzendkosten. Na uw bestelling ontvangt u het boek met acceptgiro. Dit aanbod geldt alleen in Nederland.

Voor bestellen zie Elsevier
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.tileng.nl
 
Hoe was de reis naar Nederlands Indië?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Indonesië :: Berichten :: Boekbesprekingen-
Ga naar: